-->

16.09.23

Конституційний Суд України оприлюднив Рішення щодо соціального захисту громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Перший сенат Конституційного Суду України (далі – Суд) на пленарному засіданні 13 вересня 2023 року ухвалив Рішення у справі за конституційною скаргою Костіни Миколи Васильовича щодо відповідності Конституції України (конституційності) положення пункту 26 розділу VI „Прикінцеві та перехідні положення“ Бюджетного кодексу України (далі – Кодекс).

Зазначеним положенням Кодексу, зокрема, установлено, що норми і положення статей 50, 54 Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи“ від 28 лютого 1991 року № 796 –XII (далі – Закон № 796) застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевого бюджетів та бюджетів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Отже, предметом конституційного контролю в цій справі є положення пункту 26 розділу VІ „Прикінцеві та перехідні положення“ Кодексу в частині застосування норм і положень статей 50, 54 Закону № 796.

Закон № 796 є спеціальним, ним визначено основні положення щодо реалізації конституційного права громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на охорону їхнього життя і здоров’я, в тому числі порядок пенсійного забезпечення таких осіб, тому Суд наголошує, що соціальні гарантії для цієї категорії осіб, зокрема, розмір їх пенсійного забезпечення має встановлювати законодавець виключно в Законі № 796.

У Рішенні зазначається, що Законом № 796 для встановлення пільг і компенсацій визначено чотири категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Порядок призначення державної та додаткової пенсій особам, віднесеним до категорії 1, врегульовано статтями 50, 54 Закону № 796.

Згідно зі статтею 54 Закону № 796 визначено державну пенсію особам, віднесеним до категорії 1 та у зв’язку з втратою годувальника. Цією ж статтею установлено розмір пенсії з інвалідності особам, віднесеним до категорії 1, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи, а Кабінет Міністрів України визначає лише порядок призначення такої пенсії.

Суд наголошує, що розміри пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, і пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи не можуть залежати від наявних фінансових ресурсів державного і місцевого бюджетів та бюджетів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування. Такі пенсії мають виплачуватися в порядку та розмірах визначених законом. При цьому розмір пенсій не може корегуватися Кабінетом Міністрів України в залежності від наявних фінансових ресурсів.

Оскільки, встановлення положенням пункту 26 розділу VI „Прикінцеві та перехідні положення“ Кодексу іншого, ніж у статті 54 Закону № 796, законодавчого регулювання спричиняє юридичну невизначеність під час застосування зазначених норм Кодексу та Закону № 796 позбавляє осіб, віднесених до категорії 1 можливості бути впевненими в отриманні гарантованої державної пенсії, адже їх виплати залежать від фінансових можливостей держави. Це на переконання Суду суперечить принципу верховенства права, встановленому частиною першою статті 8 Конституції України.

Отже, Суд визнав таким, що не відповідає Конституції України (є неконституційним), положення пункту 26 розділу VI „Прикінцеві та перехідні положення“ Кодексу у частині застосування статті 54 Закону № 796.

Водночас у Рішенні Суд визнав конституційним положення пункту 26 розділу VI „Прикінцеві та перехідні положення“ Бюджетного кодексу України у частині, за якою норми і положення статті 50 Закону України № 796 зі змінами застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевого бюджетів та бюджетів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Відповідно до статті 50 Закону № 796 особам, віднесеним до категорії 1, призначають щомісячну додаткову пенсію за шкоду, заподіяну здоров’ю, у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України.

Оскільки стаття 50 Закону № 796 безпосередньо не встановлює розмірів щомісячної додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю, особам, віднесеним до категорії 1 у Суду відсутні підстави вважати, що положення пункту 26 розділу VІ „Прикінцеві та перехідні положення“ Кодексу в частині, за якою норми і положення статті 50 Закону № 796 застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевого бюджетів та бюджетів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, має ознаки невідповідності положенням частини першої статті 8 Конституції України.

Враховуючи викладене, Суд дійшов висновку, що положення пункту 26 розділу VI „Прикінцеві та перехідні положення“ Кодексу у частині застосування статті 54 Закону № 796 є неконституційним. Також, Суд визнав таким, що відповідає Конституції України положення пункту 26 розділу VІ „Прикінцеві та перехідні положення“ Кодексу в частині застосування норм і положень статті 50 Закону № 796.

Суддя-доповідач у цій справі – Віктор Кичун.

424 коментарі:

«Найстаріший   ‹Старіші   201 – 400 з 424   Новіші›   Найновіші»
Анонім сказав...

17 тысяч это минималка по ликвидаторски, а в миру неплохие деньги. Где граница безумного желания (типа по закону) и ответки от властей за это безумство?

Анонім сказав...

все ушли на фронт

Анонім сказав...

Добрый день. Эвакуированный. Вторая группа инвалидности 1 категория связана с ЧАЭС. На инвалидности уже 9 лет с этого уже пожизненно. В данный момент после перерасчета пенсия по инвалидности 6777 гривны. Подскажите пожалуйста какая у меня должна быть пенсия после этого решения КС?
Заранее благодарю.

Анонім сказав...

А 17к выходит мало? А на пенсию в 2-3 тысячи не пробовали жить?

Анонім сказав...

17 тысяч разве это мало? Попробуйте пожить на 2-3 тысячи.

Анонім сказав...

кому мало пенси идите на подработку на фронт минимальщики там вам добавят к пенси грошей и не будите скиглит .

Анонім сказав...

кому мало пенси минимальщикам идите на фронт там вам добавят грошей до вашей пенси особено мало кричат бабы вдовы .на фронте и путёвки дадут в санаторий и пенсию добавят .

Wladimirr9 сказав...

При 80% нет.ЛПА , по пятикратки :
П = 7404 × 2.9 × 08, = 17177грн. + доплаты

Wladimirr9 сказав...

При 80% нетр. ЛПА 1кат.
по пятикратки пенсия :
П = 7404 × 2,9 × 0,8 =
17177грн. + доплаты.

Анонім сказав...

кому пенси мало минимальщикам на фронт идите там добавят пенсию .особено мало бабам грошей на фронте тадут и грошы и путёвку безплатно на курорты .так что не теряйтес все до военкомата бегом пока есть воканци

Анонім сказав...

Ну и зря.. Получена очень важная информация, вдовы имеют по два любовника и хотят по путёвке на моря. Сейчас это очень важная тема.. Вопрос, сколько лет вдове, чтоб тянуть два любовника и на какое море сейчас дают путёвки, на зелёное, наверное. Народ деградирует.. Действительно, что только пару комментариев по теме, а остальные, явно, с нездоровым умом...

Анонім сказав...

а ком мало пенсми что делат надо на фронт чухат тогда

Анонім сказав...

не переживай вдова и три любовника имет .а вдова найдёт и море и путёвку на канарах

Анонім сказав...

Лідери давно на максімалках,они паритися не будуть

Анонім сказав...

А лідери мають пенсії великі і в нори щоб то незняли а ми без групи 3 тис а мій знайомий має групу 3 і має мінімальну то пенсія десь 7 тис щось то непонятно одні мають 20 тис а другі 7 в нього малий процент втрати працездатності

Анонім сказав...

кому не хватает на фронт там добавят пенсию .а вдовам дадут даже путёвку на канары на отдых .так то бегом пока ваканци не захватили военкоматах

Анонім сказав...

Заявленная тема о Решении Конституционного Суда Украины , а комменты хрен зная о чем ... Такое впечатление , что в дурдом интернет провели .

Анонім сказав...

кому мало пенси грошей все на фронт военкомате попростес наверно обезательно возмут скажите сразу в горячую точку там больше платят .и неждите бегом завтра военкомат .

Анонім сказав...

Лідери давно на максімалках

Анонім сказав...

Лідери давно на максімалках

Анонім сказав...

Лідери давно на максімалках

Анонім сказав...

А лідери давно на максімалках

Анонім сказав...

кому мало на фронт чтобы не вдавится с жадности .пенсию добавят на передовой

Анонім сказав...

Мне +доплати не плотят

Анонім сказав...

А где Хрущ и Яцик с СЧУ? Чего не говорят своё "мудрое" мнение по данному вопросу? Нажрались и в тихую? Вот так Вы нужны чернобыльцы!

Анонім сказав...

КСУ розбудив старих пердунів. Коли читаєш цей маразм, самому можна маразматіком стати. Фуууууууууу

Анонім сказав...

А кто это "чернобыльцы"? ликвидаторы с инвлидностью? или кто был в Чернобыле и там работал - по домам чистил....после везли на захоронение в разные места? остальные просто пострадавшие и желающие присоседиться?- не нойте ! заработали стаж , денег и всё мало....а теперь просите вас лечить и оздоравливать....онкобольные теперь на фронте и Честь им , и Слава !

Анонім сказав...

ст.54 это умное постановление

Анонім сказав...

всем на фронт кому мало пенси особено бабам жадным вдовам и пенсию добавят и путёвку дадут на гаваи .так что злые жадные бабы в перёд в военкомат и крычите на фронт хотим где больше платят грошей .

Анонім сказав...

все ушли лидеры на фронт

Анонім сказав...

Придурок который всех отправляет на фронт,мне кажется что ему туда давно пора,сейчас психбольных туда берут

Анонім сказав...

Шановані та не шановані ліквідатора-інваліда,так і прості ліквідатори,читайте інтерв'ю яке дала міністерка соцполітики ОКСАНА ЖОЛНОВИЧ,21 вересня РАДІО ТРЕК.

Анонім сказав...

Заголовок такий.
Роздувати соціальну допомогу
далі нікуди:систему підтримки
українців треба перекроїти.
Оксана Жолкович.
РАДІО ТРЕК 21 вересня 2023рік.

Анонім сказав...

на фронт нечего сидет дома пенсию прожерат и бздет в потолок

Анонім сказав...

Только после Вас.

Анонім сказав...

может хаватит за пенси хутарет .вам чернобыльцам всё мало грошей когда вас по разрывает от жадности

Анонім сказав...

что вам война не чернобыль побсерали штаны и сидите притаилис

Анонім сказав...

Дорогой товарищ не волнуйся сейчас таких как ты с психическими расстройствами на фронт берут,очень хороший способ избавится от таких как ты. То

Анонім сказав...

Это ты по себе судишь ,что то тебя давно не было слышно,что кризис шизофрении затянулся?

Анонім сказав...

что никак от своего идала коммуняки товарищя не отвыкнеш .коммуняку на геляку

Анонім сказав...

эти коммуняки товарищи всех достали .вся страна жыла как в дурдоме по ленински

Анонім сказав...

мы браты чернобыльцы все военкомат как один и на фронт проситес мы же спасли мир от атома.тепер надо украину отстоят от врага .на фронте дадут вам и статус цивильного вы так просите

Анонім сказав...

На городі бузина,а в КИЄВІ дятько,писаки які пишуть про фронт,ви перечитуєте про що пишете,чи для вас покидьків по....й,аби про що небудь,до чого тут міліція,як грім порося убив.

Анонім сказав...

всем на фронт а прчём дядко в бузене .пускай сидит в бузине может серет он там.

Анонім сказав...

Мужики !!! Да сколько этот ИДИОТИЗМ может продолжаться ..!!!? Этот Дебил был и у Сергея " Мы - Чернобыльцы " . Он долго лечился ... , но ... блядь - выпустили на Нашу голову .... Почему молчат уважаемые зиg , ДОК , Павел , Батько героя и прочие Уважаемые и Настоящие Ликвидаторы 1986 - - 1987 годы . Речь идет о решении КСУ . Так давайте о нем и говорить !!!

Анонім сказав...

Слышь ... мужик !!! А кто такой батько хероя ...??? Других я многолетно читал их комментарии !!! Павла давно не слышал ...

Анонім сказав...

Чого затих,закінчилась словесна швидка,,Настя"?

Батько героя сказав...

Лідери?Де Ви їх бачили?Ви рахуєте за лідерів тих,хто думає про себе?Проскурін і іже с нім?ЛарисаЛубни?Рекомендують військовим розрахунок з мін.зарплати,а всім іншим з прожиткового мінімуму.Це лідери?

Батько героя сказав...

Сам ти" херой чорнобиля",а син у мене Герой війни з російською наволоччю.

Батько героя сказав...

Яка є.

Батько героя сказав...

Я зробив так.Одразу після рішення КС зробив заяву в кабінеті ПФ про перерахунок пенсії згідно рішення КС,і щоб дали відповідь в зазначені Законом терміни.14 днів.В відповіді буде офіційне трактування рішення КС пенсійним фондом.Все.Рекомендую це зробити всім.І вам там все розкажуть і напишуть і пошлють.

Анонім сказав...

На данный момент обращаться в ПФУ, по поводу решения КСУ, выглядит так - "...хочу того не зная чего ...".

Анонім сказав...

Общий взгляд на сегодняшнюю ситуацию. Учитывая полное финансирование ПФУ не из украинской экономики, как можно выстраивать надежды и хотелки, даже с обнаруженными нарушениями нашего закона? Если нет должного финансирования в условиях войны, с постоянными рисками и банкротства ПФУ, кажется , что многим "по цымбалах", вот хочется и всё. Если в какой-то момент "в тумбочке" не будет средств,, то их НЕ БУДЕТ, имея при этом с десяток решений КСУ.

Анонім сказав...

Подать заяву в ПФУ можно и пожалуй нужно, думая при этом , что живём в довоенное время и ничего не происходит вокруг. Там ,где тихо, происходит имитация старой темы в "справедливое судочинство".

Анонім сказав...

А хтоь може обяснить внятно що рішив суд

Батько героя сказав...

