-->

02.09.13

Комісія Мінсоцполітики прозвітувала про підсумки перевірки якості харчування дітей-«чорнобильців»

За підсумками роботи комісії Мінсоцполітики розроблені пропозиції щодо вдосконалення процесу організації харчування дітей-«чорнобильців», що дозволять органам соціального захисту на місцях посилити контроль за цим процесом. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час робочої наради щодо стану організації безплатного харчування учнів середніх загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних закладів освіти, студентів коледжів та технікумів (училищ), розташованих на територіях радіоактивного забруднення, повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

«За підсумками роботи комісії були розроблені пропозиції щодо вдосконалення процесу організації харчування дітей, які нададуть додаткові можливості органам соціального захисту на місцях для контролю за якістю харчування дітей-«чорнобильців». Зокрема, йдеться про запровадження додаткових угод з постачальниками послуг з харчування», - сказала вона.

Міністр нагадала, що саме після численних скарг з боку громадських організацій щодо порушень під час організації харчування дітей-«чорнобильців» у Мінсоцполітики 3 червня була створена комісія, а 20 червня – робоча група, які збирали і узагальнювали інформацію щодо порушень, проводили внутрішній та зовнішній аудит ситуації.

Серед основних зауважень, які виникли у спеціальної комісії Мінсоцполітики щодо якості організації харчування дітей-„чорнобильців”, – недотримання щоденного контролю за його організацією та якістю. Крім того, в деяких навчальних закладах не були виявлені перспективні двотижневі меню, графіки та маршрути завозу харчових продуктів та продовольчої сировини, а також були відсутні технологічні та калькуляційні картки для приготування страв.

Наталія Королевська повідомила, що останнім часом щодо порушень при організації харчування дітей-«чорнобильців» було виписано майже півсотні приписів прокурорів та притягнуто до відповідальності низку посадовців.

«За останній час у сфері харчування дітей-«чорнобильців» на основі перевірок з боку санепідемстанції було винесено 75 штрафів, притягнуто до відповідальності 12 осіб, винесено 15 приписів щодо усунення порушень, відсторонено від роботи 4 працівника харчоблоків. А після перевірок з боку органів прокуратури винесено 45 приписів прокурорів; притягнуто до відповідальності 19 посадових осіб; поновлено права на харчування понад 400 дітей», - зазначила Міністр.

Комісія Мінсоцполітики працюватиме на постійній основі та постійно збиратиме і аналізуватиме матеріали, надані громадськими організаціями «чорнобильців», представниками батьківських комітетів та громадського контролю.

Довідка. Безплатним харчуванням у 2013 році забезпечуються 236 тисяч дітей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, які навчаються у 1274 школах 12 областей України.


Немає коментарів:

Дописати коментар