-->

17.01.18

Порядок надання пільг на придбання ліків громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Відповідний проект рішення затвердили члени виконавчого комітету Черкаської міської ради

Цей Порядок визначає механізм надання пільг на придбання ліків за рецептами лікарів громадянам міста, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Як йдеться у документі, пільгою на придбання ліків за рецептами лікарів (далі – пільга) є безоплатне (за рахунок коштів міського бюджету) одноразове щорічне забезпечення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, лікарськими засобами за пільговими рецептами при проходженні ними стаціонарного лікування.

Право на отримання пільги мають мешканці м. Черкаси - учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілі від Чорнобильської катастрофи, віднесені до 1, 2 та 3 категорій (далі – отримувачі пільги), виключно за умови проходження стаціонарного лікування у терапевтичному відділенні для лікування хворих, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС КНП «Перша Черкаська міська лікарня» Черкаської міської ради.
Послуга надається Черкаським обласним комунальним підприємством «Фармація» (далі - підприємство-надавач послуги) через аптечний пункт № 4 аптеки № 200, що є її структурним підрозділом, розташований в КНП «Перший Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Документами, що підтверджують право на отримання пільги, є:

- пільговий рецепт, виписаний медичними працівниками КНП «Перша Черкаська міська лікарня» Черкаської міської ради, які мають право виписувати рецепти і є відповідальним за призначення хворому ліків. Лікарський засіб має бути виписаний на затвердженому Міністерством охорони здоров’я України рецептурному бланку та відповідати Правилам виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення;

- оригінал посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Під час користування пільгою вперше її отримувач пред’являє оригінал та копію посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи; при кожному наступному отриманні пільги - оригінал документу. 

Копія посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, зберігається у аптечному пункті № 4 підприємства-надавача послуги і є підставою для надання пільг у наступному періоді.

Головним розпорядником коштів, передбачених у міському бюджеті для надання пільг, є департамент соціальної політики Черкаської міської ради, який в межах затвердженого обсягу бюджетного фінансування відшкодовує витрати на відпуск ліків за пільговими рецептами підприємству-надавачу послуги, здійснює контроль за цільовим використанням бюджетних коштів та дотримання цього Порядку.

Відшкодування вартості лікарських засобів підприємству-надавачу послуги здійснюється за рахунок коштів міського бюджету в межах затверджених кошторисних призначень згідно з помісячним планом асигнувань відповідно до умов договору, укладеного між департаментом соціальної політики Черкаської міської ради та Черкаським обласним комунальним підприємством «Фармація». 

Підставою для відшкодування вартості лікарських засобів, відпущених підприємством-надавачем послуги, є подані до департаменту соціальної політики наступні документи:

- зведений реєстр осіб, які скористалися пільгою за звітний період; 
- зведений реєстр лікарів, які виписували рецепти;
- розрахунки видатків на відшкодування. 

Реєстри і документи щодо розрахункових витрат на відпуск ліків за пільговими рецептами, підписані генеральним директором та головним бухгалтером підприємства-надавача послуги, завідувачем аптеки, подаються до 25 числа місяця, за який здійснюється відшкодування.

Керівник підприємства-надавача послуги несе персональну відповідальність за своєчасність подання аптечним пунктом № 4 розрахункових документів до департаменту соціальної політики та правильність відомостей, зазначених у цих документах.

Немає коментарів:

Дописати коментар