-->

29.12.11

Проституційний суд-3

Як би не доводив з піною біля рота Микола Янович Азаров, що покращення життя вже сьогодні насправді існує, а реальність суттєво відрізняється від цих породжених хворобливою уявою глюків головного покращувача.

Скільки б не махав перед телекамерами Микола Янович японським калькулятором, вираховуючи позитивну динаміку за «середнім потолочним», а одне-єдине рішення Конституційного суду начисто перекреслило усі його старання.

Тому що у країні, де уряд самотужки справляється із економічною ситуацією, немає потреби запрягати Конституційний суд у віз порушення Конституції.

Хоча, зрештою, неможливо не погодитися: раціональне зерно у рішенні КС таки є. Проста логіка підказує, що саме пільги є похідними від економічної ситуації, а не навпаки. Бо скільки не прописуй у законах золоті гори для соціально незахищених верств населення – допоки у бюджеті не буде грошей, ці добрі наміри не варті навіть паперу, на якому надруковані. Тому що одними лише добрими намірами не наїсися, а от куди ними дорога встелена – усім відомо.

Тому що для нації, яка катастрофічно старішає, витрачати левову частку бюджету на соціалку – це означає відмовитися від стратегічних інвестицій. Тому що з останніх сил годувати старих і немічних – це означає лишити голодними своїх дітей та внуків.

Але попри все, якщо закон існує – його потрібно або виконувати, або скасовувати. Не можете скасувати - або закрийте хавало і виконуйте, або пензлюйте нафіг з посади.

Конституція чітко забороняє погіршувати рівень соціальної захищеності, а отже судді Конституційного суду дозволили уряду класти на Конституцію велику купку. І тим самим взяли на себе відповідальність за усе, що уряд зробить або не зробить у подальшому.

Нонсенс цього рішення полягає ще й у тому, що КС фактично дозволив Кабміну самостійно вирішувати: виконувати вимоги законів України - чи ну його нафіг.

А тому усі судді КС, які підписалися під цією відвертою маячнею – мають сісти до тієї камери, яку нині займає Тимошенко, бажано усі разом. За перевищення влади. Оскільки Конституцію, як найвищу силу у державі, якийсь там проституційний суд змінювати права не має. Це може зробити лише народ через своїх делегатів у парламенті.

А у парламенті зробити це для влади виявилося неможливим в силу банального браку голосів та небажання народних обранців напередодні виборів голосувати за скорочення пільг власних виборців. І як добре, що наш любий КС завжди готовий стати у правильну позицію…

Автор:  Володимир Йадороб

2 коментарі:

Анонім сказав...

Шановний Автор: Володимир Йадороб, дуже гарно Вами написано, але в нашій державі є гарант Конституції, якого обирали ті регіони, які найбільше зараз позбавлені пенсій за рішеннями судів. Маємо що маємо як говорив перший Президент України, але ми зараз йдемо до виборів у Верховну Раду, вспомніть моє слово, ті вибори точно так куплять як купили голодувальників Донецька, за ті гроші що мали виплачувати по рішеннях судів.

Анонім сказав...

согласен,народ за 100 гривен изберёт янука опять.

Дописати коментар