-->

14.12.16

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. В Бердянську в цей день біля пам’ятного знаку “Чорнобиль” пройшов мітинг із покладанням квітів, а також тепла зустріч у бібліотеці-філіалі №5. У заходах взяли участь міський голова Володимир Чепурний, його заступник Юлія Дойнова, депутати міської ради, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та мешканці міста.

Ми вдячні чорнобильцям, які, жертвуючи своїм здоров'ям і життям, врятували світ від ядерної загрози. Ми пишаємося тим, що в їх рядах є і жителі нашого міста. У цей день хочеться вірити, що подібні катастрофи не повторяться на землі; що проблеми, пов'язані як з Чорнобилем, так і з «мирним атомом», будуть вирішені на користь нашого майбутнього і майбутнього наших дітей. Хочу вам побажати миру, добра, міцного здоров'я та довгих років життя! - звернувся до присутніх біля пам’ятного знаку міський голова Володимир Чепурний.



На сьогоднішній день у нашому місті зареєстровано 68 осіб, інвалідність яких пов'язана з Чорнобильською трагедією; 164 ліквідатора аварії; 123 евакуйованих із зони відчуження; 76 дітей, які постраждали від Чорнобильської катастрофи; 21 вдова чорнобильця.

Міська влада приділяє велику увагу допомозі тим, хто постраждав від Чорнобильської трагедії. В цьому році за рахунок коштів місцевого бюджету учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та постраждалі від наслідків аварії 2-ї категорії, а також дружини померлих громадян з числа ліквідаторів були забезпечені безкоштовними путівками в санаторно-курортні установи. З міського бюджету на ці цілі виділено 120 тис. грн. 25 бердянців уже пройшли лікування та оздоровлення у санаторно-курортних установах.

Після покладання квітів до пам’ятного знаку “Чорнобиль” у бібліотеці-філіалі №5 пройшла зустріч, у ході якої міський голова Володимир Чепурний вручив ряд нагород.

За мужність та самовідданість, проявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Орденом Запорізької обласної ради „За заслуги перед Запорізьким краєм” II ступеню нагороджено учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Юрія Лаєра.

Грамотою Запорізької обласної державної адміністрації відзначено учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Олександра Облонського.

Грамотою міського голови нагороджені учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Сергій Татьяніч, Володимир Кучеренко та Олександр Іванов.

Подяку від міського голови отримали учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Віктор Давидюк, Володимир Дегтярьов та Сергій Нечепуренко. 

Немає коментарів:

Дописати коментар