-->

15.04.15

Чернігівські чорнобильці залишаться без квартир. Гроші на житло повертають державі

Компанія «Укрсівербуд» взяла на себе борг ПАТ «Домобудівник», яке мало побудувати квартири для чорнобильців. Як відомо, для придбання квартир чорнобильцям, у свій час, міська рада перерахувала «Домобудівнику» 4,7 мільйонів гривень. Але, «Домобудівник» збанкротував і не виконав своїх зобов’язань.

Сьогодні, вже компанія «Укрсівербуд» повернула ці 4,7 мільйонів гривень на рахунки міської ради.

Про це повідомив Чернігівський міський голова Олександр Соколов після наради з питань проведення санації ПАТ “БК “Домобудівник”.

«Ми зробимо запит, про те, що державна програма не виконана через дії керівника «Домобудівника», який довів підприємство до банкрутства. Тому, воно і не виконало своїх зобов’язань. Гроші на рахунку є, тож ніякого збитку державі не нанесено. А тепер Уряд має вирішити як поступати з цими грошима, або ми перерахуємо їх на рахунок держави, або по них будуть інші розпорядження по іншим програмам. Але квартир для чорнобильців точно не буде»,- розказав міський голова.

За словами Соколова, будівництво по вул. Андрусенка розпочнеться після затвердження плану санації інвестором «Укрсівербуд», кредиторами і банком «Аваль». Зустріч кредиторів з інвесторами запланована на завтра, 16 квітня. Після, 23 квітня, план санації «Домобудівника» має ухвалити суд.

Нагадаємо, що прокуратура області вже направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо міського голови Олександра Соколова. Йому інкримінується службова недбалість при перерахуванні 4,7 млн грн.. бюджетних коштів на закупівлю житла за державною програмою.

Водночас, адвокат міського голови Євген Васильєв звернувся до прокуратури з клопотанням закрити кримінальне провадження, бо у справі відсутній склад злочину. Посилався адвокат на договір цесії, заключений на передодні з «Укрсівербудом», яке погодилося перебрати на себе кредиторські повноваження міськради і повернути їй 4,7 мільйонів гривень.

Довідка: У 2012 році підприємству "Домобудівник" міськрада перерахувала 4,7 млн. грн. для придбання квартир учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, однак підприємство квартири не збудувало, і коштів не повернуло, а зараз перебуває у стадії банкрутства.

Договір на закупівлю квартир укладений у рамках Державної програми "Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Згідно з цим договором, було придбано майнові права на об'єкти нерухомості (за адресою будівництва групи житлових багатоквартирних будинків по вул. Андрусенка між вулицями Красносільського і Незалежності – друга черга будівництва, житловий будинок №2).

Згідно з наданим графіком виконання будівельно-монтажних робіт, ПАТ "БК "Домобудівник" передбачало закінчення строку будівельно-монтажних робіт у листопаді 2012 року. У листі компанії вказувалося про змогу збудувати та ввести в експлуатацію житло до 31 грудня 2012 року. У подальшому підприємство збанкрутувало, дім не добудовано і громадяни залишилися без житла. 

Немає коментарів:

Дописати коментар