Останнє речення в моєму дописі:розкажуть,напишуть,пошлють.Пишеться заради щоб зрозуміти мудру еквалібристику Конституційного суду.Бо ніхто ж пояснень не дає.Розрахунку немає ні нащо.

Анонім сказав...

Это загадка за семью печатями. Насколько помню Лариса Погребняк помощник депутата, через неё, вернее через её шефа депутата, можно было обратиться в КСУ за разъяснением для простых смертных.

Анонім сказав...

Кончені падлюка,інших слів до таких,,лідерів"немає,розігнати виродків та паразитів раз і назавжди.

Анонім сказав...

чего вы все злые такие вроди кто на хвоста наступил .

Анонім сказав...

Лариса чем такая крутая? ну была помощницей депутата, но сейчас таковой же не является? Она что ликвидатор? Она всегда была в связке с Проскуриным. Ни той ни другого не слышно. Выехали из страны?!

Анонім сказав...

Павел Шевчук покинул нас? Почему не слыхать?? Где же мощь ВОВЧа?

Анонім сказав...

ясно все пропали подрапали за границу а нас покинули чернобыльцев на родной украине .мы же не все дрыснули по посадкам аж пятки сверкали в переди тепловоза до польши .

Анонім сказав...

лидеры дрестонули до поляк аж пятками посверкали переди паравоза

Анонім сказав...

Создаём Вашингтонское Общество Ликвидаторов!

Анонім сказав...

это хорошо

Анонім сказав...

Даєш 51штат,або протекторат ВЕЛИКОБРИТАНІЇ.

Анонім сказав...

ПРАВИЛЬНОЮ ДОРОГОЮ ІДЕТЕ ТОВАРИШІ!!!

Анонім сказав...

Краще сміятися,чим плакати,а моральний п...ець,це вже давно,по дописах видно.

Анонім сказав...

а кто вам не даёт смеятся .смейтес пока в штаны не наложете кучку

Анонім сказав...

Если в черепушке ничего нет,на базаре не купиш,лечись,пока не поздно.

Анонім сказав...

ты что уже подличила в черепушки

Михаил сказав...

Blogger Батько героя сказав...
Я зробив так.Одразу після рішення КС зробив заяву в кабінеті ПФ про перерахунок пенсії згідно рішення КС,і щоб дали відповідь в зазначені Законом терміни.14 днів.В відповіді буде офіційне трактування рішення КС пенсійним фондом.Все.Рекомендую це зробити всім.І вам там все розкажуть і напишуть і пошлють. Как с тобой можно связаться.

Анонім сказав...

Послухайте відео на ютубі Сергія Нехаєвського він каже що по рішенню суду нічого небуде так що не надійтеся

Анонім сказав...

Зачем тогда суд КС бумагу переводит? Нехаевский юрист нет.зачем на него ссылаться?

Анонім сказав...

Мужики пишите заявления в пф...ждём офицального ответа с ПФ. не занимайтесь словоблудием.ВСЕМ ЛИКВИДАТОРАМ ЗДОРОВЬЯ. ХРАНИ ВАС БОГ

Анонім сказав...

Все будет, жрачка, бухло и девочки так решил КСУ!!!

Анонім сказав...

Сколько ненависти....

Анонім сказав...

Сколько ненависти....

Анонім сказав...

Заяву пишіть,кожному дадуть відповідь,будете знати що робити дальше.

Анонім сказав...

Заяву писать рано, надо сначало все прозондировать,консультация юристов необходима.

Анонім сказав...

Читал решение в полном обьём,.будет ли выполнено? Но господа юристы "трут ладони в поисках счастья"....

Батько героя сказав...

Перечитав рішення КС.І деякі статті Закону 796.В рішенні КС робиться наголос,що іншими Законами не можна звужувати соцзахист чорнобильців в Законі 796.А зміни в ст.67 Закону 796 внесли з іншого Закону,де впроваджують 10 прожиткових.А це пряме втручання в Закон 796.Нехаєвський говорить що КС не вказує статті які потрібно змінити.Я вже писав,що КС не вносить зміни в Закон,а трактує їхню конституційність.Це різні речі.Да,ще для любителів 6-7-8.Забудьте.В першій редакції Закону 796 для 1 категорії тільки для 1986 року ліквідаторів було скількись мінімальних зарплат пенсії,і то хто на станції працював.А потім пішло лобіювання.Так що 6--7-8 зробили для 88-90 років заробітчан.Наголошую-заробітчан.Якось так.Більше писати не буду.Дай Бог вам всім перемоги і здоров'я.

Анонім сказав...

