-->

11.09.18

В Чорнобилі з’явилося 4 нові маршрути для туристів

Нещодавно в зоні відчуження з’явилися 4 нові маршрути місцями, де збереглися цікаві пам’ятки нашої історії, територією археологічних розкопок у Чорнобилі та ландшафтами Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Державного агентства України з управління зоною відчуження.

"В основі розробки нових маршрутів – побажання відвідувачів, а також дотримання усіх вимог радіаційної безпеки. Більшість місць, до яких ведуть нові маршрути, вже стали символами зони відчуження, і тепер кожен охочий зможе побачити їх на власні очі та зануритися в історію того Поліського краю, яким він був задовго до аварії на Чорнобильській АЕС", - коментує директор державного підприємства "Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження" Андрій Наумов.

Маршрут № 12 "КПП "Дитятки" - Бички – Замошня" пролягає через 5 сіл, де збереглися традиційні поліські зрубні хати та господарські будівлі ХІХ століття. Окрім того, на маршруті можна буде побачити діючий Чорнобильський пустельний Свято-Микільський жіночий монастир, залишки старообрядницьких церков та кладовищ (с. Замошня і с. Бички), місце давнього виробництва заліза із болотної руди (с. Рудня-Вересня) і насолодитися природою Чорнобильського заповідника.

Маршрут № 13 "ЧАЕС – станція Янів – Новошепеличі – Луб’янка" проведе відвідувачів до відомої покинутої електрички на околиці станції Янів, ритуального хреста-фігури на розвилці доріг та історичної сосни у формі тризуба, перенесеної з Рудого лісу. Також можна буде відвідати садибу останнього мешканця 10-кілометрової зони Сави Ображея та інші зрубні будівлі середини ХІХ – початку ХХ століть.

Маршрут № 14 "Чорнобиль – лівий берег р. Прип’ять – Ладижичі – Теремці" сподобається поціновувачам річкових ландшафтів. Відвідувачі побачать колишню паромну переправу через річку Прип’ять, місце впадіння річки Брагінки у Прип’ять, ландшафт виходу до Дніпра та історичного Чорнобиля і традиційні господарські будівлі і хати поліщуків.

Маршрут № 15 веде до літописного Чорнобиля Х-ХІІІ століть, Чорнобильського замку ХVІІ – ХVІІІ століть, старовинного кладовища та Домініканського монастиря ХVІІ століття. Також відвідувачі зможуть побачити історичні узвози Чорнобиля, що вели на Поділ, та територію археологічних розкопок.

Усі маршрути перевірені дозиметристами і безпечні для відвідування.

Немає коментарів:

Дописати коментар