-->

25.03.20

Коронавірус і Україна. Живий блог

Станом на ранок 25 березня на території України зафіксовано 113 випадків захворювання на коронавірус COVID-19, повідомили в ДСНС.

У МОЗ 24 березня повідомляли про 97 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу в Україні: три людини померли, одна одужала.

Міністерство оборони України у вівторок 24 березня звернулося до військовослужбовців запасу, волонтерів, людей з досвідом роботи у медичній сфері, студентів-медиків, зокрема інтернів на заочній формі навчання та студентів 5-6 курсів до «спільної роботи» з випадками і підозрами на коронавірусну інфекцію.

На сьогодні кількість хворих на COVID-19 в Україні складає 97 осіб.

Із 23 березня громадський транспорт Києва працює тільки для перевезення на роботу працівників критичної інфраструктури: медиків, рятувальників, правоохоронців, співробітників продуктових магазинів, аптек, стратегічних підприємств.

Із 18 березня в Україні зупинили залізничні, авіаційні й автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

17 березня народні депутати ухвалили закон, у якому, зокрема, передбачається адміністративна і кримінальна відповідальність за порушення режиму обсервації, за умисне зараження коронавірусом.

Із 17 березня в Україні заборонено проведення масових заходів із участю понад 10 осіб і роботу закладів громадського харчування, ТРЦ й інших громадських місць.

Також уряд постановив зупинити роботу метро в Києві, Харкові й Дніпрі. Усі три закриті наразі до 3 квітня.

Із 17 березня «Укрзалізниця» зупинила міжнародне пасажирське сполучення на період карантину.

Із 16 березня іноземцям заборонений в’їзд в Україну, заборона діятиме наразі впродовж двох тижнів, закриті близько 100 пунктів пропуску, видача віз призупинена.

Всесвітня організація охорони здоров’я 11 березня оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції.

11 березня уряд України затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19: зокрема, Кабмін запропонував введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 й більше осіб, а також введення карантину в навчальних закладах терміном на три тижні.

12 березня в Україні розпочався тритижневий карантин (тим часом до 3 квітня).

У МОЗ закликали «всіх, особливо осіб, які повертаються з країн, де зафіксовані випадки зараження на коронавірус, дотримуватись інструкцій та рекомендацій ВООЗ».

ВООЗ наголошує на необхідності особистої гігієни, інформаційної гігієни і людяної поведінки.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

Станом на ранок 25 березня у світі зафіксували понад 423 тисячі випадків COVID-19 у більш як 180 країнах чи територіях.

Кількість летальних випадків захворювання становить майже 19 тисяч.

Водночас понад 108 тисяч людей одужали.

Тут ми публікуємо коментарі фахівців, їхні рекомендації, як вберегтися, й інформуємо про розвиток подій щодо пандемії коронавірусу в Україні і світі.


Приєднуйся у Viber, та Telegram до Я чернобылец

Немає коментарів:

Дописати коментар