-->

13.03.12

Чорнобильці провели "віче", Катеринчук закликав іти на Київ із вилами, а Кужель - не подавати руку губернатору


Після двох місяців акцій протесту на морозі біля Черкаської ОДА черкаські чорнобильці провели "віче", тобто велику раду чорнобильців, делегованих з багатьох районів Черкаської області. Окрім чорнобильців з Черкас, Канева, Монастирища та інших міст області на віче приїхали ще й лідери "Всеукраїнського об'єднання ветеранів Чорнобиля" з Харкова, а також нардеп Микола Катеринчук та екс-соратниця Тігіпка Олександра Кужель.

Представник черкаської обласної організації "Союз Чорнобиль України" Борис Бродовський заявив, що вимоги чорнобильців до влади залишаються незмінними - повністю виконувати Закон України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", а також рішення судів щодо нарахування пенсій постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, ліквідаторам аварії, зокрема й інвалідам різних груп...


Чорнобильці вимагають скасувати директиву влади не здійснювати належних виплат цій соціальній категорії та не ревізувати попередні рішення судів нинішніми "підконтрольними" суддями.


Учасники "віча" наголосили, що протести будуть продовжуватися доти, доки влада не почує їх і не виконає їх вимоги. Наступною акцією протесту має стати пікетування Конституційного суду, який попри своє попереднє рішення 2007 року про неконституційність постанови Кабміну щодо "річного" зменшення пенсій чорнобильцям та іншим категоріям людей уже вкінці 2011 року таке ж саме рішення визнає уже конституційним.


Чорнобильці вважають такі дії КС абсолютно корупційними та злочинними. Адже неконституційним визнавалося рішення тоді, коли воно передбачало "ручне" зменшення пенсії не тільки чорнобильцям, але й суддям та різним чиновникам.


А сьогодні, на думку чорнобильців, повністю контрольований владою КС вирішив допомогти владі й далі "знищувати" найменш соціально захищені верстви населення.

Крім того, члени "Союз Чорнобиль України" вимагають від обласного керівника організації Володимира Болтєнкова, якому вони не довіряють через "закулісні особисті домовленості з владою", негайно скликати звітно-виборчу конференцію і провести її публічно та відповідно до Статуту чорнобильської організації.

Загалом всеукраїнську ситуацію із виплатою пенсій чорнобильцям та політикою чинної влади чітко змалювали представники "Всеукраїнського об'єднання ветеранів" з Харкова.

Володимир Проскурін, керівник «Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля»:

- Напевно, правильно було до вас, як і до всіх нас, звернутися «Добрий день, жителі тимчасово окупованих територій». По суті всі ми знаходимся зараз фактично в окупації тою владою, якій хтось з нас колись повірив, і тепер ми всі пожинаємо плоди свого вибору.

Усі ми знаємо, що з 1991 року діє Закон України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Різні Уряди за цей час були, по різному виконували цей закон, але ніколи не було такого, щоб з екрану телебачення дискредитували саме звання чорнобильця, заявляючи про лжечорнобильцях, лжеінвалідах. Це те, що робить сьогоднішня влада.

Люди зверталися в суд, тому що влада не хоче виконувати закон. Люди зверталися, як це гарантує наша Конституція, за судовим захистом. Вони захистили своє право в суді, довели свою правоту.

Що робить наша влада? Вона відмовилася виконувати рішення судів. Коли до нашого Президента звертаються зарубіжні лідери і говорять, що недобре, коли кримінальному переслідуванню піддаються політичні опоненти нинішньої влади – Президент говорить: «А що я можу зробити, якщо є рішення суду?»

У чорнобильців є тисячі рішень судів, але в даному випадку їх можна не виконувати – вважає влада.

Ця влада перетворила Конституційний Суд в стіл замовлень. Всупереч своїм же рішенням Конституційний Суд України прийняв рішення про те, що влада, в залежності від того, чи є гроші в бюджеті, чи їх немає, в праві зменшувати соціальні гарантії. Хоча це прямо заборонено 22 статтею Конституції України.

