-->

24.04.18

Володимир Пилипенко взяв участь у Ході Пам’яті ліквідаторів аварії на ЧАЕС


Напередодні 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи у Києві відбулася Хода Пам’яті учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Її провели на честь тих, хто першим встав на захист рідної землі та всього світу від ядерного лиха. 


Понад 300 ліквідаторів з усіх регіонів України пройшли від станції метро «Університет» до Майдану Незалежності, де відбувся мітинг. Учасники Ходи вкотре закликали парламент ухвалити законопроект №6292, розроблений депутатською групою «Партія «Відродження». 


Як розповів учасник акції, президент Харківської асоціації чорнобильських організацій Анатолій Шевченко, представники чорнобильських організацій чекають на ухвалення законопроекту №6292 вже понад рік.

«Є законопроект №6292 Партії «Відродження», але його не розглядають. Парламент нас не розуміє, не помічає і слухати не хоче. Взагалі влада ігнорує нас. Ця Хода необхідна для того, аби нагадати, що ми є, ми ще живі! Дивіться, скільки людей – це дійсно ліквідатори. Це ті, хто в період від 1986 року до 1990-го врятував Україну і Європу», – сказав Анатолій Шевченко.

Як зазначив один із співавторів законопроекту, голова Політради Партії «Відродження» Володимир Пилипенко, політсила продовжить боротьбу в парламенті за повернення втрачених соціальних гарантій для постраждалих від аварії на ЧАЕС. Також юристи політсили і надалі надаватимуть їм правовий захист, аби уряд та Пенсійний фонд виконали ухвали українських судів на користь ліквідаторів і забезпечили виплату допомоги в обсязі, передбаченому чинним законодавством.


«Цією справою ми займаємось вже два роки. І ми розуміємо, що сьогодні люди вийшли не щось просити – вони вийшли показати, що вони є! Вони хочуть, щоб їхні вимоги почули, щоб їх побачив уряд та президент. Щоб зі своїх кабінетів можновладці побачили, що ті, хто виконав свій обов’язок перед державою, – існують! І вони хочуть, щоб держава теж виконала свій обов’язок, дала їм можливість нормально жити. Щоб була гідна пенсія. Щоб були державні гарантії на харчування і на лікування. Про це все вони хочуть повідомити без гасел, а просто своєю Ходою. І мені дуже прикро, що тут немає представників влади. Бо усі питання – саме до неї», – сказав Володимир Пилипенко.




Як повідомлялося раніше, 23 квітня у Верховній Раді відбувся спільний круглий стіл, ініційований депутатською групою «Партія «Відродження». Народні депутати та представники чорнобильських організацій, присутні на круглому столі, підписали відкрите звернення Голові Верховної Ради Андрієві Парубію із закликом внести до порядку денного парламенту законопроект №6292 щодо відновлення соціальних гарантій чорнобильцям.

Немає коментарів:

Дописати коментар