-->

01.11.11

Розкол у русі чорнобильців провокують представники Партії регіонів, заявив в ефірі Радіо Свобода президент Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Юрій Андреєв.


Як повидомляється на сайті "Радио Свобода",  близько тисячі чорнобильців пікетують Верховну Раду з вимогою не скасовувати соціальні пільги. За словами президента «Союзу Чорнобиль Україна» Юрія Андреєва, сьогоднішня акція може бути вигідною владі.

«Нас вражає така подвійна гра. З одного боку, ми нібито підписуємо з урядом, з Партією регіонів меморандум і сподіваємося, що він буде виконуватися. З іншого боку, бачимо подібні дії, які спрямовані на зрив умов меморандуму з боку нібито чорнобильців», – сказав Андреєв.

30 вересня Кабінет Міністрів та дві всеукраїнські громадські організації «афганців» і «чорнобильців» підписали меморандум щодо врегулювання питань соціального захисту цих категорій громадян.
За його словами, сьогодні в пікеті беруть участь, в основному, представники Харкова, Донецька та Луганська. У чорнобильських організаціях цих міст понад 90 відсотків інвалідів відсудили собі пенсії інвалідів і отримують від 6 до 8 тисяч гривень, зазначає Андреєв. «Мало того, керівники цих організацій є активними членами Партії регіонів, деякі з них є депутатами обласних рад за списками Партії регіонів», – зазначає він.

«Союз Чорнобиль України» категорично проти сьогоднішнього пікетування, ми його не підтримуємо, наголосив президент Союзу. І зауважив, що обидві сторони меморандуму мають виконувати його умови.



«Copyright © 2011 RFE /RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа /Радіо Свобода»

1 коментар:

Анонім сказав...

Раскол среди ликвидаторов провоцирует
Гапон Андреев по заданию Азарова.
Ликвидаторы: будьте бдительны!

Дописати коментар