Що ми бачимо? Соціальні гарантії чорнобильцям зменшили, пенсії не платять в тому обсязі, в якому повинні платити. А тепер виступає наш Президент і говорить, що грошей, виявляється, багато, у нас працює економіка, і по тисячі будуть давати за заощадження, які згоріли в Ощадбанку, і тим підвищувати, і цим підвищувати. Виявляється, гроші в бюджеті є. Так є ж зобов’язання перед чорнобильцями… А от тут – ні.

Тому «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» виступає за те, щоб вимагати від влади і добиватися виконання наших законів в повному обсязі…

…Будь-які наші поступки ситуацію кращою не зроблять.

Ми вимагаємо від віце-прем’єра Тігіпка, міністра соціальної політики України не вибірково працювати з окремими громадськими організаціями, як це вони роблять з організацією «Союз Чорнобиль України», а тихенько щось там «вирішують», а потім подають нам ці рішення.

З усіма громадськими організаціями потрібно працювати. Стаття 36 Конституції України говорить про те, що всі об’єднання громадян рівні перед законом.

Петро Прокопенко, член правління «Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля»:

- Ви пам’ятаєте відомі події 20 вересня під Верховною Радою, які увійшли в історію як афганський штурм. Я хочу сказати, що були там не тільки афганці, але й чорнобильці.

Ми вимагаємо виплати пенсій чорнобильцям з жовтня минулого року. Закон потрібно виконувати…

При чому треба виконувати не тільки для тих, хто вже має судові рішення, які вступили в законну силу. Це саме треба робити для тих, хто не зміг подати до суду…

Довго сперечалися, але все ж таки Уряд почав підраховувати, скільки ж потрібно коштів. Це не 175 мільярдів гривень, про які лунає з усіх трибун. На пенсії чорнобильцям треба було 6,5 мільярдів.

І… після події під Верховною радою, коли розлючені люди зламали паркан навколо Верховної Ради, почали з нами більше розмовляти.

До речі, за паркан була перша спроба порушити кримінальну справу проти організаторів – проти Проскуріна, проти мене, проти лідерів. Не вийшло.

6,5 млрд гривень влада вже майже знайшла, але тут з’явився як отой з табакерки отой Іуда зі своїм проектом постанови, який він виношував, як ми з’ясували, понад шість років. Це та сама постанова № 1210.

... Та постанова робилася Андрєєвим (головою "Союз Чорнобиль України" Юрієм Андрєєвим - НародUA)… під себе. І ті, хто колись працював на тій станції, які через певні причини зробили ту саму катастрофу, а потім вони кажуть, що вони найбільші чорнобильці. Я своїми вухами чув, коли 8 грудня у Києві на Троєщині на зустрічі з чорнобильцями Андрєєв заявив, що на його глибоке переконання ліквідатори – це тільки ті, хто в першому півріччі 86 року працював на проммайданчику. А всі інші – то «піна і прилипали». Кінець цитати… І ваші діти – то не діти Чорнобиля, то «пєна і прилипали».

Ми стояли і стоїмо на безумовному виконанні чорнобильського закону. На виконанні нашого права на судовий захист. Якщо казати про цифри, то із 47 тисяч інвалідів з числа ліквідаторів, які отримують пенсію по чорнобильському закону, на перше листопада вже мали судові рішення 33 тисячі 700 інвалідів. З 32 тисяч інвалідів з числа постраждалих, тобто проживаючих на забруднених територіях, 18,4 тисяч осіб теж мали судові рішення. Це було більше ніж три четвертих частини від загальної кількості інвалідів, які отримують пенсії.

Сьогодні «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» підняло ще одну проблему – після нового року намагалися переглянути порядок надання експертних висновків, щоб через 20 років у них була можливість у нас відібрати той зв’язок з Чорнобилем, який кожен із нас має…

Однак, на думку депутата Черкаської облради Любові Майбороди, влада, яка отримує десятки й сотні тисяч пенсії, ніколи не зрозуміє простих українців:

- Людей найбільше обурює соціальна несправедливість. Тільки в Черкаській області 13 тисяч пенсіонерів отримують пенсію вище 10 тисяч гривень. 20-40 тисяч – голова національного банку колишній – Володимир Стельмах – пенсія 130 тисяч гривень. То як можна говорити про зменшення пільг чорнобильцям, людям, які своїм здоров’ям ризикували у той час, коли із жодної цієї людини не знімають пенсії. Не зменшують. Тому ви робите правильно...

