-->

20.03.15

У Львові змусили владу відмовитися від обмеження проїзду пільговиків

Сьогодні, 20 березня, Львівську міську раду пікетували пільговики та громадські активісти, вимагаючи від влади скасувати рішення «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті».

Свідком події була репортерка ZIK-Стрім Олена Маляренко.

Кілька десятків пікетувальників, скандуючи «Ганьба!», вимагали скасувати рішення міськвиконкому про часові обмеження безкоштовного проїзду пільгових категорій населення у міському транспорті. Люди тримали у руках плакати «Садовий, на бідних не заробиш», «Поверніть безкоштовний проїзд», «Руки геть від пільг», «Заберіть у чорнобильців пільги – поверніть здоров’я».

«Нікому в нашій державі не дозволено порушувати Конституцію. Вона дає нам право на безкоштовний проїзд у транспорті. Рішення виконкому – незаконне. Я днями був на прийомі у прокурора міста і він сказав, що попереджав депутатів міськради про неправомірність обмеження пільговиків», -- заявив під час мітингу заступник голови «Спілки багатодітних сімей Львівщини» Петро Галущак.

Люди оголосили, що мають намір йти на засідання виконкому, аби вимагати скасування протизаконного рішення. Тим часом до пікетувальників вийшов начальник управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Голець. Він повідомив, що засідання виконкому не відбудеться, натомість в місті працюють представники підкомітету Верховної Ради з питань транспорту, котрі вивчають ситуацію із пасажирськими перевезеннями. Юрій Голець також додав, що міська рада уже підготувала проект про скасування рішення щодо обмеження дії пільгових посвідчень у міському транспорті.

«Однак, я вас попереджаю: ми будемо змушені переглядати вартість проїзду в міському транспорті. Нині ніхто не ставить питання, чому Нацбанк відпустив валюту і різко подорожчало пальне для автобусів, яке прив’язане до євро. Ніхто не запитує, чому влада не виплачує компенсації тим, у кого через інфляцію заробітні плати і соцвиплати знецінились», -- зауважив Юрій Голець.

У відповідь пікетувальники знову почали скандувати «Ганьба!». Коли ж пристрасті вщухли, ініціативна група протестувальників вирушила до приймальні міського голови Андрія Садового. Згодом вони повернулись та повідомили, що в юридичному відділі міськвиконкому отримали проект рішення про скасування обмежень на перевезення пільговиків. Цей документ набуде чинності наступного тижня, якщо під ним поставлять підписи члени міськвиконкому.


Немає коментарів:

Дописати коментар