-->

24.07.14

А.Мохник взяв участь в засіданні асамблеї вкладників чорнобильського фонду "Укриття" та асамблеї донорів рахунку ядерної безпеки ЄБРР

З 17 по 19 липня 2014 р. Міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник разом із представникам органів влади України відвідав Лондон для участі у черговому засіданні Асамблеї вкладників Чорнобильського фонду «Укриття» та Асамблеї донорів Рахунку ядерної безпеки.
Під час засідання Асамблеї вкладників ЧФУ українська сторона надала роз’яснення щодо оформлення додаткового внеску України до ЧФУ.

Нагадаємо, що 15 травня 2014 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну листами) між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку про внесення змін до Рамкової угоди стосовно діяльності Чорнобильського фонду «Укриття».

Цим документом Україна підтвердила готовність здійснити додатковий внесок до Чорнобильського фонду «Укриття» в сумі 63,40 млн. доларів США. Передбачається, що ці кошти, в першу чергу, підуть на реалізацію проекту «Реконструкція головного корпусу ІІ черги ЧАЕС (енергоблоки 3, 4) з підсиленням та герметизацією будівельних конструкцій, що виконують функції огороджувального контуру НБК», який не увійшов до основного контракту на спорудження НБК. Ратифікація зазначеної Угоди дає реальну можливість уникнути затримок у забезпеченні фінансування цього проекту. 

Під час засідання Асамблеї донорів РЯБ йшлося про розробку проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Питання додаткового внеску України до Рахунку ядерної безпеки Європейського банку реконструкції та розвитку». Також представники української делегації наголосити, що Україна зацікавлена у якнайшвидшому вирішенні питань, що стосуються завершення будівництва СВЯП-2. Відсутність цього об’єкта не дає змоги виконувати заплановані роботи зі зняття з експлуатації блоків Чорнобильської АЕС - тому від компанії-підрядника вимагали максимального наближення початку виконання робіт на майданчику СВЯП-2.

Насамкінець українська делегація висловила вдячність міжнародній спільноті, урядам країн-вкладників Чорнобильського фонду «Укриття», Європейському банку реконструкції та розвитку за їхнє зусилля в реалізації проектів на проммайданчику Чорнобильської АЕС.

Прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів 
Кабінет Міністрів України

Немає коментарів:

Дописати коментар