-->

04.09.18

Суми. Пенсіонери-чорнобильці мітингували під пенсійним фондом (видео)

Сьогодні близько 60 пенсіонерів-чорнобильців мітингували під стінами Головного управління пенсійного фонду Сумської області. Приїхали туди з кількох районів, а саме з Лебедина, Тростянця, Білопілля, Недригайлова та Великої Писарівки.

Лідія Самко, голова ГО «Чорнобиль-Суми», оголосила вимоги з якими прийшли пенсіонери:

“Негайно перерахувати пенсію всім інвалідам-чорнобильцям згідно рішення суду, друге: надати роз’яснення причин невиконання рішень суду по виплаті пенсії відповідно по закону про статус і соціальний захист громадян, які постраждали від чорнобильської катастрофи, третє: надати роз’яснення згідно яких було підвищення пенсії лише окремим інвалідам –чорнобильцям. Негайно почати виплату пенсії та доплати у розмірі визначені рішенням суду для пострадавших в наслідок чорнобильської катастрофи”.

Олена Савісько, перший заступник начальника головного управління пенсійного фонду України в Сумській області, каже:

“Що стосується рішень судів, які безпосередньо визначають питання перерахунку чи то призначення виплати пенсій такій категорій людей, то всі ці рішення виконані органами пенсійного фонду, суми нараховані до виплати, але сьогодні існує порядок виплати цих кошті, тобто виплати коштів за рішенням суду. На сьогоднішній день ці кошти здійснюють виплату державне казначейська служба, зокрема, в нашій області, це державна казначейська служба у сумській області. За інформацією цієї служби на сьогоднішній день вже виплачено більше 25-ти мільйонів гривень такій групі. Всі ці рішення суду виконані і кошти дійсно нараховуються в вже сьогодні виплачуються. Якщо людина не згодна з розміром пенсії, яка сьогодні є, вона також може звернутися до працівника пенсійного фонду з тією метою, щоб цей розмір був переглянутий

За словами мітингувальників, якщо їхні вимоги не задовільнять, вони оголосять безстрокове голодування.

Немає коментарів:

Дописати коментар