-->

29.08.18

5 складових CHERNOBYLing Festival

У Києві пройде постапокаліптичний фестиваль мистецтв. Готовий до пригод?

Фанати екстриму отримають змогу зануритись у світ постапокаліптичної естетики прямо у Києві. Похмуру індустріальну атмосферу й розваги в стилі «Шаленого Макса» пропонує фестиваль урбаністичних мистецтв CHERNOBYLing.

Де: ВДНГ, арт-простір Carbon в павільоні №13, пр-т Глушкова, 1
Коли: 31 серпня – 2 вересня
Вартість: від 100 до 600 грн 

Якщо ти замислюєшся над тим, чи виживе людство після глобальної техногенної катастрофи, а голівудські фільми здаються надто оптимістичними – є шанс випробувати на собі лайт-версію постапокаліпсису. Без справжніх катаклізмів, але з «автентичною» атмосферою.

Перший фестиваль CHERNOBYLing Festival пройшов минулого року в Славутичі й мав великий успіх. Екзотика Чорнобиля вабила екстрім-туристів зі всього світу.

Разом з тим вже три роки поспіль проходив екстремальний фестиваль постапокаліпсісу The Pit, який знайшов собі притулок на закинутому заводі під Броварами.

Цьогоріч організатори цих двох фестивалів вирішили об’єднати зусилля, перебазуватися до Києва, та облаштувати ціле містечко – з надземним і підземним рівнями та масою цікавих атракцій. То ж чим здивують орги цього разу?

Індустріальні тури (UrbEx) 


UrbEx, або індустріальний туризм – це дослідження промислових територій, будівель та закинутих споруд. На CHERNOBYLing заплановані щоденні тури у підземелля та на дахи Києва, локації з Другої світової та Холодної воїн. «Тур воєнними локаціями», «Тур на виживання», «Тур на Чорнобильську АЕС», «Тур на ракетну ядерну базу», «Нічний тур в Чорнобильський музей», «Темний тур» – можна обрати щось до душі.

Фестиваль The Pit («Яма») цього разу буде розміщений під землею, і саме там буде відтворено атмосферу постапокаліптичного підземного містечка. До речі, саме там відбуватимуться нічні діджейські сети та інші «дорослі» активності. Вхід на територію The Pit – виключно 18+ і у відповідному пост-апокаліптичному дрес-коді (набути який можна, підготувавши костюм заздалегідь, або у гримерці на території фестивалю).

Геокешинг


Геокешинг – це туристична гра із застосуванням GPS, яка полягає у знаходженні схованок, створених іншими учасниками гри. Власне, це той самий квест, але більш складного рівня. Квестити можна буде по ВДНГ, Києві та Чорнобилю.

Активності й розваги


Було би бажання, а можливостей випробувати себе буде чимало. Батут-рогатка та інші ігрові атракціони допоможуть підняти рівень адреналіну. Файр-шоу й тематичні циркові номери – відкрити очі та відчути себе alive & well. А якщо екстрим в твоєму житті лише уявний, можеш пірнути у віртуальність і пройти нову комп’ютерну ігру на чорнобильську тематику, яку буде презентовано на фестивалі.

Мистецтво


Урбаністичне мистецтво – це в першу чергу стріт-арт. Але на відвідувачів чекають не тільки граффіті, а й інші тематичні виставки – арт-проекти, фото-інсталяції тощо авторства відомих українських і закордонних митців. Також заплановані майстер-класи та освітні лекції для тих, хто цікавиться малюнками великого міста.

Музика


Постапокаліптичну атмосферу створюватимуть та підтримуватимуть рок-гурти Shadazz, On the Wane, Fazzer, Osnova, Septa, Марічкин Макогон, BlazerJacket, Violet Raymoor, Bad Pit, Personal Witches та діджеї Sasha Che, Andre Pastor (Словакія) та Ripple (PmdR & Spill) (Словакія).

Ознайомитись з повною програмою CHERNOBYLing можна тут

P.S. Кошти від проведення фестивалю буде спрямовано на допомогу літнім людям та дітям «чорнобильцям», які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи у м. Славутич.

Cover photo by Tom Roberts on Unsplash

Немає коментарів:

Дописати коментар