Зі свого боку, нардеп Микола Катеринчук закликав брати вила і йти на Київ:


- …Ми сьогодні приїхали на ваше «віче», щоб підтримати вашу абсолютно справедливу логічну дію – створити альтернативну систему «Союзу Чорнобиль України», який підписали той ганебний меморандум і фактично дали карт-бланш Уряду обкрадати кожного чорнобильця, кожну родину.

…Вони зробили рішення Конституційного суду. Тому сьогодні в європейських, американських колах, європейських і американських політиків ми поставили умову персональних санкцій по кожному судді Конституційного суду, який, по-перше, продовжив повноваження Верховної Ради на рік. По-друге, перетворив нашу державу з парламентсько-президентську республіку в президентську. І дали Президенту повноваження, за які народ його не обирав. Це державний переворот. І третє – це те, що вони влізли в політику, влізли у ваші соціальні гарантії. Такого ще не було.

В 2007 році, коли Уряд Януковича намагався ревізувати через державний бюджет і зменшити соціальні виплати – ми в 2007 році добилися рішення Конституційного суду, який заборонив їм це робити. Ви знаєте, що рішення Конституційного суду не оскаржується. Нічого не змінилося сьогодні в законодавстві і в Конституції. Як Конституційний суд міг поміняти точку зору на протилежну?

Це зрада, це злочин і за цей злочин вони відповідать будуть. Тому що бумаг не горять і за це рішення ми обов’язково доведемо до кримінальної відповідальності кожного, що поставив свій підпис під цим рішенням. І я думаю, що ви нам в цьому допоможете...

Коли я їжджу по країні – мені говорять: «Коли ми з вилами підемо в Київ?» Я кажу: «Покажіть мені вила і я піду першим, в першій колоні».

Хлопці, покажіть цій владі вила! Скільки можна терпіти? І весною на заклик об’єднаної опозиції треба йти на Київ з тим, що ви називаєте «вила». Тому що далі терпіти не можна. Вони поважають тільки силу і цю силу ми маємо з вами продемонструвати.

Ми з вами – влада в цій країні. Але цим покидькам треба нагадати це. Весна – це вдалий час це зробити. Я закликаю вас на протести. Мирні, а якщо потрібно буде – не мирні.

Олександра Кужель заявила, що влада використовує людей більше ніж відомі гумові вироби - по п'ять і більше разів, і закликала не вітатися з головою Черкаської ОДА Сергієм Тулубом.


- … Ми як раби. Бо тільки з рабами можна не виконувати закон і сказати, що ви будете отримувати скільки ми вважаємо за потрібне.

Надсилає міністерство листи, де наказує припинити всі виплати і чорнобильцям, і дітям війни, і афганцям. Далі написано – «всі суди виграти, а якщо не виграли – звертатися до міністерства, ми виграєм». Так зараз уже навіть тим, яким виплатили, починають їх шукати і казати «давайте гроші назад».

Такого в житті не було, щоб губернатор не вийшов до людей, які страйкують. Йому не можна подавати руки. Це називається «руконєподаваємиє». Це люди, які не сприймаються власною громадою. Він – один із засновників охотнічєва хазяйства «Кедр»… отримали 9 тисяч гектарів ахотнічіх угодій, забрали всю гору «Медведь». Це там зараз для нього важливіше, ніж вийти до вас.

Сором міністру соціальної політики, який не приїхав і нема тут влади. Це їх відповідальність.

Врешті, чорнобильці ухвалили дві резолюції. Одну - щодо загальної ситуації з виплатою пенсій чорнобильцям. Другу - щодо ситуації в "Союз Чорнобиль України". Під резолюціями вже зібрано більше 400 підписів.

