-->

19.09.12

У Конотопі відкрито пам'ятний знак жертвам аварії на ЧАЕС

«У далекому 1986 році жителі Сумщини пліч-о-пліч з вихідцями з інших регіонів України ліквідували наслідки найстрашнішої в історії людства техногенної катастрофи, ціною власного здоров’я вибороли для нас право на життя», – звернулася до жителів та гостей міста заступник голови Сумської облдержадміністрації Тамара Іщенко.

Вона підкреслила, що держава вживає заходів щодо мінімізації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС. Наразі проводяться роботи з будівництва нового саркофагу, відродження земель, забруднених радіацією, чорнобильці забезпечуються компенсацією за свою тяжку працю.

Тамара Іщенко зазначила, що на виконання соціальних ініціатив Президента цьогоріч 60 сімей, які постраждали внаслідок катастрофи, отримали ключі від квартир у Путивлі.

За її словами, важливим напрямком роботи влади є медичне забезпечення чорнобильців, організація санаторно-курортного лікування постраждалих осіб, поліпшення житлових умов громадян.

«Біль Чорнобиля навіки залишиться в пам'яті та серцях українців», – зазначила Тамара Іщенко.

Нині на Сумщині проживає понад 16 тисяч осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції, у тому числі майже 8 тисяч учасників ліквідації аварії.

 Постійна www-адреса статті: http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=245594234

Немає коментарів:

Дописати коментар