-->

02.04.16

Донецьку обласну лікарню перенесуть до Маріуполя. З'явиться сучасна дитяча й кардіохірургія - Жебрівський

Обласну лікарню Донецької області буде створено на базі 1-ї лікарні Маріуполя, а не у Краматорську, як планувалося. Про це заявив у середу, 30 березня 2016 року, під час відкриття Центру комп'ютерної томографії у Слов'янську голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, повідомляє "Укрінформ".

"На жаль, на сьогодні незрозумілою є позиція міської ради Краматорська. І якщо ми планували, що будемо робити обласну лікарню у Краматорську, то у зв'язку з незрозумілими інтерв'ю в газетах, якимись незрозумілими речами, ми вирішили, що нікого не будемо ламати через коліно, і тому на базі 1-ї лікарні у Маріуполі будемо створювати фактично обласну лікарню", - заявив керівник ВЦА.

За словами голови Донеччини, таким чином Краматорськ втратить 100 мільйонів гривень інвестицій. "Тобто, Краматорськ завдяки своїм депутатам втратить понад 100 млн інвестицій в охорону здоров'я. І це отримає Маріуполь. Хай краматорчани знають", - наголосив Жебрівський.

Він звернув увагу на те, що у Краматорську протягом двох тижнів відкриють відділення дитячої хірургії та кардіохірургії з сучасним американським та європейським обладнанням. "В обох лікарнях встановлено найсучасніше обладнання та зроблено євроремонт", - додав Жебрівський.

Водночас, у Слов'янську цього року на базі залізничної лікарні розпочнеться будівництво діагностичного центру.

Жебрівський запевнив, що обласна адміністрація надає особливий пріоритет саме сферам освіти та охорони здоров'я.

28 березня під час робочих відвідин Донецької області президент України Петро Порошенко передав 60 нових автівок "швидкої допомоги", у т.ч. реанімобіль для немовлят.

Влада обіцяє, що до кінця року на Донеччині буде 9 томографів

Як деталізується у повідомленні офіційного сайту ДонОВЦА, у відкритому сьогодні діагностичному кабінеті міської клінічної лікарні Слов'янська встановлено томограф японського виробництва.

Очільник області зауважив, що в ОДА існує концепція реформи охорони здоров'я, мета якої – зробити медичні послуги для населення більш якісними та доступними. Державний кабінет комп'ютерної томографії, який сьогодні відкрили, вже третій в області. Такі вже працюють у Маріуполі та Покровську (колишній Красноармійськ). За два тижні в Краматорську з'явиться ще один.

"До кінця року на Донеччині буде 9 томографів. Людям не потрібно буде їхати далеко, щоб зробити діагностику. У першу чергу комп'ютерна томографія спрямована на виявлення онкозахворювань", - наголосив Жебрівський.

Послуги кабінету томографії безкоштовні, але реагенти, які використовують під час обстеження, коштують від 180 до 1 700 гривень. Наразі хворі змушені купувати їх за власний рахунок, але керівник області пообіцяв, що найближчим часом соціально вразливі верстви населення отримають пільги на відвідування кабінету діагностики.

"На відкриття подібних об'єктів я приїжджаю не для того, щоб покрасуватись, а з метою вивчення проблемних питань. Спільно з директором департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації ми вирішили розробити програму пільгового обслуговування. Зокрема, чорнобильці, учасники АТО, інваліди не платитимуть за реагенти, тобто для них користування томографом буде безкоштовним. Компенсації будуть передбачені в обласному та місцевих бюджетах", - наголосив голова Донецької обладміністрації.

Немає коментарів:

Дописати коментар