-->

29.01.19

На санаторно-курортне лікування чорнобильців на полтавщині передбачили понад 8 млн грн

За державною програмою на організацію санаторно-курортного лікування громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, Полтавській області у поточному році затверджено 6,3 млн грн. Це на 2,2 млн грн більше в порівнянні з 2018 роком.

Як повідомили у Департаменті соціального захисту Полтавської ОДА, в межах доведеного обсягу фінансування пільгою з санаторно-курортного лікування передбачено забезпечити 1433 громадян вказаної категорії, в тому числі 810 громадян отримають санаторно-курортне лікування та 623 громадянам, за їх вибором, буде виплачено компенсацію замість санаторно-курортного лікування.

Крім того, з обласного бюджету виділено 2 млн грн для оздоровлення 273 громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1, в санаторно-курортних закладах, розташованих на території Полтавської області.

Також в рамках Обласної комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення області у поточному році буде продовжено виплату компенсації для одночасного придбання путівки громадянину, який супроводжує на санаторно-курортне лікування особу з інвалідністю 1 групи, внаслідок Чорнобильської катастрофи в розмірі 6 тис грн та виплату додаткової матеріальної допомоги на оздоровлення в санаторно-курортних закладах, розташованих на території Полтавської області в сумі фактично проведеної за власні кошти доплати, відповідно до укладеного тристороннього договору, але не більше 4 тис грн.

Комплексний підхід до вирішення питання оздоровлення вказаної пільгової категорії громадян, дозволить у поточному році забезпечити пільгою з санаторно-курортного лікування 1706 громадян, що складає 90% від загальної чисельності громадян, які звернулися до органів соціального захисту з заявами на отримання вказаної пільги.

Довідково. Організація санаторно-курортного лікування громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1 та дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою здійснюється відповідно до Порядку надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 № 854.

Вартість санаторно-курортного лікування визначена постановою Кабінету Міністрів України від 16.01.2019 № 22 ,,Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році” і складає для осіб, віднесених до категорії 1 – 7300,0 грн., для дітей, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та одного з батьків або особи, яка їх замінює 14 500,0 грн.

http://np.pl.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар