-->

24.04.18

Розенко запевняє, що пільги чорнобильцям скорочувати не будуть

На сьогодні не передбачається жодного скорочення пільг чи послаблення соціального захисту чорнобильцям.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко журналістам у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не передбачаємо на сьогоднішній день жодних скорочень чи пільг, чи соціального захисту чорнобильців. Це чітко й однозначно, це моя принципова позиція. Навпаки, ми маємо робити все, щоб посилювати соціальний захист чорнобильців", - сказав Розенко.

Він зазначив, що у контексті пенсійної реформи здійснено частково перерахунок пенсій деяким категоріям чорнобильців.

"Зокрема, ми вирішили болюче питання по солдатах, які працювали в зоні ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, пенсія яким не була перерахована протягом останніх 15 років. Це було зроблено у жовтні", - сказав віце-прем'єр-міністр.

За його словами, "зараз, під час перерахунку пенсій військовим пенсіонерам, найбільшу надбавку, і це передбачено постановою уряду, отримають якраз всі військовослужбовці, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС".

Розенко переконаний, що нині необхідно рухатися в напрямку наближення виконання закону про статус ліквідатора наслідків Чорнобильської катастрофи, щоб цей закон запрацював у повному обсязі.

Тому, додав Розенко, мова жодним чином не йде про скорочення чорнобильських програм, про скасування якогось виду пільг чи компенсацій.

Немає коментарів:

Дописати коментар