-->

06.12.22

Міністр соцполітики: Будемо шукати гроші для індексації пенсій у березні 2023 року

У березні 2023 року українські пенсіонери можуть розраховувати на індексацію пенсійних виплат. Про це повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович, передає Укрінформ з посиланням на Мінсоцполітики.

«В уряді є політична домовленість про те, що ми будемо шукати кошти для індексації пенсій в березні 2023 року, як це закладено у законі. Ситуація непроста, але ми розуміємо, як ми рухаємося у бюджетному процесі, є певна міжнародна підтримка, є певний коридор, в межах якого ми можемо діяти, тому я впевнена, що допомогти нашим пенсіонерам ми зможемо», - сказала міністр.


Вона нагадала, що щорічна індексація пенсій в Україні встановлена з 1 березня з урахуванням рівня інфляції.

Крім того, Жолнович зазначила, що у бюджеті на наступний рік на пенсійне забезпечення закладено майже 874 млрд грн, що на 21 млрд грн більше, ніж цього року. Збільшена сума в тому числі з урахуванням зростання прожиткового мінімуму з 1 грудня 2022 року.Читайте також: Із держбюджету на соцвиплати цьогоріч спрямували ₴338,5 мільярда

«У зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму деякі пенсії зростуть в середньому на 5%, і ця сума в бюджеті на наступний рік закладена», - підкреслила міністр.

Як повідомлялося, на 2023 рік Європарламент схвалив виділення Україні макрофінансової допомоги на суму 18 млрд євро. За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, це означає, що Україна зможе покрити всі соціальні бюджетні видатки: пенсії, зарплати бюджетникам, допомогу ВПО та людям з інвалідністю тощо.

12 коментарів:

Анонім сказав...

Не треба їх шукать .вони в бюджеті єсть .Не воруйти а віддайти людям

uy3ig сказав...

ха-ха-ха три раза! Скорее В Раде все христианство примут.

Unknown сказав...

Хай вони собі на вінки візьмуть ті гроші які добавили у грудні, ліквідаторам чорнобиля, аж 27 грн.

Анонім сказав...

Чому всі притихли .Яка буде індексація в березні

Анонім сказав...

Перерахують "можливо" якщо не знайдуть огріхів в довідках про з/п
і з 1 грудня буде максималка і не знадобиться більше індексація, буде всім щастя на залишок життя.

Анонім сказав...

А коли інвалідам чорнобильцям будут платити за шкоду заподіяну здоровью згідно з чинним Законом 75% від мінімальної пенсії для непрацездатних осіб. Рішення КСУ було, але хто його виконує? Головне збільшети зарплату бюджетникам- а їх зараз в Україні майже 1/3 від кількисті рабочих яки сплачують внески в пенсійний фонд.А пенсії їх дуже маленьки відносно інваліда чорнобильця або інваліда війни, державним службовця, суддям, прокурорам треба узаконіть парне молоко за шкідливи умови праці вони ж в океопах працюють з ненармированним рабочим днем.

Анонім сказав...

Чому мені не добавили пенсію по формі 3 ,як інваліду 2 группи звязок захворювання з ліквідацією аварії на Чаес 1,2,3,группа перерахунок зробили ,чому мені нема ,знову в суд чи що.де правда в цій Державі,і коли вона буде та правда.

Анонім сказав...

Всі архівні документи в пенсійному є ,що це потрібно?

Анонім сказав...

Та да 26 гр.

Анонім сказав...

1 гр.30, 2гр. 24, 3 гр.18 це по формі 3 ,вірніше по тим справка ,що давали партизанам на той час до сплати на підприємстві.В кого нема 15 ,700і досвідоса

Анонім сказав...

Так чому нема перерахунку?Дограються ці працівники пенсійного ,прийдуть наші хлопці які воювали і стали інвалідами ,вони в зуби дивитись не будуть ,це не ми ліквідатори ,віддадуть все до копійки ,а нам здоров'я в терпіння ,боротись потрібно з цими бюрократами і нечемними нелюдями ,скільки на пенсії і весь час з ними борюсь,і буду боротись поки і не здохну ,за правду іх треба давити як колорадського жука.Слава Чернобильцям ,які спасли цих тварейі весь світ.Тримаємось і боримось, всі разом давайте давити їх.Це справедливо буде.За нами підуть інваліди ЗСУ,і так буде і з ними ,,а щоб цього не сталося треба разом цих тварин давити.

Анонім сказав...

Чернобыль погубил здоровье, а война, в первую очередь, поражает психику. Люди войны имеют обострённое чувство справедливости, когда сталкиваются с чиновничьим беспределом. Ликвидаторы решали вопросы слишком либерально. Пытались добиваться законности через суды, явно зная, что чиновники нарушают закон. Вот и получили десятилетия игнорирования наших прав.

Дописати коментар