-->

24.10.17

Чорнобильці полтавщини вимагають соціальної справедливості

Неналежне медичне обслуговування, санітарно-курортне лікування та пенсійне забезпечення. З такими проблемними питаннями зібралися голови громадських чорнобильських організацій Полтавщини. Кажуть, що відчувають соціальну несправедливість до чорнобильців. Тож хочуть, щоб ці проблеми вирішували і на державному, і на обласному рівні.



Леонід Астапенко, голова Спілки інвалідів-чорнобильців Подільського району (м. Полтава): Пенсію получилось, що учасникам ліквідації добавили, а інвалідам оставили на тому рівні який і був. Оказується, ми й туди не підлягаєм: ні під спец закон, ні по трудових пенсіях не підходимо. І получається, що нас оставили у розбитого корита.

Микола Дибін, голова ГО «Фонд інвалідів Чорнобиля»: Да, вони дійсно виписують рецепти. Але ж рецепти виписуються з розрахунку 100 гривнів на одного чоловіка. У мене, наприклад, в такому віці такого органу, щоб я підлікував за 100 гривень, у мене такого органу немає.

Олег Пругло, заступник голови Полтавської ОДА: Оплата проїзду інвалідів, які потребують супроводу. Це державним бюджетом було не передбачувано, а в обласному бюджеті закладені гроші. І 15 чорнобильців вже скористалися такою можливістю. Тобто, вони отримали державну путівку і 5 тисяч на супроводжуючого.

Нагадаємо, на Полтавщині майже 300 ліквідаторів наслідків на Чорнобильській АЕС.

http://www.ltava.poltava.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар