-->

18.12.16

Комітет рекомендує ВР поновити право на щорічну допомогу на оздоровлення дітей-чорнобильців

Документ рекомендують прийняти за основу 

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект №5297 про внесення змін до статті 48 закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". 

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР. Так, у законопроекті пропонується поновити право на отримання щорічної допомоги на оздоровлення для дітей, які втратили внаслідок Чорнобильської катастрофи одного з батьків, та евакуйованих із зони відчуження у 1986 році. 

При цьому проект закону не потребує додаткових видатків з державного бюджету України. Кошти для проведення виплат зазначеній категорії громадян у 2016 році передбачені бюджетною програмою "Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", головним розпорядником яких є Міністерство соціальної політики. 

"Головне науково-експертне управління підтримує прийняття вказаного проекту за основу в першому читанні, оскільки він спрямований на забезпечення права на соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", - зазначається в повідомленні. 

Нагадаємо, Кабінет міністрів України з 1 січня 2016 року поновив право на доплати для громадян, які працюють в зоні відчуження.

Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ual

Немає коментарів:

Дописати коментар