-->

27.04.18

Підвищити соціальні виплати чорнобильцям вимагають популісти у власних політичних цілях - нардеп

Пропозиція підвищити соціальні виплати чорнобильцям під річницю вибуху на Чорнобильській АЕС є чистим популізмом з боку безвідовідальних політичних сил.

Таку думку у програмі "Нейтральна територія" на телеканалі "Прямий" висловив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Геннадій Ткачук, коментуючи відмову парламенту позбавити уряд повноважень встановлювати розміри пенсій і соцвиплат чорнобильцям.

"Я не голосував [за цю пропозицію]. Тому що я не підтримую голослівних балачок, особливо коли це стосується передвиборчої агітації. На сьогоднішній день держава допомагає чорнобильцям – це приблизно 1 мільйон 860 тисяч чоловік. У нас 58 тисяч інвалідів першої категорії, які отримують мінімально 4100 пенсію. Тобто більшу, ніж сьогодні мінімальна пенсія. Я чітко усвідомлюю, як і всі люди, що ці люди, які спасали від ядерної чуми, вони заслуговують більше. Але треба дивитися, звідки взяти ці гроші. Ми чітко усвідомлюємо, що на сьогоднішній день треба звідкись забрати. І Радикальна партія чи "Опозиційний блок" тоді мають чітко сказати: ми заберемо, наприклад, у військових, або заберемо у медичної галузі певну суму, і тоді ми віддамо її на чорнобильців", - заявив депутат.

Він наголосив, що ті, хто раптом "заступається" за чорнобильців, голосували за Держбюджет на 2018 рік.

"В бюджеті виділено 2 мільярди гривень на допомогу чорнобильцям. Безумовно, цього не вистачає. Заморожена програма з 2014 року про будівництво житла. На превеликий жаль, не повністю фінансуються сьогодні лікувальні заклади. А це треба ще приблизно 2 мільярди. Те, що пропонувала нам Радикальна партія разом з "Опоблоком" – це ще приблизно 4 мільярди.

Ми би розривали бюджет далі, а потім вони казали: ми прийдемо до влади і виконаємо все, що пообіцяли. Це категорично неможливо. Людям потрібно говорити правду. Вона може бути жорстка, не подобатись. Якщо ми плануємо розгойдати маховик інфляції, тоді, безумовно, треба видати всім гроші, а потім думати, що робити з цим. У нас вже була така історія: карбованці, купони і так далі. Тому я вважаю, що це чисто популістичні заяви", - підкреслив Ткачук.


Немає коментарів:

Дописати коментар