Подаємо їх нижче.

Президенту України Януковичу В. Ф.,

Голові Верховної Ради України Литвину В. М.,

Прем'єр міністру України Азарову М. Я.,

Голові Черкаської облдержадміністрації Тулубу С. Б.,

Голові Черкаської обласної ради Черняку В. М.

РЕЗОЛЮЦІЯ Черкаського обласного Чорнобильського «ВІЧЕ» від 12.03.2012 р.

Ми, потерпілі від аварії на ЧАЕС, представники сіл та міст Черкаської області, ЗАЯВЛЯЄМО про ПОРУШЕННЯ Конституції та Законів України, конституційних і законних прав чорнобильців, гарантованих законом №796/12 від 28.02.1991 р. Порядком обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, при прийняті Постанови Кабінету Міністрів України

№ 1210 від 23.11.2011 р., а саме:

1.Пунктом 11 цієї Постанови встановлений мінімальний розмір пенсій для інвалідів Чорнобиля, який НЕ ВІДПОВІДАЄ статті 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; «№796/12 від 28.02.1991 р.»

2. Пунктом 13 цієї Постанови встановлена щомісячна додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров'ю, яка НЕ ВІДПОВІДАЄ статтям 50 і 51 закону України №796/12, від 28.02.1991р.;

3. Пунктом 14 цієї Постанови встановлена щомісячна компенсація сім'ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, яка НЕ ВІДПОВІДАЄ статті 52 закону України №796/12, від 28.02.1991р.;

4. Пунктом 15 цієї Постанови встановлено підвищення пенсій непрацюючим пенсіонерам, які проживають на територіях радіоактивного забруднення, яке НЕ ВІДПОВІДАЄ статті 39 закону України №796/12, від 28.02.1991р.;

Тобто Кабінет Міністрів України ЗАТВЕРДИВШИ цю Постанову ГРУБО ПОРУШИВ:

- статтю 113 Конституції України, якою встановлено, що. Кабінет Міністрів України у своїй діяльності керується Конституцією і Законами України;

- статтю 116 Конституції України, якою встановлено, що Кабінет Міністрів України забезпечує виконання Конституції і Законів України, вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина;

- статтю 1 Конституції України, якою встановлено, що Україна є соціальною і правовою Державою;

- статтю 3 Конституції України, , якою встановлено, що утвердження і забезпечення прав і свобод людини є ГОЛОВНИМ ОБОВ'ЯЗКОМ Держави;

- статтю 6 Конституції України, якою встановлено, що органи виконавчої влади здійснюють свої повноваження у встановлених цією Конституцією межах і відповідно до законів України;

- статтю 8 Конституції України, якою встановлено, що в Україні визнається і діє принцип верховенства права, Конституція України має найвищу юридичну силу, Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй;

- статтю 16 Конституції України, якою встановлено, що подолання наслідків Чорнобильської катастрофи є обов'язком держави;

- статтю 19 Конституції України, якою встановлено, що органи державної влади, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією і Законами України;

- статтю 21 Конституції України, якою встановлено, що права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними;

- статтю 50 Конституції України, якою встановлено, що кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди;

- статтю 56 Конституції України, якою встановлено, що кожен має право на відшкодування матеріальної і моральної шкоди, завданої діями чи бездіяльністю органів державної влади;

- статтю 68 Конституції України, якою встановлено, що кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції та Законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей;

- підпункти 1 і 2 пункту 1 статті 2 Закону України "Про Кабінет Міністрів України", якими встановлено, що до основних завдань Кабінету Міністрів України належать виконання Конституції і Законів України, вжиття заходів щодо забезпечення прав і свобод людини та громадянина;

- пункти 1 і 2 статті 3 вищенаведеного Закону, якими встановлено, що діяльність Кабінету Міністрів грунтується на принципах верховенства права, законності і відповідальності, що Кабінет Міністрів України здійснює виконавчу владу на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України;

