-->

10.08.21

Николай Кукурика: Сьогодні був запрошений на робочу зустріч чорнобильців Харкова та Харківської області

Це одна з самих активних груп людей соціальної категорії, яка відстоює свої права на національному рівні. 

Зустрічаючись з людьми різних категорій, я вивчаю їх труднощі та перепони, та разом ми розробляємо шляхи подолання проблем. 

В Україні офіційно визнано біля 50 тисяч чорнобильців різних категорій – «солдат», «партизанів» та «цивільних», але насправді їх набагато більше. 

По різним причинам зараз існує дуже велика різниця між пенсіями цих людей, хоча майже всі отримали велику дозі опромінювання, виконуючи ДЕРЖАВНЕ завдання. Багато з них отримали групи інвалідності, мають важкі захворювання і заслуговують на те, щоб держава визнала їх заслуги та компенсувала шкоду, нанесену здоров’ю багатьом їх поколінь. 

Чорнобильці мужньо (багато з них були добровольцями) ліквідували наслідки КАТАСТРОФИ на ЧАЕС. Саме КАТАСТРОФИ, а НЕ АВАРІЇ, як намагаються підмінити поняття чиновники з комітету соціальної політики. Щоб змінити структуру основної пенсії, яку всі ці люди заслужили по праву, додаючи до неї державну допомогу. Але саме основна пенсія індексується і на частину основної пенсії має право вдова при смерті ліквідатора. 

Самим обурливим є факт ІГНОРУВАННЯ РІШЕННЯ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ (2 СЕНАТ) ВІД 07.04.2021 N1-р(ІІ/2021) при розробці нових законопроектів! 

Радує те, що Івакін Борис, Білоєнко Володимир, Турченко Григорій, Вєтрова Наталія та інші активні громадяни постійно вивчають законодавство, розробляють пропозиції до законів та відстоюють права своєї категорії вже багато років. І допомагають всім ліквідаторам інформацією, консультаціями, зверненнями, юридичною підтримкою. 

Партія Пенсіонерів України буде долучатися до ініціатив Харківської групи ліквідаторів чорнобильської катастрофи та доносити корисну інформацію по всім регіонам України через свої приймальні та своїх прихильників. 

Якщо у Вас є питання по нарахуванню чорнобильської пенсії, виплатам чи пільгам, пишіть нам та коментуйте! Ми будемо допомагати Вам отримати те, що ви заслужили!

1 коментар:

Unknown сказав...

Добрый вечер,мой папа ликвидатор ЧС.он целый год добивается пересчёта пенсии,но результата никакого нету.

Дописати коментар