-->

10.06.20

Конституційні скарги, що надійшли до Конституційного Суду України, та їх опрацювання станом на 9 червня 2020 року

125
Покладньова А.П.
18/ 204 (20)    25.05.2020
щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень пункту 9 частини другої статті 7 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" від 22 жовтня 1993 року № 3551-ХІІ

Резюме: Вх. № 18/204 від 25 травня 2020 року. Суб’єкт права на конституційну скаргу – громадянин Покладньов Анатолій Петрович – звернувся до Конституційного Суду України з конституційною скаргою щодо відповідності Конституції України (конституційності) положення пункту 9 частини другої статті 7 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту“ від 22 жовтня 1993 року № 3551–XII (далі – Закон № 3551), згідно з яким „до осіб з інвалідністю внаслідок війни належать також особи з інвалідністю з числа: …9) осіб, залучених до складу формувань Цивільної оборони, які стали особами з інвалідністю внаслідок захворювань, пов'язаних з ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи“ в частині встановлення в ньому такої умови для отримання статусу інваліда війни, як залучення до складу формувань Цивільної оборони. Автор клопотання стверджує, що пункт 9 частини другої статті 7 Закону № 3551 є дискримінаційним по відношенню до осіб, які не були залучені до складу формувань Цивільної оборони, але також виконували роботи з ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і отримали інвалідність, причиною якої є захворювання, пов’язане з виконанням цих службових обов’язків, оскільки призводить до невиконання державою її обов’язку щодо подолання наслідків аварії Чорнобильської катастрофи, а також до порушення принципу рівності громадян та права на належне соціальне забезпечення, а тому не відповідає статтям 16, 21 та 24 Конституції України.
розподілена судді-доповідачу

1 коментар:

Григорий сказав...

подскажите как связаться с Покладньновым А.П. Я член инициативной группы г. Харьков.Мы тоже занимаемся этим вопросом по дискриминации.

Дописати коментар