-->

24.10.17

Пропозиції полтавських чорнобильців не врахували у проекті держбюджету на 2018 рік

Вони підготували нове звернення до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України щодо підвищення соціальних стандартів для цієї категорії громадян та заручилися підтримкою від обласної влади.

Замість гучних протестів під стінами адміністративних будівель – розмова за «круглим столом» із представниками обласної влади. Чорнобильці прийшли, аби висловити проблеми, які їх турбують. І найперша – пенсійне забезпечення.

Віктор Шкурпела, голова Полтавської обласної організації «Союз Чорнобиль України»

- Ми всі очікували на те, що буде пенсійна реформа, розумієте? І якщо ті пенсії, які передбачені законодавством, якби вони у нас були, тоді б відпали проблеми і з лікуванням, і з оздоровленням. Ті проблеми, які виникають на сьогоднішній день, безумовно, це лікування.

Свої пропозиції та побажання щодо держбюджету на 2018 рік чорнобильські організації вже надсилали до парламенту, але їх поки що не врахували.

- Відповідь із Верховної Ради ми отримали, що ваші пропозиції будуть враховані. Але, на жаль, коли ми зачитали проект бюджету на 2018 рік, то всі чорнобильці були здивовані, я так м'яко скажу.

Нині чорнобильці знову підготували звернення до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України з приводу підвищення соціальних стандартів для них. Його підтримують представники обласної влади. Губернатор Полтавщини Валерій Головко зазначає: на рівні області також вирішуватиметься питання про оздоровлення чорнобильців.

Валерій Головко, голова Полтавської ОДА

- Полтавська область зі свого боку певні додаткові кошти буде закладати як соціальні гарантії для вас. Ми подумаємо, який кластер ми візьмемо по наших можливостях: чи це будуть додаткові ліки, чи це буде відпочинок, але відпочинок буде стосуватися в межах Полтавської області, тому що ми маємо можливість говорити тільки про наш регіон.

А звернення від чорнобильських організацій голова обласної адміністрації пообіцяв особисто передати Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману цього тижня.


Крістіна БРІГІДА, телеканал «Місто»

Немає коментарів:

Дописати коментар