-->

13.03.16

Чорнобиль і скрута. Калуські “чорнобильці” просять міського голову допомогти трьом побратимам

Голова ГО «Прикарпатбат Чорнобиль», заступник командира батальйону Ярослав Олійник передав міському голові Калуша Ігореві Матвійчуку звернення про допомогу.

Указом Президента України «Про заходи у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи» від 14 грудня 2015 року рекомендовано органам місцевої влади передбачити заходи з поліпшення медичного та соціально-побутового обслуговування громадян, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, йдеться у зверненні голови ГО «Прикарпатбат Чорнобиль», інформують ”Вікна”.

— У 1986 році 48 днів і ночей 30 калушан брали участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у складі Івано-Франківського протипожежного батальйону, сформованого із воїнів запасу на принципах воєнного часу. Семеро із них пішли з життя передчасно. У їх числі: Іван Каблак, Богдан Маланюк, Володимир Сагаков (командир батальйону), Іван Слоневський (начальник штабу), Леонід Сурков, Роберт Сцольний та Борис Чолій (командир роти). На жаль, ми маємо зв’язки не з усіма родинами, — стверджує голова ГО, калушанин Ярослав Олійник.

У своєму зверненні до міського голови “чорнобильці” просять обстежити умови проживання родин, котрими опікується об’єднання:

1. Сагакової Тамари Федорівної;
2. Суркової Ольги Онуфрієвної;
3. Чолій Ірини Володимирівної.

— Щойно передав калуському міському голові звернення. Звертаюсь до своїх друзів з проханням, якщо Вам відомі місця проживання родин моїх побратимів, що зазначені в клопотанні, то повідомте мене. Ми готові опікуватися кожною родиною,що постраждала від Чорнобильської катастрофи, — запевняє Ярослав Олійник.

Немає коментарів:

Дописати коментар