- пункти 1 і 2 статті 4 вищенаведеного Закону, якими встановлено, що Кабінет Міністрів України у своїй діяльності керується Конституцією України, цим Законом, іншими Законами України, організація, повноваження і порядок діяльності Кабінету Міністрів України визначаються Конституцією України, цим та іншими Законами України;

- статтю 1 Закону України закон №796/12 від 28.02.1991р., якою встановлено, що державна політика в галузі соціального захисту потерпілих від Чорнобильської катастрофи та створення умов проживання і праці на забруднених територіях базується на принципах соціального захисту, ПОВНОГО ВІДШКОДУВАННЯ. ШКОДИ особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

- статтю 13 вищенаведеного Закону, якою встановлено, що Держава бере на себе відповідальність за завдану шкоду громадянам та зобов'язується її відшкодувати за пошкодження здоров'я або втрату працездатності громадянами та їх дітьми, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, втрату годувальника, якщо його смерть пов'язана з Чорнобильською катастрофою, матеріальні втрати, що їх зазнали громадяни та їх сім'ї у зв'язку з Чорнобильською катастрофою, відповідно до цього Закону;

- статті 39, 50, 51, 52 і 54 вищенаведеного Закону, якими встановлений конкретний розмір компенсацій, пільг, доплат, пенсій і додаткових пенсій в залежності від мінімальної заробітної плати чи мінімальної пенсії за віком. Крім того ВВАЖАЄМО НЕСПРАВЕДЛИВИМ і таким, що ПОРУШУЄ статтю 24 Конституції України, якою встановлено, що громадяни є рівними перед Законом, те, що підпунктом 4 пункту 3 цієї Постанови інвалідам Чорнобиля, які пропрацювали у зоні відчуження менше календарного місяця у 1986-1990 роках і не виводилися в той час із цієї зони внаслідок захворювання, пов'язаного з Чорнобильською катастрофою, пенсія обчислюється виходячи із фактичної заробітної плати відпрацьованих днів в зоні відчуження з перерахунком до 1 місяця, тобто пенсія нараховується з ФАНТОМНОГО ЗАРОБІТКУ за 1 місяць тоді, коли всім іншим інвалідам Чорнобиля пенсія нараховується з ФАКТИЧНОГО ЗАРОБІТКУ за повністю відпрацьований місяць чи 12 календарних місяців у зоні відчуження.

В зв'язку з вищенаведеним, керуючись статтями 1, 3, 5, 6, 8, 16, 19, 21, 22, 27, 28, 36, 38, 40, 46, 48, 49, 50, 64, 68, 69, 75, 79, 85, 86, 92, 102, 104, 106, 113 і 116 Конституції України від Президента, Уряду, Генерального Прокурора,. Конституційного суду і народних депутатів України МИ ВИМАГАЄМО:

1.ВІДНОВИТИ конституційні і законні права громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, щодо до їх конституційних і законних прав на пенсійне забезпечення;

2.3АБЕЗПЕЧИТИ ВИКОНАННЯ вимог Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", в Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопаду № 1210, шляхом внесення до неї змін, а саме:

2.1.Пункт 11 цієї Постанови прийняти в редакції відповідно статті 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали, внаслідок Чорнобильської катастрофи", якою встановлено, що в усіх випадках розміри пенсій для інвалідів, щодо яких встановлено зв'язок з Чорнобильською катастрофою, не можуть бути нижчими:

- по І групі інвалідності -10 мінімального прожиткового мінімуму;

- по II групі інвалідності - 8 мінімального прожиткового мінімуму;

- по III групі інвалідності - 6 мінімального прожиткового мінімуму;

- дітям-інвалідам - 3 мінімального прожиткового мінімуму;

2.2. Пункт 13 цієї Постанови прийняти в редакції відповідно статті 50 вищенаведеного Закону, якою встановлено, що особам віднесеним до категорії 1, призначається щомісячна додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров'ю, у розмірах:

- інвалідам І групи - 100 % мінімального прожиткового мінімуму;

- інвалідам II групи - 75 % мінімального прожиткового мінімуму;