Міністерка соцполітики в інтерв'ю радіо ТРЕК сказала,що буде звуження соцдоплат та інших виплат в тому числі,,високих пенсій,як зрозуміти в кого яка,вони знають,але в ЗМІ пишуть що буде піднято пенсійні та соцвиплати,кому вірити невідомо,це як у приказці,або х... довгий,або сорочка коротка.

Анонім сказав...

Решение кс -с оригинала:Визнати таким , що не відповідає КС УКРАІНИ(Є НЕКОНСТУЦІЙНИМ) ПОЛОЖЕННЯ ПУНКТУ26розділу6 "ПРИКІНЦЕВІ та перехідні положення"БЮДЖЕТНОГО кодексу УКРАІНИ у частині ,за якою норми і положення статті 54 Закону про ЧАЕС зі змінами застосовуються у порядку та розмірах ,установленнихКАБМІНОМ. ТО ЕСТЬ ОГРАНИЧЕНИЕ10 МИН .ПЕНСИЙ - НЕКОНСТИТУЦИОННО.ПЕНСИЯ ВЫПЛАЧИВАЕТЬСЯ СОГЛАСНО РАСЧИТАННОЙ В ЛИЧНОМ КАЬИНЕТЕ ПФ ЛИКВИДАТОРА.

Анонім сказав...

все тогда переходите на ст.54 и будит конституционно .бросайте 5 кратку и все как один на ст.54 с оплаты за зону.

Михаил сказав...

Blogger Батько героя --- как с вами можно связаться?

Анонім сказав...

Я не призываю ВСЕХ ПЕРЕХОДИТЬ на 5-кратку,но у кого была достойная зарплата 86-87 годы ликвидации ,стоит -подумать..... НЕ НУЖНО КОВЕРКАТЬ ТО ,ЧТО Я НАПИСАЛ ВЫШЕ. ДУМАЙТЕ.

Анонім сказав...

Кого стосується виплати більше за максималка, ідіть в ПФУ для роз'яснень,писати це довго,а взяти консультацію у інспектора по нарахуванні пенсії бистріше і буде вам щастя,можливо і не прийдеться писати ніяких заяв.

Анонім сказав...

Рішення КСУ констатує правильність дії, але реалізація такого рішення потребує внесення зміни до Закону депутатами ВРУ, а після цього окреме внесення змін до постанови КМУ. Це довгий і складний процес. Вже на етапі ВРУ Тртякова заблокує зміни і що далі? Сидіть собі тихо і рахуйте голубів у вікно, а не лізте до таких надвисоких матерій

Анонім сказав...

Зрозумілий та адекватний допис,з 1992 року часу було не мало,щоб вирішити всі спірні питання в ЗАКОНІ,але кожне рішення приймалося то під вибори то ще під деякі забаганки, невже влада готується до нових виборів в столиці бігборди появились,а якже стан країни в якому вона тепер зараз,чорт ногу зламає,а тут не зрозуміле рішення КС,країна не ляканих ідіотів в розових окулярах.

Анонім сказав...

Блокувати буде не тільки ТРЕТЬЯКОВА,а ЮЖАНІНА і КО,депутат який приніс простому населенню мало радості,а остальні,,члени " ?

Анонім сказав...

Мабуть діло іде до виборів. Як що це так, то перелічені особи наберуть повні роти води і будуть мовчать .

Анонім сказав...

Максимальщики вас видать давить жаба если минимальщикам сравняют пенсии с вашими,вы же элита ,герои,а остальные так были на прогулке.

Анонім сказав...

Упаси боже. Я за всех не отвечаю но я свою работу выполнял сентябрь -октябрь 86года и меня хаять за ,то что у меня была зарплата не надо...закон 796 писал не я .п ПРОБАЧЬТЕ , ЯК ЩО ЖОРСТКО АЛЕ ГАДИТЬ НЕ ЗНАЙОМИМ ЛЮДЯМ,ЦЕ ЗАЙВЕ.

Анонім сказав...

Надо подкинуть идею в Минсоц на имя Желнович, что бы всех максимальщиков проверили по медицине,а то заехал выехал с зоны купил группу и теперь героя из себя кормит .А в больнице после купили группы не разу не был да потому что здоровый и не надо отрицать таких как минимум 60- 70%так что герои готовьтесь к проверке.

Анонім сказав...

Ваше право.

Анонім сказав...

Багато хто з нас працювали чесно та добросовісно,але ж не мало і п'явок які присосались до нас,і все правильно у них та по закону,в посвідченні ж не написано що воно п'явка.а те що людям треба платити пенсії які нарахували,питань немає,в тому числі підтягувати мінімальну,плюс зменшувати розрив по групах.

Анонім сказав...

Якщо теоретично, буде перевірка,то хфорих буде більше чим є зараз,і це доказано неодноразово!
Так що перевірок ніяких не буде.

