-->

12.08.14

У Самборі площа Пам’яті перетворюється на Пантеон слави

На площі Пам’яті, що в Самборі Львівської області, члени міськрайонної асоціації учасників ліквідації наслідків однієї з найстрашнішої техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС розпочали спорудження загиблим, передчасно померлим та ще живим своїм побратимам Пам’ятного знака.

Про це сьогодні, 12 серпня, повідомив кореспондент IA ZIK.
За словами голови міськрайонної асоціації чорнобильців Андрія Кульчицького, відкрити Пам’ятний знак планують 14 грудня – на день вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Їм у цьому активно допомагає міська рада. Із свого бюджету на ці потреби Самбір виділив 30 тисяч гривень.

Водночас міський голова Тарас Копиляк заявив, що допомагати тим, хто ціною свого життя врятував його нам, – обов’язок. До того ж площа Пам’яті в Самборі поступово перетворюється у своєрідний Пантеон слави. Адже тут вже стоять пам’ятники Провіднику ОУН Степану Бандері, погруддя сотнику УПА Степану Стебельському (Хріну), а також відкрито пам’ятник новітнім героям Небесної сотні із викарбуваними прізвищами всіх загиблих від куль снайперів та померлих від важких поранень і травм учасників Революції гідності у столиці України.

Немає коментарів:

Дописати коментар