-->

08.07.15

Чорнобильці з Черкащини чатують на міністра в його приймальні

Зустрітися з міністром соціальної політики України Павлом Розенком не можуть чорнобильці з моменту його призначення на посаду в грудні 2014 року. Тому представники чорнобильських організацій з різних областей України, в тому числі й із Черкащини, прибули до приймальні міністра й обіцяють не йти звідти, доки їх не прийме міністр.

Фото Бориса Бродовського

Про це «Прочерку» по телефону повідомив громадський активіст Борис Бродовський (ГО «Чорнобильський набат»).

– Серед нас, тих хто зараз у приймальні, – представники Полтави, Лубен, Тернополя, Черкас, Тального, Монастирищенського району... Й ось – ніяк не можемо потрапити на прийом, – скаржиться пан Бродовський. – Раніше ми вже двічі приїжджали в дні прийому, але міністр не приймав. Тож ми вирішили все-таки дочекатися пана Розенка. Якщо буде потрібно – чекатимемо добу, дві, три... З 16.00 сьогоднішнього дня готові оголосити голодування. В Міністерстві із нами спілкуються ввічливо, пригостили чаєм, але прийому як не було, так і нема.

Чорнобильців турбує, що значна частина з них (24 тисячі із 57 тисяч осіб), маючи першу групу інвалідності, отримують мінімальну для них пенсію – 2700 грн, тоді як інші, котрі на основній роботі отримували велику зарплату, зараз одержують 9 тисяч гривень, хоч і мають лише третю групу інвалідності.

Немає коментарів:

Дописати коментар