-->

15.05.12

Андреев - Азарову

Прем׳єр-міністру України
Азарову М.Я.

«Про дії Пенсійного  фонду України»
Шановний Миколо Яновичу!

Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України» висловлює вдячність за нараду, яка відбулася у Кабінеті Міністрів України під Вашим керівництвом 20.04.12р. та за реагування на питання, які розглядалися. 

Як нам стало відомо, до пікетування влади 26.04.12р. приєдналася категорія пенсіонерів-ліквідаторів, яким діями Пенсійного фонду Україні з 01.01.12р. було зменшено пенсії яку вони отримували до перерахунку (без врахування рішень судів) до мінімального розміру. По нашим оцінкам це торкнулося інвалідів – ліквідаторів у кількості до 10 тис. чоловік. 
Пенсійним фондом Україні не виконується:

- п.2 частини 1 Меморандуму про взаємодію і співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Всеукраїнською громадською організацією інвалідів "Союз Чорнобиль України", щодо забезпечення виплати пенсій: «Забезпечити виплату пенсій, заробітної плати та інших соціальних виплат, надання пільг, гарантій та компенсацій у розмірах, не менше ніж ті, що фактично виплачуються (надаються) на дату підписання Меморандуму»;

- п.2 Постанови КМУ № 1210, яким встановлено: «Пенсійному фонду України забезпечити здійснення перерахунку пенсій, призначених особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, до набрання чинності цією постановою, за матеріалами пенсійних справ».

Процес перерахунку пенсій інвалідам ЛНА на ЧАЕС відповідно до положень Постанови КМУ № 1210 подовжує бути загострений безпідставними діями посадових осіб Пенсійних фондів, які вимагають додаткові довідки, виконують запити на підприємства й установи щодо заробітної плати їх працівників в зоні відчуження ЧАЕС, а на цей період призначають мінімальний розмір пенсій. Постановою правління Пенсійного фонду України 25.11.2005 № 22-1 вимагається як єдиний документ довідка Ф №122 про період (періоди) участі в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, форма якої затверджена постановою Державного Комітету СРСР по праці та соціальних питаннях від 09.03.88. Багатьом отримати її вже неможливо у зв’язку з ліквідацією підприємств та військових частин і відсутністю матеріалів у архівах. 

Пропонуємо доручити Пенсійному фонду Україні: 

- негайно повернути пенсії, які були призначені до 01.01.12р. (без врахування рішень судів);

- відмінити вимоги Постанови правління Пенсійного фонду України 25.11.2005 № 22-1 в частині обов’язкового надання тільки довідки Ф № 122.

- зменшення пенсій в разі сумніву достовірності наданих документів провадити цивілізовано - через рішення судів.

З повагою,
Президент ВГОІ
«Союз Чорнобиль України» Андреєв Ю.Б.


8 коментарів:

KORTON сказав...

Проснулся, почувствовал что сидит на горячей сковородке.

Medzhidov сказав...

кортон не совсем понял обращение андреева. В первом предложении андреев  выделяет  не учитывать предыдущие решения судов в сторону увеличения пенсий.  В третьем варианте   учитывать   решения судов в сторону уменьшения. андреев вылизывает азарову то , что надо вымыть и вытереть насухо.                   

Gosty сказав...

Одни слова на бумаге. Никакого движения не видать. Как была минималка так она и есть. Болтовня.

Gosty сказав...

От пидер, когда-же ты нажрёшся. Тебе мою пенсию. Попробуй пожыви.

Fugo сказав...

Плевок андреева на судуй и судовую систему. Может и судьям уже пора плюнуть в андреева?

Гоша сказав...

Ждем выборов. После них ПР станет "очень доброй " и примет поправки в чернобыльское законодательство.... Всем сразу сделают хорошо...

Гоша сказав...

Как в СССР уничтожили ветеранов инвалидов войны 


http://www.youtube.com/watch?v=N4-Q4qT7nRE&feature=related



 


 


Так будет и с инвалидами чернобыля….





 

 

ignedik сказав...

   http://youtu.be/obpg0zA4630

Дописати коментар