- - інвалідам III групи, дітям-інвалідам, а також хворим внаслідок. Чорнобильської катастрофи на променеву хворобу - 50 % мінімального прожиткового мінімуму;

2.3. Пункт 13 цієї Постанови прийняти в редакції відповідно статті 51 вищенаведеного Закону, якою встановлено, що щомісячна додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров'ю, призначається у розмірах:

- особам віднесеним до категорії 2 - ЗО % мінімального прожиткового мінімуму;

- особам віднесеним до категорії 3 - 25 % мінімального прожиткового мінімуму;

- особам віднесеним до категорії 4 - 15 % мінімального прожиткового мінімуму;

2.4. Пункт 14 цієї Постанови прийняти в редакції відповідно статті 52 вищенаведеного Закону, якою встановлено, що щомісячна компенсація в разі втрати годувальника призначається на кожного непрацездатного члена сім'ї, який був на його утриманні, в розмірі 50 % мінімальної пенсії за віком незалежно, від пенсії, передбаченої законодавством України;

2.5. Пункт 15 цієї Постанови прийняти в редакції відповідно статті 39 вищенаведеного Закону, якою встановлено, що пенсії непрацюючим пенсіонерам, які проживають на територіях радіоактивного забруднення, підвищуються у таких розмірах:

- у зоні безумовного (обов'язкового) відселення - З мінімальної заробітної плати;

- у зоні гарантованого добровільного відселення - 2 мінімальної заробітної плати;

- у зоні посиленого радіоекологічного контролю - 1 мінімальна заробітна плата

3.Підпункт 4 пункту 3 вищенаведеної Постанови прийняти у такий редакції:

"4) менше календарного місяця у 1986-1990 роках, за її бажанням пенсія може обчислюватися виходячи із заробітної плати, одержаної за роботу у зоні відчуження, за весь фактично відпрацьований час, в одному із неповних календарних місяців роботи протягом цих років, з додаванням суми заробітної плати за період роботи за межами зони відчуження за цей місяц, якщо ця особа не виводилася в цьому місяці із зони відчуження внаслідок захворювання, пов'язаного з Чорнобильською катастрофою чи отримання перевищення гранично припустимої дози радіації"

5) Признати державним боргом суми пенсії нараховані по рішенню судів з правом спадку та виплати їх до 31 грудня 2012 року

6) Визнати право на інвалідність та на статус «Дітей потерпілих» від аварій на ЧАЕС по життєво, а не до 18 років.

Що до рішень Конституційного СУДУ України, який всупереч положень Конституції України (254к/96-ВР) та Закону України «Про Конституційний Суд України» прийняв протиправні, (явно замовлені) рішення Конституційного Суду України

№ 20-рп/2011 (У020Р710-Ш ВІД 26.12,2011 р. та № З-п/2012 (У003Р710-12) ВІД 25.01.2012 р., якими визнано конституційним внесення до законів України про Державний бюджет України на 2011 р та 2012 р. змін, щодо заниження повного відшкодування збитків ГАРАНТОВАНИХ ДЕРЖАВОЮ інвалідам-ліквідаторам

Чорнобильської катастрофи, та заниження відшкодування збитків передбачених ДЕРЖАВОЮ інвалідам війни (що по наказу ДЕРЖАВИ захищали національні інтереси країни, при цьому отримали поранення, контузію чи невиліковні хвороби, наслідком чого встановлена невиліковна інвалідність),

Виносячи зазначені вище протиправні рішення, судді Конституційного Суду України, які прийняли ці рішення порушили цілу низку Законів України і Міжнародних Законів, які ратифіковані Україною. В першу чергу це ОСНОВНИЙ ЗАКОН УКРАЇНИ - Конституція України (254к/96-ВР), а саме статті 3, 8,16, 19, 22, 24, 46, 50, 56, 58, 60, 64, 68, 92 (ч. 2), 113,150,152, статті діючих Кодексів та Законів країни (проігноровано конституційний принцип верховенства права та положення, Закону України «Про конституційний Суд України»), положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року (ратифікованої Законом країни №475/97-ВР від 17.07.1997 р.), положення Конвенції про права інвалідів ратифікованої Законом України № 1767- VI (1767-17) від 16.12.2009 р.), положень Віденської конвенції про цивільну відповідальність за ядерну шкоду від 21 травня 63 року (ратифікованої Законом України №334/96-ВР від 12.07.1996 р.).

2. Вирішити питання про притягнення до кримінальної відповідальності:

2.1.3а прийняття протиправного рішення

Конституційного суду України №20-рп/2011 (У020Р7ІР¬ІЇ) від 26.12.2011 р. СУДДЮ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ України: Головін Анатолій Сергійович (Голова суду), Баулін Юрій Васильович, Бринцев Василь Дмитрович, Вдовіченко Сергій Леонідович, Гультай Михайло Мирославович, Запорожець Михайло Петрович, Кампо Володимир Михайлович, Колос Михайло Іванович, Пасенюк Олександр Михайлович, Сергейчук Олег

Анатолійович, Стрижак Андрій Андрійович, Шаптала Наталі Костянтинівна (доповідач по справі), Шишкін Віктор Іванович;

2.2.3а прийняття протиправного рішення

Конституційного, суду України № З-рп/2012 У003Р710-12І ВІД 25.01.2012 р. суддів Конституційного Суду України: Головін Анатолій Сергійович (голова суду), Баулін Юрій Васильович, Бринцев Василь Дмитрович, Вдовіченко Сергій Леонідович, Винокуров Сергій Маркіянович, Гультай Михайло Мирославович, Запорожець Михайла Петрович, Кампо Володимир Михайлович, Колос Михайло Іванович, Овчаренко В'ячеслав Андрійович, Пасенюк Олександр Михайлович, Сергейчук Олег Анатолійович -(доповідач по справі), Шаптала Наталі Костянтинівна.

Учасники «ВІЧЕ» підтримують звернення Всеукраїнської Чорнобильської Народної Партії (ВЧНП) від 07.02.2012р. викладене на сайті www.сhеrnоbу1.огg.ua

Керуючись Конституцією України, рішеннями Констипуційного суду України від 26.122011 року № 20-рп/2011 та від 25.012012 року № З-рп/2012, МИ ВИМАГАЄМО:

1. ВСТАНОВИТИ для всіх урядовців і чиновників, в тому числі Президента України, Генерального прокурора України, суддів Верховного суду, Вищих спеціалізованих судів, Конституційного суду, Апеляційних судів МАКСИМАЛЬНУ ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ разом із всіма іншими, додатковими доплатами до заробітної плати у розмірі не більше 10 прожиткових мінімумів, для працездатних осіб:

2. ВСТАНОВИТИ заробітну плату народним депутатам України, прокурорам, суддям місцевих та інших судів на рівні середньої заробітної плати у галузях економіки України;

3. ВСТАНОВИТИ урядовцям та чиновникам, в тому числі Президенту України, прокурорам та судцям МАКСИМАЛЬНУ ПЕНСІЮ у розмірі не більше 10 прожиткових мінімумів-для осіб, які втратили працездатність:

4. ЗРОБИТИ всім колишнім урядовцям та чиновникам, в тому числі колишнім Президентам України,

прокурорам та суддям перерахунок розміру пенсій відповідно до пункту 3 цього Звернення

А також приєднуємося до звернення Всеукраїнського об'єднання ветеранів Чорнобиля до депутатів ОБСЄ від 05 березня 2012 року. Викладеного на їх сайті. В якому наголошується відмінити постанову КМУ № 1210 від 23 листопада 2011 року «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи», яка не відповідає дійсності та прийнята з порушенням 25 статтей Конституції України і Чорнобильського Закону №796/12 від 28.02.1991 р. При прийняті постанов КМУ, які стосуються соціальних виплат, першими повинні враховуватися: VІР-пенсіонери, депутати ВР, судії та чиновники вищого рангу включаючи мерів міст.

