-->

26.04.17

Мітинг – реквієм “Чорнобильський набат”

26 квітня біля меморіалу загиблим пожежникам – ліквідаторам аварії на ЧАЕС по вул. Богачевського, поблизу пожежної частини Сквирського РВ ГУ МНС України в Київській області відбувся мітинг – реквієм з нагоди Дня пам`яті жертв Чорнобильської катастрофи та вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Участь у заході брали голова райдержадміністрації Василь Галюк, голова районної ради Василь Гриша, міський голова Валерій Скочко, громадськість міста, ліквідатори аварії, представники ЗМІ.

Для присутніх пісню «Чорнобильська біда” виконав Сергій Щербатюк».

Тієї трагічної ночі лейтенанти і сержанти пожежної охорони виконували свою звичайну роботу. 28 чоловік двох караулів затулили собою не тільки станцію, а і Європу. Шість чоловік загинули майже відразу: Володимир Правик, Віктор Кібенок, Володимир Тищура, Микола Ващук, Василь Ігнатенко, Микола Титенок.

Учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих і померлих внаслідок аварії на ЧАЕС Хвилиною Мовчання.

До зібрання звернулись голова районної державної адміністрації, голова районної ради, міський голова. У своєму виступі Василь Галюк зазначив: “Сьогодні ми складаємо шану мужнім людям, які у трагічний час Чорнобильської катастрофи приборкували ядерну стихію, захищаючи українську землю та увесь світ від смертельної небезпеки. Із глибоким сумом схиляємося перед світлою пам’яттю героїв, що пожертвували собою заради нас і наших нащадків. Аварія на Чорнобильській атомній електростанції спричинила національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Вона опалила долі мільйонів наших громадян, породила велику кількість проблем, що з плином часу змінюються, трансформуються, але не зникають. В умовах, коли проти нас ведеться неоголошена війна, коли на першому плані – збереження незалежності та територіальної цілісності української держави, влада у тісній співпраці з громадськими об’єднаннями, які опікуються постраждалими, повинна виробити оптимальні та збалансовані механізми їх ефективного соціального захисту і підтримки. Дякуємо вам за ваш подвиг!”

Події того страшного дня пригадала голова районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Тетяна Грищенко та побажала ліквідаторам аварії міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.

Вірш «Переселенцям» прочитала Олена Костильова.

Керівники району і міста, а також мешканці Сквирщини поклали живі квіти та вінки до підніжжя монументу пожежникам – ліквідаторам.

Цього ж дня відбулася церемонія покладання квітів до пам`ятника ліквідаторам аварії – міліціонерам.

Джерело: http://kyiv-obl.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар