-->

01.10.19

Переслідування зірвалося

ІНІЦІАТИВНА ГРУППА
Харківської області інформує

27 вересня 2019 року Ініціативна група з представлення інтересів та захисту Конституційних прав людини і громадянина, членів територіальних громад міста Харкова та Харківської області, які безпосередньо брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи – катастрофи планетарного масштабу та її наслідків разом з ліквідаторами - побратимами, які підтримують Ініціативну групу, стали на захист конституційних прав і свобод військовослужбовців (військовозобов'язаних, залучених через військкомати) Білоєнко В.М., Трощука А.П. та інших (по Харківській області більш 90 громадян).

Суть питання: цього літа вищезазначені громадяни звернулися до Президента України Зеленського В.О. з заявою, в якій вимагали навести Конституційний лад в Державі Україна стосовно соціальної справедливості по відношенню до всіх категорій громадян, які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи та її наслідків, а також припинити дискримінацію та геноцид по відношенню до громадян України, які були відряджені з підприємств, установ і організацій та які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи та її наслідків, і вжити рішучих заходів щодо виконання зобов’язань, взятих на себе державою Україна.

Реакція посадових осіб Мінсоцполітики та Харківської обласної державної адміністрації виявилась жахливою!!!

Почалося відверте переслідування громадян, було вирішено показово вчинити «розправу» (без їх згоди) на засіданні регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян.

По вказівці “зверху” заступника міністра Мінсоцполітики Шамбіра М.І. переслідування беззаперечно підтримав своїми активними діями директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Шпарага Ю.І. за мовчазливою згодою заступника голови ХОДА Черняка М.Є., незважаючи на те, що Заявники та Ініціативна група неодноразово вказувала про незаконні і неправомірні “вказівки” заступника міністра Шамбіра М.І. та про заборону розгляду на засіданні комісії їх статусних справ без їх заяв та згоди.

Крім цього передбачалось свідоме порушення встановленої процедури.

Посадовці помилилися. “Чорнобильці” сьогодні стали іншими, ми стали обізнаними громадянами, які знають свої конституційні права і вміють їх захищати!!! 

Як результат спільних дій громадян - переслідування зірване та припинено.

Як все відбувалося, дізнаєтесь з доданих до публікації матеріалів та з відео вищезазначеного засідання комісії.







Немає коментарів:

Дописати коментар