-->

05.12.14

Учителі, активісти профспілок, аптекарі та чорнобильці протестували разом у Тернополі (Фото, Відео)

Учителі майже з усієї Тернопільщини влаштували пікет до будівлею Тернопільської облради сьогодні, 4 грудня.

Нагадаємо, у «білому домі» мала о 10 год. розпочатися сесія облради, на якій депутати повинні були розподілити між районами субвенцію, що надійшла з Києва на покриття боргів із зарплат бюджетникам Тернопілля, а також – із надбавок «за престижність» вчителям краю.

Люди обурені, що у чотирьох районах краю взагалі скасували надбавки педагогам. Крім того, у частині районів в казні на 2014 р. взагалі не були закладені кошти на зарплати вчителям на листопад-грудень.

У пікеті найактивнішими були вчителі з Підволочиського, Кременецького, Збаразького, Тернопільського, Козівського районів. Вони тримали у руках плакати із написами: «Мовчи, вчителю, ти не престижний!», «Скажімо «Ні» зниженню життєвого рівня українського вчителя!» та іншими.


Нагадаємо ввечері 3 грудня голова облради Василь Хомінець і голова ради профспілок Тернопілля підписали спільне звернення, дотичне до проблем, які піднімали протестувальники. До того ж, гроші Тернопілля отримало, але педагоги все одно прийшли із пікетом. Більше того, представники згодом були присутні у залі засідань обласної ради і стежили за тим, як розподілять гроші (про те, що відбувалося під час сесії – чит. в окремій публікації).


До речі, пікет педагогів підтримали працівники комунальних аптек і чорнобильських організацій. Вони також, за нагоди, висловили своє «фе» владі та закликали краян боротися разом.

Софія Левицька










Немає коментарів:

Дописати коментар