-->

27.01.15

Путівки чорнобильцям: оновлено порядок надання

З’явилися нововведення у забезпеченні чорнобильців путівками. Стосуються корективи, головним чином, не громадян — претендентів на санаторно-курортне лікування, а розпорядників бюджетних коштів.

Так , головні розпорядники розподілятимуть кошти між структурними підрозділами з питань соцзахисту населення облдержадміністрацій (пропорційно чисельності постраждалих громадян, які мають право на таке лікування). А оплачувати послуги із забезпечення санаторно-курортного лікування (на підставі укладених договорів) мають розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня.

При забезпеченні санаторно-курортним лікуванням слід керуватися Порядком організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженим постановою КМУ від 27 березня 2013 р. № 261. До речі, цей документ теж зазнав певних змін. Зокрема, вилучили абз. 2 п.9, за яким заяви, подані з порушенням строку, приймають для взяття на облік через один календарний рік. Немає більше і норми, що передбачала в разі неотримання путівки збереження облікового номеру у черзі на наступний рік за умови подання заяви до 15 жовтня. Натомість прописали загальне правило: путівки видають за медичними показаннями з урахуванням пільг, передбачених для конкретної категорії осіб, у порядку черговості у міру надходження путівок.

Також визначено: райдержадміністрації, виконавчі органи міських та районних у містах рад подають щокварталу до 5 числа наступного місяцядо регіональних органів звіт про кількість осіб, які одержали санаторно-курортні путівки у звітному кварталі (для подальшого подання до 10 числа до Мінсоцполітики узагальненого звіту).

Зауважимо, що наразі розраховувати на санаторно-курортні путівки за кошт держави може тільки 1 категорія чорнобильців. Відповідні корективи у профільному «чорнобильському» Законі з’явилися завдяки Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.14 р. № 76-VIII.

Постанова КМУ «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 20 вересня 2005 р. № 936 і від 27 березня 2013 р. № 26» від 14.01.15 р. № 8.  Набрала чинності 23.01.15 р.
http://www.vobu.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар