-->

20.11.14

Президенту України Порошенку П.О.

Вих.№ 460
від17.11.14р.
Президенту України
Порошенку П.О.

Шановний Петро Олексійовичу!

Засвідчуємо повагу та повідомляємо, що 13 листопада 2014 року відбулося засідання Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України» на якому, серед інших питань, розглянуто звернення Донецької та Луганської обласних організацій ВГОІ «Союз Чорнобиль України» щодо відновлення права на соціальний захист інвалідів та учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, порушеного внаслідок прийняття Постанови Кабінету Міністрів України №595 «Деякі питання фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей». 

Пунктом 8 зазначеної Постанови передбачено, зокрема, що здійснення соціальних виплат розповсюджується лише на тих громадян України – мешканців Луганської та Донецької областей, які проживають на території, підконтрольній центральній владі. Відтак, інваліди, хворі у т.ч. лежачі, які мешкають на інших територіях зони АТО, фактично позбавляються засобів існування, що прямо суперечить Конституції України.

Враховуюче викладене, звертаємося до Вас, як гаранта дотримання конституційних прав громадян України, з проханням вжити невідкладних заходів щодо відновлення порушених конституційних прав громадян України - на соціальний захист, здоров׳я і життя.

З повагою, Президент
ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Березін В.О.

Немає коментарів:

Дописати коментар