-->

08.04.20

Пожежа в зоні відчуження

Проблема, як то кажуть, не тільки давно назріла, але й перезріла. Судячи з того, що твориться в усіх областях України, де масово палають луги, поля, очерети, підліски, а то й ліси, паліїв усіх мастей (від «невинних»: «я тільки своє сміття приберу» до тупих піроманів) вкрай необхідно ловити чи встановлювати їх особи всілякими способами, а, головне, карати. І не тими дріб’язковими шрафами в 175 гривень, а суттєвою сумою з кількома нулями. А як інакше?

В останні дні рятувальники збилися з ніг, гасячи в тому числі пожежу на території Чорнобильського заповідника. Зйомки з дрону показують, що вогонь прийшов з-за меж зони відчуження.

Вітер моментально роздмухав некероване полум’я, яке перекинулось на дерева і посунулось в зону. Займання охопило територію у декілька десятків гектарів. В епіцентрі пожежі підвищився радіаційний фон. Щоправда, за його межами – радіація в нормі.


Так, співробітники ДСНС України, ДСП "Північна Пуща" та Чорнобильського заповідника зробили все від них залежне, аби загасити відкритий вогонь.

Але збитків уже завдано. В тому числі – живому світу Заповідника. Це людське варварство с присмаком попелу давно час присікати. Інакше незабаром оглянемось навколо і побачимо не весняну зелень, а чорні згарища.

Немає коментарів:

Дописати коментар