-->

03.06.15

Звернення до Голови Верховної Ради України про доповнення до «Основних напрямів бюджетної політики на 2016 рік»

Такі ж звернення направлені Голові Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Томенку М.В. і Голові Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Павелку А.В.

Голові Верховної Ради України
Гройсману В.Б.

Про доповнення «Основних напрямів
бюджетної політики на 2016 рік»
Шановний Володимире Борисовичу !

Згідно  з  проектом  Розкладу  пленарних  засідань  Верховної  Ради  України   на 2-5 червня 2015 року, наступного четверга, 4 червня, планується розглянути проект «Основних напрямів бюджетної політики на 2016 рік», реєстр. № 2623 від 09.04.2015 року.

У зазначеному документі, на жаль, жодним чином не відображені питання, пов’язані із соціальним захистом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також відзначенням у наступному році 30-х роковин Чорнобильської трагедії. Це не відповідає вимогам Постанови Верховної Ради України № 348-VІІІ від 22 квітня 2015 року «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Про зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, об’єкт «Укриття» та перспективи розвитку зони відчуження».

У зв’язку з викладеним, просимо внести пропозиції щодо доповнення розділу «Основні завдання бюджетної політики» проекту «Основних напрямів бюджетної політики на 2016 рік» реченням такого змісту: «Поліпшення пенсійного забезпечення та соціального захисту учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, евакуйованих із зони відчуження та потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, здійснення заходів з відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії».


З повагою,
Президент ВГОІ
«Союз Чорнобиль України»                                                                   В.О.  Березін

http://www.souzchernobyl.org

Немає коментарів:

Дописати коментар