-->

25.07.18

Допомога з душком!

Щиро кажучи, вже давно набридли політичні ігри на шкурі чорнобильців. 

При цьому захист прав чорнобильців залежить від того де та, чи інша партія знаходиться в даний час у владі, чи в опозиції. 

Гидко дивитися як наразі похваляється Опозиційний блок про свій "великий" внесок у захист прав чорнобильців. Так і хочеться плюнути в обличчя тим партійним діячам, які перебуваючи в партії Регіонів мовчки спостерігали як рішенням Кабінету міністрів України були відмінені рішення судів, і відібрані чорнобильські пенсії!

Де ж ви були тоді пан Бойко, пан Павленко, пані Королевська та інші, такі самі?!

Що до Королевської, яка була ініціатором подання до Конституційного суду, то хочеться запитати не тільки її, а і ті громадські організації які носили разом з нею подання до Конституційного Суду України. А де в цьому поданні чорнобильські пенсії, де головна стаття Закону - 54, за яку наразі борються ліквідатори??!

Потрібно погодитись, що в цілому, у мотивувальній частині рішення №6-рп/2018, текст виписаний дуже гарно. Вперше Конституційний Суд України визнав, що пільги, компенсації і гарантії, встановлені у Законі № 796-ХІІ, є особливою формою відшкодування завданої шкоди особам за втрачене здоров’я, моральні і фізичні страждання, обмеження в реалізації своїх здібностей та можливостей забезпечити собі гідний життєвий рівень. Але ж питання по пенсії не вирішувалось і не вірішено до цього часу!!!

Може будемо сподіватися на президента Порошенко який перед виборами захотів стати для чорнобильців гарним хлопцем на фоні пана Гройсмана? Так те саме питання до нього - чому він підписав без зауважень той ганебний Закон №76-VIII? Сам з депутами забрав, а перед виборами спохватився, що може недобрати голосів? Дуже схоже!

То може і не варто дякувати нікому! 

Ні Опозиційному блоку, який у 2011 році, під іншою назвою позбавив чорнобильців самого головного - пенсій, а тепер намагається на них же заробити собі рейтинг до чергових виборів. Ні партії Відродження, до якої я звертався особисто з проханням допомогти з апеляційною скаргою для осіб які не призивалися через військомати, але відповіді так і не дочекався.

Ні президенту Порошенку, який так і не став для українців гарантом Конституції!!!

Олександр Дерека, для сайту "Я чернобылець"

Немає коментарів:

Дописати коментар