-->

25.01.15

Всеукраїнська екологічна ліга ініціювала лікування дітей-чорнобильців

Всеукраїнська екологічна ліга та Всеукраїнська дитяча спілка «Екологічна варта» спільно з Благодійним фондом спасіння дітей України від Чорнобильської катастрофи у жовтні та листопаді 2014 року організували обстеження та лікування дітей Житомирської області в Українському спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення Міністерства охорони здоров’я України в заповідній зоні м. Києва (Пуща - Водиця).



Цю діяльність було продовжено і в 2015 році. Зокрема, 16 січня на обстеження та лікування в цей диспансер приїхали 38 дітей з Коростенського району Житомирської області.

Відомо, що значна частина Житомирщини знаходиться в зоні радіоактивного забруднення від вибуху на ЧАЕС. Іонізуюче випромінювання радіоактивних речовин характеризуються негативно впливає на організм людини і призводить до появи великої кількості захворювань. Такі хвороби потребують спеціального лікування у зв’язку з особливою причиною їх виникнення, а головне – своєчасної профілактики.

В умовах значного радіаційного забруднення обстеження та лікування дітей, які тут проживають, є дуже важливим.

У 
У спеціалізованому спеціалізованому диспансері діти пройдуть повне медичне обстеження. Їх оглянуть кваліфіковані фахівці поліклініки для дорослих (терапевт, невролог, дерматолог, хірург-онколог, гінеколог, стоматолог, офтальмолог, отоларинголог, ендокринолог)та дітей (педіатр, гастроентеролог, невролог, кардіолог, офтальмолог, отоларинголог, ендокринолог, стоматолог). Діти пройдуть функціональну діагностику: спектрометрію, електрокардіографію, електроенцефалографію, реоенцефалографію, реовазографію, фіброгастродоуденоскопію, ультразвукове дослідження серця з доплерографією магістральних судин, щитовидної залози, молочної залози, органів черевної порожнини, малого тазу. Також обов’язковим є лабораторне обстеження, зокрема, загальний, біохімічний, імунологічний аналіз крові, визначення гормонів щитовидної залози (за показами), дослідження сечі, копрологічне дослідження.

На дозвіллі діти багато часу проводять на свіжому повітрі. Мають можливість користуватися бібліотекою, яка є філіалом Національної дитячої бібліотеки України.

http://www.ecoleague.net

Немає коментарів:

Дописати коментар