-->

14.12.15

Чорнобильці Волині отримуватимуть адресну допомогу

Відтепер адресну допомогу від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» отримуватимуть не лише луцькі «чорнобильці», а й з усієї області.

Так, у переддень ліквідатора аварії на ЧАЕС члени обласного добровільного товариства «Спілка Чорнобиль» зібрались для обговорення року, що минає, та майбутніх планів. Зі слів голови обласного добровільного товариства «Спілка Чорнобиль» Володимира Кеца, це - одна із найпотужніших громадських організацій в області, найбільш структурована, зорганізована, що працює впродовж десятиліть. На жаль, з роками захист ліквідаторів аварії на ЧАЕС та постраждалих від лиха не міцніє, а навпаки – втрачає уже здобуті позиції.

«Є проблеми, які пов’язані з медичним забезпеченням, соціальним забезпеченням, тому що при всьому бажанні і прагненні держави вирішити питання медичного захисту лікування, санаторного лікування цієї категорії громадян не завжди вирішується. Як не прикро, але треба відзначати, що ця допомога, яка передбачена з боку держави, на жаль, з кожним роком зменшується», - каже головний «чорнобилець» області.

Для організації обласного рівня шести тисяч гривень на рік, що їх виділяє держава, заледве вистачає на оплату комунальних послуг, офісу спілки і телефонного зв’язку. А про здійснення кваліфікованого профілактичного огляду, лікування чи оздоровлення у санаторії – й мови не може бути. Єдиним рятівним колом для волинських «чорнобильців» є меценати.

«На щастя, Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» згадує про спілку не лише в день ліквідатора або в день трагедії. Співпраця полягає в організації дозвілля, певної допомоги, організації відпочинку. Зокрема, протягом останніх п’яти років Фонд щорічно виділяє певну кількість санаторно-курортних путівок у Буковель і на інші куточки, зокрема, санаторії у Волинській області», - зазначає Володимир Кец.

Зі слів виконавчого директора Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ореста Маховського, одним із основних завдань Фонду - це адресна допомога конкретним людям. Співпраця із громадськими організаціями в цьому контексті здійснюється найбільш ефективно.

«Якщо держава візьме на себе зобов’язання, прописані в законах, і реалізує їх, то наша участь в допомозі «чорнобильцям» буде мінімальною. Але невідомо, коли ми до цього дійдемо. Тому усі питання людей, які об’єднані спільною проблематикою - а це і ліквідатори аварії на ЧАЕС, і воїни-афганці, й учасники війни - ми будемо розглядати і, по можливості, допомагати.

Так, досі підтримку Фонду отримували ті члени організації, які мешкають в обласному центрі, однак тепер, як повідомив на передсвятковому засіданні спілки Орест Маховський, благодійні програми, в тому числі і «З добром у серці», діятимуть на території усієї області.


Відео надане прес-службою Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».
http://www.volynnews.com

Немає коментарів:

Дописати коментар