-->

04.09.18

Під ВР мітингують чорнобильці та родичі важкохворих людей

Уранці 4 вересня на площі Конституції біля будівлі Верховної Ради проходять мітинги чорнобильців та родичів важкохворих людей.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Так, учасники мітингів вимагають від депутатів ухвалити законопроект № 4442 щодо поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців і проект закону № 8035, яким пропонується збільшити фінансування програми лікування важкохворих за кордоном на 300 млн грн.

До металевої огорожі навколо Ради прикріплені плакати з гаслами, зокрема: «108 тисяч інвалідів-чорнобильців вимагають законного пенсійного забезпечення»; «Прийміть законопроект № 4442»; «За трансплантацію»; «Допоможіть вижити».

Загалом біля парламенту зібралося близько 100 учасників обох мітингів.

Водночас приміщення Ради по периметру охороняють близько півсотні правоохоронців та ще близько півтори сотні оточили Маріїнський парк – близько 10:00 на площу Конституції людей пропускали виключно за перепустками.

Як повідомлялося, у вівторок, 4 вересня, відкрилася дев’ята сесія парламенту VIII скликання. На засіданні Ради присутні Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, керівники центральних органів виконавчої влади.

Немає коментарів:

Дописати коментар