Якщо наші ЗАКОННІ ВИМОГИ НЕ БУДУТЬ ВИКОНАНІ, ми будемо вимушені проводити безстроково масові акції протесту і громадянської непокори та інші дії, а також повідомляємо що 26 квітня 2012 р. ми приймемо участь у Всеукраїнській акції протесту «Київський Чорнобиль».


РЕЗОЛЮЦІЯ 
Черкаського обласного Чорнобильського «ВІЧЕ» від 12.03.2012 р.

Ми, потерпілі від аварії на ЧАЕС, представники сіл та міст Черкаської області та члени Всеукраїнської Громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» висловлюємо недовіру голові обласної організації «Союз Чорнобиль України» Болтєнкову В. М. за :

1. Фальсифікацію протоколу звітно-виборчої конференції ВГОІ «Союз Чорнобиль України» 16-17 грудня 2011 року, як головуючого на конференції.

2. За лобіювання і підтримку постанови КМУ №1210

3. За пропозиції зменшення пенсії постраждалим та ліквідаторам, від імені чорнобильців області (Витяг з протоколу ВГОІ Союз Чорнобиль України») від 12.01.2012р.

4. Проведення обласних звітно-виборчих конференцій без оприлюднення дат та порядку денного. Утаємничення звітів ревізійної комісії.

5. Приховування інформації, що надходить від центральних органів ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

6. Прийняття одноосібних рішень (Підписання меморандуму, без обговорення з чорнобильцями).

7. Нехтування думкою рядових чорнобильців та неподання відповідей на письмові запити.

8. Захист особистих інтересів, які ідуть в розріз інтересів чорнобильців і зашкоджують в цілому обласній організації. Подання про нагородження державними орденами та медалями, а також відзнаками ВГОІ «Союз Чорнобиль» одних і тих же наближених до себе осіб. В той час коли більш заслужені чорнобильці, які дійсно знаходились біля реактора (мертві та живі) не мають навіть подяки.

9. Вимагаємо до 01.04.2012 р. скликати позачергову, відкриту, звітно-виборчу конференцію Черкаської обласної організації інвалідів «Союз Чорнобиль», з повідомленням в ЗМІ, правом виступу і голосу всіх прибулих на конференцію.

Вищеперераховане являється грубим порушенням уставу ВГОІ «Союз Чорнобиль України», що привело до зубожіння чорнобильців та зростанні соціально-політичної напруги в суспільстві.

В разі невиконання цих умов Болтєнков В. М. позбавляється права представляти Черкаську обласну організацію ВГОІ «Союз Чорнобиль» в державних установах та громадських організаціях.

Право на скликання конференції надається ініціативній групі, вибраній на Черкаському обласному «ВІЧЕ» (список додається).

Резолюцію направити до Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України», районним організаціям «Союз Чорнобиль України», обласним та місцевим органам влади.

5 коментарів:

Анонім сказав...

Зачем разводить "бадягу". Требуем от правительства и президента, выполнения закона Украины N796/12 от28.02.91г. в полном объёме и без никаких ограничений. Если НЕТ то и мы НЕТ. НЕТ провидению в Украине ЕВРО2012, не нужен праздник во время "чумы".

Бакуров сказав...

они затратили громадные суммы бюджетных денег на свои гостинницы и стадионы, теперь тянут до 2012 и надеятся озолотиться с футбола
нужно им не дать они неслышат нас и мы глухонемые! сорвать эвро и сделать им попадалово!

Анонім сказав...

Кужель еще недавно рассказывала как хорошо будет если подымут пенсионный возраст для женщин и увеличат стаж,сегодня она защитник малоимущих которых сама к етому привела выхваляя мудрость своего шефа Тигипко

Анонім сказав...

Насчёт ЕВРО-2012 мысль интересная. Если власть до апреля не решит наши проблемы, то нам придётся готовиться не только к 26-му числу но и к спортивным мероприятиям около футбольных арен.

Анонім сказав...

Эта власть в СМИ говорит одно, а делает диаметрально противоположное. Сколько можно терпеть? Они наверное думают, что терпение народа безгранично. Но это не так, ждать осталось не долго...

Дописати коментар