Анонім сказав...

Як ВИ ДУМАЄТЕ,кого відсіють роботягу який живе на мінімальну,чи в кого три самосвали грошей та пенсія максималка,а без потреби немає чого займати місце рік в лікарні , здоров'я від цього стане не більше,на даний час щоб конкретно пролікуватися копійку треба серйозну,от і конають в основному в дома.

Анонім сказав...

Кто уже написал заяву на пнрерахунок по пятикратке скинте формат заявы.

ДОК сказав...

Ребята !!! Вот читаю Ваши комментарии и хуею .... Многие из Вас , какие - то бесновато одержимые шизофреническими мечтами ... и далеко не в полном разуме .

Анонім сказав...

В чем суть заявления по пятикратке? По прямому начислению минуя формулу Шамбира? Одни решение КСУ понимают, как обойти ограничение и выйти на супер максимум 60-80к, другие на прямую пятикратку. Надо также помнить о цензоре-бультерьере Третьяковой и ей подобных. Время то не самое лёгкое в бюджетном корыте.

ДОК сказав...

Уважаемый Аноним !!! Не деменция накрыла , а ПРЕДАТЕЛЬЛЬСТВО , сволочизм и ничтожесто душ. Все как по В. Высоцкому , - ... и Все хорошее в себе - да истребили ! ....

ДОК сказав...

... Потом пошли плясать в избе , потом дрались не по-злобе .... А у меня и в ясную погоду - хмарь на душе - которая горит . Хлебаю я колодезную воду , чиню гармошку и душа горит ...

Анонім сказав...

Выходит не кто не писал заяву на пятикратку?

Анонім сказав...

Игра в тихушников продолжается. В нашем братстве есть такая стратегия - каждый к победе идёт индивидуально или малыми группами. Деньги любят тишину. Хотя, в этом случае, с КСУ, всё туманно, и в тоже время интригующе. Мы любим дразнить и испытывать судьбу на свою задницу.

Анонім сказав...

Да вот такое наше братство,живём по принципу своя рубашка ближе к телу.Украинцы такой народ ...


Анонім сказав...

Перевіряти треба тих,в кого інвалідність після 2000року,пройшло 10років після ліквідації,з 93 по 2000рік пенсія в 97% була мізер,це потім трошки почалося покращення,і відповідно почався штурм лікарень та МСЕКІВ,а як знімуть обмеження по максималці в лікарню не зайдеш,бо будуть думати що кожен з нас міліонер,а за МСЕК і говорити не хочу.

Анонім сказав...

Як би ти курва був Українцем,то принаймні писав би Українською,а так совок і ватнік💩💩💩

Анонім сказав...

Яка різниця на які мові розмовляє та пише,падлюка є падлюка,мало виродків які розмовляють українською,та їх хоч греблю гати.

Анонім сказав...

Ты скот прими прими как должное,а выродок это ты чмо хуторянское, да и вообще пошел ты на хе....

Анонім сказав...

чего вы грезётес вам что мало пенсии война идёт а вы готовы за грошы один одному шкуру порвать .ликвидатор что был 86 году получает пенси полюбому больше чем кто был 90 году от оплаты в зоне .может хватит один одного рват аж шерсть литит кусками гроши гроши орут .

Анонім сказав...

Кто то пахал на химии в шахте, в металлургии ,а кто то балду гонял а теперь пришло время - его жаба гложет ... ПЕРЕОБУЛСЯ НА ЛЕТУ И "ПАТРИОТА " ИЗ СЕБЯ КОРЧИТ. Просинячело всю жизнь прыкрываясь:" если бы не пил уже б сдох" вот они родимые в бестолковке и высохли.

Анонім сказав...

Мужики не реагируйте на ПАРАНОИКОВ. ОНИ ЗАХЛЕБНУТЬСЯ ОТ СВОЕЙ ЗЛОБЫ.

Анонім сказав...

не надо быт жадными . вы же знаете что 86 год не 90 год и оплата разная была в зоне чаэс.и пенсия значит разная по.ст.54. 90 год.чернобыльцы 4 категори попригали на 1 категорию. и пенсию хотят как 86 года .и тепер чорная завест давит .

Анонім сказав...

Правда на все 100

Анонім сказав...

Я і так на херу,тільки ноги звісив,далі що,які коментарі.

Анонім сказав...

Что сказать,жертва аборту,дворянин,желч есть или нет.

Анонім сказав...

Мужики так может все таки кто то отзывается по поводу заявы на пятикратку по КСУ?

Анонім сказав...

