-->

01.05.18

Українцям на замітку: перелік держпослуг, які можна оформити, не виходячи з дому

В Україні працюють кілька електронних сервісів, які значно полегшують життя громадянам, які потребують державних послуг. Про сервіси, які можуть стати в нагоді кожному, розповідає НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на “Обозреватель”.

Онлайн Дом Юстиції
За допомогою даного сервісу можна замовити повторні документи про державну реєстрацію актів цивільного стану: свідоцтво про народження, шлюб або його розірвання, смерті, зміну імені, виписку з Держреєстру таких актів, а також записатися на прийом до відділення РАГС.

Сервіс також пропонує онлайн реєстрацію юросіб, фізосіб-підприємців, громадських організацій та ЗМІ. Ще за допомогою сервісу можна влаштуватися на роботу в органи державної влади. І одна з основних функцій – можливість отримати електронний цифровий підпис (ЕЦП).

На Єдиному державному порталі адміністративних послуг можна отримувати різні ліцензії, потрапити в меню замовлення пенсійного посвідчення або свідоцтва про загальнообов’язкове державне соціальне страхування або оформити допомогу при народженні дитини.


Портал iGov – дозволяє записатися в зручне місце і час на оформлення ID-карти або закордонного паспорта, подати заяву на реєстрацію шлюбу або записатися на прийом для реєстрації новонародженого.

На сайті Державної міграційної служби можна записатися в електронну чергу на оформлення закордонного паспорта або ID-карти.

На сайті Мінсоцполітики можна оформити допомогу при народженні дитини або відправити дані для оформлення субсидії.

На сайті Пенсійного Фонду можна переглянути пенсійну справу, дані з реєстру застрахованих осіб, записатися на прийом, залишити заяву на призначення або перерахунок пенсії, запит на підготовку документів.

На сайті головного сервісного центру МВС можна замовити довідку про відсутність судимості, а на сайті СБУ – подати запит на оформлення пропуску в зону АТО.

Нагадаємо, Пенсійний фонд планує запустити роботу терміналів для обслуговування пенсіонерів. Всі категорії українських пенсіонерів отримають електронні пенсійні посвідчення.

Як повідомлялося раніше, з січня 2018 року пенсії військовослужбовців мають зрости відповідно до стажу та розміру отримуваної зарплати. За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, у військових зростання пенсії становитиме, в середньому, на 62%.

Також раніше повідомлялося, що пенсійна реформа дозволить збільшити розмір пенсій учасникам бойових дій, у порівнянні з тими, хто перебував у тилу.

Немає коментарів:

Дописати коментар