-->

26.09.14

На Волині пропонують продати базу відпочинку

Пропозиція виставити на продаж будівлі бази відпочинку на озері Тросне, що у Маневицькому районі, не отримала підтримки у Волиньраді.

Питання про затвердження переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст області, які пропонується приватизувати у 2014 році, розглянули під час 30-ї сесії облради 26 вересня.

Йшлося про два будинки площею по 53,2 метра квадратного та господарської будівлі площею 19,2 метра квадратного на території бази відпочинку «Тросне» у Маневицькому районі.

Депутат Микола Давидюк зауважив, що озеро Тросне - одне із найбільш мальовничих у районі, а розташована база неподалік траси Луцьк-Барановичі. Він вважає, що, оскільки найближчим часом не буде можливості оздоровляти дітей, постраждалих внаслідок трагедії на ЧАЕС, не варто продавати будівлі з аукціону, а потрібно зберегти їх для громади району.

Як повідомив депутат Святослав Кравчук, об’єкти наразі перебувають на балансі обласної філармонії, яка не має коштів на їхнє утримання та підведення електроенергії. Водночас, він хотів би, щоб продаж будівель був ініціативою місцевої громади.

Своєю чергою, голова облради Валентин Вітер повідомив, що зустрічався із головою та депутатами Маневицької райради, які запевнили, що коштів у районному бюджеті на утримання будинків немає та не передбачається. У проекті рішення йшлося про продаж лише будинків, а не земельних ділянок, які належать територіальній громаді.

Депутат Володимир Войтович пропонував, замість продажу будівель, подумати над їхньою передачею одній із позашкільних установ району, які могли б використати базу відпочинку із користю для дітей. На це депутат Вячеслав Рубльов відповів, що на цьому озері є інші бази відпочинку, які передавали з однієї організації в іншу без жодної користі.

Оскільки думки обранців волинської громади стосовно питання розділилися, депутати не підтримали рішення про продаж об’єктів через аукціон.

Немає коментарів:

Дописати коментар