-->

20.11.18

Кого сьогодні «лікують чорнобильські кошти» у профільній Вінницькій лікарні?

Українці завжди шанували героїв, які ціною власного життя захищали майбутнє кожного з нас. 

Зокрема, ми й завдячуємо ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, які в трагічному 1986 році стали на захист нашого майбутнього. Піклуючись про ліквідаторів, які творячи подвиг втратили чимало здоров’я, а дехто й життя, було створено профільну лікарню – Вінницький обласний диспансер радіаційного захисту населення. 

Щороку заклад надавав допомогу тисячам чорнобильцям-ліквідаторам. За 33 роки диспансерна група «чорнобильців» значно порідшала - здоров‘я трагедія людям не додала, але ліквідатори і сьогодні потребують медикаментів та відповідного обладнання для лікування.

Однак, згідно публічної інформації на сайті «Prozorro» заклад завершує чергову закупівлю понад 500 газет на суму 11 500 грн, серед яких є жовта преса та лише ОДНЕ фахове медичне видання. Лише за останні 5 років там назбиралось понад 2 500 примірників преси. Кому потрібна ця колекція коштом лікування ліквідаторів, яку поновлюють щороку: чорнобильцям, лікарям чи скупим читачам?

Або ж замовлення 5000 плакатів та 15 000 листівок на загальну суму 34 000 гривень - мабуть саме цього не вистачало для покращення здоров’я постраждалих від аварії на ЧАЕС!

Залишається сподіватись, що плечі істинних героїв-ліквідаторів припинять прикривати буздумну розтрату коштів, а держава забезпечить гідне лікування героям, яких щороку залишається все менше. Проте основні питання у роботі цього закладу на сьогодні залишаються без відповідей…


Немає коментарів:

Дописати коментар