-->

16.03.17

Про пенсійне забезпечення чорнобильців йшлось під час засідання ради Чернігівського обласного відділення фонду допомоги інвалідам Чорнобиля

14 березня ц.р. начальник управління пенсійного забезпечення головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Любов Кисла взяла участь у розширеному засіданні Ради обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля.

Фахівець розповіла учасникам заходу про основні положення Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, постанов Кабінету Міністрів України щодо порядку обчислення пенсій та розмірів пенсійних виплат інвалідів-ліквідаторів, а також про заплановані перерахунки пенсій зазначеній категорії громадян з 1 травня та з 1 грудня ц. р.


Сьогодні на Чернігівщині статус учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи мають понад 36 тисяч пенсіонерів, близько з-х тисяч громадян отримують пенсію по інвалідності в розмірі відшкодування фактичних збитків відповідно до статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Видатки на виплату чорнобильських пенсій за 2016 рік склали 212,8 млн. грн., за 2 місяці поточного року 25,6 млн. грн.



Немає коментарів:

Дописати коментар