вот не справидливост 86 год 2 категория а 90 год ликвидатора герои 1 катигория все в орденах в значках обвешаных больше чем у Л.И.Брежнева . думаю авария была не 86 году а в 90 году как некрути а на 90 год выходит авария была на чаэс .а откуда 86 год взялся наверно это солдаты испытатели ракет .а настоящие ликвидаторы 90 год.

Анонім сказав...

,😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄

Анонім сказав...

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Анонім сказав...

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Анонім сказав...

герои 90 годов 1 катигори что вам мало пяти кратки

Анонім сказав...

Пятикратникам. Если по решению КС ОТМЕНЯТ ФОРМУЛУ ШАМБИРА ТОИХ ПЕНСИЯ ПО 2 ГРУППЕ БУДЕТ 7140×5×0,8= НЕ ТАК УЖ МАЛО.....

Анонім сказав...

28560 плюс доплаты МАЛО, ???? ЖАБА НЕ ИМЕТ ГРАНИЦ....

Анонім сказав...

Не думаю,що будуть зміни в перерахуванні виплат,ШМИГАЛЬ розказує про бали при нарахуванні пенсії,про те що грошей немає,потім що буде підвищення,яка буде індексація,а про рішення КС ні гугу,в березні 2024буде видно,хто доживе до цього часу.

Анонім сказав...

В пятикратку ввійдуть не тільки 90рік,а й 86,87,88роки,в кого немає зарплати, звичайно це добре, але в таке рішення КС не вірю.

Анонім сказав...

По 5 тикратці між 2 та 3 групами,розрив буде в 6 тисяч,це теж не мало,а якщо брати трудову середню,то це якраз вона і є,шість тисяч.

Анонім сказав...

Може Ви праві не знаєм що буде завтра. ТАК ВАШІ ДОВОДИ ВІРНІ.

Анонім сказав...

ТРЕТЮ ГРУПУ ДАВАТИ ЛІКВІДАТОРАМ 86-87 РОКІВ, ВЗАГАЛІ - ЗАПАДЛО.

Анонім сказав...

У ликвидаторов 86-87 года базовая пенсия должна была быть хорошая и без группы. Гайдак предлагал раньше, что-то подобное, но не свершилось. Группа оказалась первопричиной ко всему остальному. Кто это понял, тот "не тянул кота за хвост".

Анонім сказав...

Все правильно,спочатку базова пенсія а група це додаток, рішення таке беззаперечне.

Анонім сказав...

Кто-то знает наших лидеров , чтобы они были герои ЛПА, но не инвалиды??? То-то же. Инвалидность стала основным довеском к героическому прошлому. Само участие в ЛПА практически обнулилось.

Анонім сказав...

мало чернобыльцам всеравно .им надо по 200 тысяч каждому чтобы с горла лезло .

Анонім сказав...

можно и чёпик в попку вставит чтобы не повылазели гроши у чернобыльцов

Анонім сказав...

Перша група,куча значків на лацкані піджака,мінімум друга з 80%,всі моторизовані іномарками,любителі поседіти за,,хорошим" столом,порозмірковувати про майбутнє,всі вони,,еліта" чорнобильського руху,а на запитання де і що вони робили,більшинство відповіді повної не дають,все навкруги та загально,я не пишу що всі такі,але в основному.

Анонім сказав...

СТРАНА ЖДЁТ ГЕРОЕВ ,а ...да рожает дураков.Куда ж без них....

Анонім сказав...

А ще дехто,відзначав(свято) яке сталося 26.04.86.затягуванням пісень,а коли пісні надоїли,то пускалися в танок забуваючи що інваліди і дуже слабі та немочні

Анонім сказав...

Хватит писать всякий бред,может быть кто то что то слышал по суду что то есть,может кто то подал заяву на полную пятикратку отзовитесь.

Анонім сказав...

На первое,второе и третье,только-ДЕНЬГИ И БОЛЬШЕ НИЧЕГО.

Анонім сказав...

разве можна инвалидам чернобыля ездит на машине они же больные по документах во всех связ с нервной системой и сердечной по документах при связи только по документах .а так нашие герои и на машинах импортных и хорошо водку и не больные водку жрать .вот какая справедливост пенси мало 1 катигори .а второй категори и 3 тыщи хватает .

Анонім сказав...

опят 1 катигория плачет грошей мало за суды только разговор и 5 кратку .а 2 категори 86 года дулю с маком .а 90 год только суд та гроши .

Анонім сказав...

Для кого бред,кому правда,ведь что написано правда.

Анонім сказав...

Вторая категория кто виноват что у вас пенсия 3т,надо было отстаивать свои прав учавствовать в акциях протеста,но вы же были в стороне зарабатывали деньги,а сейчас подняли вой,поздно пить боржоми ребята.

