-->

25.04.14

Львів’яни-чорнобильці отримали від міста путівки на оздоровлення

Вже декілька років поспіль місто закуповує путівки на санаторно-курортне оздоровлення учасникам ліквідації (ІІ категорії) аварії на Чорнобильській АЕС. Цього року 15 львів’ян отримали путівки на санаторно-курортне оздоровлення у Східниці. Ці 15 путівок закупило управління соціального захисту Львівської міської ради, у рамках плану заходів на 2014 рік. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Путівки власникам вручили вчора, 24 квітня, під час зустрічі керівництва та працівників управління соціального захисту Львівської міської ради та керівництва і представників Львівської обласної організації «Союз Чорнобиль України».

«Цього року нам вдасться оздоровити 15 львів’ян, з числа постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Категорію постраждалих обрано не випадково, адже учасники ліквідації ІІ категорії дуже рідко отримують путівки на оздоровлення з державного бюджету, оскільки вони не мають статусу першочергового забезпечення, позаяк позачергово держава забезпечує путівками постраждалих першої категорії, а через постійний брак державних коштів інші категорії залишаються неоздоровлені. Тому цим кроком міська влада частково нівелює диспропорцію з боку державної політики в сфері оздоровлення «чорнобильців» й водночас виражає підтримку людям, які боролись із смертельною радіацією», - наголосив в. о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Варто зазначити, цьогоріч управління соціального захисту Львівської міської ради з коштів бюджету міста виплатить одноразову матеріальну допомогу 1667 львів’янам-чорнобильцям по 250 грн., згідно з підписаним розпорядженням міського голови.

Довідка

26 квітня 1986 року в Україні трапилася наймасштабніша техногенна катастрофа сучасності - аварія на Чорнобильській АЕС. За офіційними даними, внаслідок Чорнобильської аварії потерпіло близько 5 млн. осіб, з них понад 2,6 млн. українців, у тому числі більше 600 тис. дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар