-->

23.04.18

«Відродження» пропонує взяти законопроект №6292 за основу реформи соцзахисту чорнобильців

Народні депутати та представники чорнобильських організацій спрямували відкрите звернення Голові Верховної Ради Андрієві Парубію із закликом внести до порядку денного парламенту законопроект №6292 щодо відновлення соціальних гарантій чорнобильцям.

Відповідне звернення підписали учасники ініційованого депутатською групою «Партія «Відродження» круглого столу на тему «Законопроект щодо відновлення соціальних гарантій чорнобильцям: перспективи голосування у Верховній Раді», який відбувся у понеділок, 23 квітня, у Верховній Раді.

«Ми наполягаємо, щоб цей законопроект був ухвалений Верховною Радою України в першому читанні, після чого може бути продовжена дискусія щодо зазначеного проекту закону між народними депутатами, представниками уряду та чорнобильськими організаціями», – йдеться у тексті звернення до Голови Верховної Ради.

Крім того, керівництво парламенту просять найближчим часом забезпечити проведення парламентських слухань на тему виконання рішень Європейського суду з прав людини, зокрема, стосовно осіб, постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС.

Як зазначив під час круглого столу голова Політради Партії «Відродження» Володимир Пилипенко, на базі законопроекту №6292 може бути розроблений комплексний закон, у якому буде врахована спільна позиція уряду та парламенту. Це докорінно змінить ситуацію у системі соціального захисту чорнобильців.

«Сьогодні ми ще раз почули слова підтримки всіх чорнобильських організацій щодо законопроекту №6292. Ми підтримали позицію щодо проведення парламентських слухань про невиконання державою рішень Європейського суду з прав людини стосовно чорнобильців. А також підписали звернення до уряду з вимогою врегулювати питання соціального захисту чорнобильців якнайшвидше окремою Постановою», – розповів про результати круглого столу Володимир Пилипенко.

За словами голови правління ВГО «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» Володимира Проскуріна, Мінсоцполітики розробляє зміни до пенсійного забезпечення чорнобильців на рівні постанов Кабінету Міністрів, однак це не скасовує необхідності ухвалення окремого законопроекту.

«Наразі при Міністерстві соціальної політики працює робоча група, яка напрацьовує зміни до постанов Кабміну щодо пенсійного забезпечення чорнобильців. Плани Мінсоцополітики не скасовують нашої боротьби за ухвалення законопроекту №6292, який був підготовлений народними депутатами групи «Партія «Відродження» за нашої участі. Оскільки ми вважаємо цей законопроект дійсно системним і таким, що реально здатен повернути чорнобильцям втрачені соціальні гарантії», – пояснив Володимир Проскурін.

Як зазначив народний депутат групи «Партія «Відродження» Василь Гуляєв, є усі сподівання, що цей круглий стіл все-таки дасть поштовх до вироблення конструктивного рішення. «Ми сьогодні ще раз показали владі, що цей закон вкрай необхідний! Усі поправки, які пропонували представники чорнобильських організацій, ми неодмінно проаналізуємо і удосконалимо ними наш законопроект. Він наразі найкращий із тих, які нині є у ВР щодо відновлення соціального захисту чорнобильців», – сказав Василь Гуляєв.

Як повідомлялося раніше, партія «Відродження» розробила типові форми звернень до Пенсійного фонду, а також судові позови для того, аби чорнобильці, не чекаючи на ухвалення законопроекту №6292, могли відстоювати свої права у судовому порядку.

Немає коментарів:

Дописати коментар