Анонім сказав...

І тепер не пізно,тільки дорогувато.

Анонім сказав...

так вам грошей мало 1 катигори.вы в больные на машине вышываете .а сознание теряете в больнице для вида

Анонім сказав...

6палата снова жжет.

Анонім сказав...

Якщо і буде рух,будемо знати,ПФ бере розрахунок де більші виплати,можливо писати заяву і не прийдеться,а буде все автоматом,хто його знає,це від нас не залежить.

Анонім сказав...

не как не успокоятся всё мало грошей война идёт а 1 категория не как ненажрётся всё мало и машыны импортные купили только разговор за гроши один и когда пенсионый добавит 1 катигории героям 90 года .только 2 категория 86 года молчит за гроши .это герои 90 года эти ликвидаторы настоящие крученые знают где урват в своё время побольше уних 2 групы машинй импортные а что 2 катигория им и в подмётки не годится

Анонім сказав...

Неудачник ты чего расплакалса,1категория больные люди,а ты здоровый жеребец все эти годы Зара батывал деньги.А сейчас ноешь пенсия у него маленькая,надо было стаж зарабатывать ,а не получать зарплату в конвертах.

Анонім сказав...

Черноротый почисть зубы и сплюнь яд. Ныть не надоело?

Анонім сказав...

1 катигори больным можно и намашнах ездит и водку жрат не выхрдя с больнички больше половин жеребцов инвалидов а 90 год больные жеребцы проверит пора этих больных жеребцов через настоящий мсек

Анонім сказав...

такие больные инвалиды жрут водку гранёными стаканами и приговаривают если бы не жрал водку давно бы дуба дал .

Анонім сказав...

Хай буде світло,гукнув електрик,перекусивши електродроти пасатіжами.

Батько героя сказав...

Дали відповідь з ПФ.І сміх,і гріх.Розпечатку про нарахування пенсії з персонального кабінету.ВСЕ.Вони ще не знають самі.Якийсь дописувач написав що зверніться у відділ нарахувань і вони розтлумачать.Він напевно не мав справу з ПФ.Інформації нуль з відповіді ПФ.

Анонім сказав...

Уважаемый!,вы делали запрос или писал заяву на перерахунок?

Анонім сказав...

надо 2 катигори скинутся с пенси и помогти инвалида на водку 90 годам у них деньих не хватает всё плачут мало грошей

Анонім сказав...

война идёт а 1 катигория гроши у государства вымогает всё мало. в 1 катигори уже с одного места лезит а им всё мало .народ копейки на фронт собирает а 1 катигория вымогательством занимается у государства .по судам бегают по пенсийном глаза вылупили .некто нечего некому не добавет всё для фронта всё для победы украина победит .1 катигория не занимайтес вымогательством из бюджета у государства .

Анонім сказав...

уважаемые хапуны-халявщики 1 катигории некто вам нечего не добавит пенси.вас с жадности скоро разорвёт до хапаетес ртом и жопой

Анонім сказав...

Слушай Чучело ты когда свой поганый рот закроешь,тебя ещё желч злобы не задушила?,кто тебя родил такое мерзкое существо?

Анонім сказав...

Мужики не отвечайте гавновозам .от них вонь и злоба. Из породы черноротых .зивисть черная. ЕЩЁ НЕ ФАКТ ,ЧТО ЧТО ТО ПЕРЕСЧЕТАЮТ А ГАВЕНЦО -ПРЁТ.

Анонім сказав...

Мав я справу з ПФ,цікава була дискусія з працівника,а написав так,тому що непонятки з КС, якщо в працівників ПФ нуль інформації,то так воно і є.

Анонім сказав...

идёт война на родной украине .люди скидую последние копейки на защиту наше ненки украины чтобы гнат врага .а ест такие чернобыльцы 1 катигории рвачи хапуги .готовы урваит сибе побольше всё им мало готовы урваит с бюджета пенси побольше и так ненка украина страдает .а эти халявщики готовы пошатнут бюджет украины .может эти халявщики работают на россию чтобы подорвать бюджет ненки украины .

Анонім сказав...

Прочитав хорошу новину для жителів 3 зони,хто відсудив доплату,а це 2-3 мін.зарплати,будуть виплачувати при наявності коштів,я так розумію що кошти для фінансування,є,а по закону 1584 кому нарахували більше максималки під питанням,писали на сайті,що по чорнобильських питаннях немає лобістів,виходить що є,тільки не повсих, якщо в 3 зоні така велика радіація чи не краще пересилити людей, шоб не мучилися, наприклад у ЧЕРКАСЬКУ ОБЛАСТЬ в ОРБІТУ,там багато багатоповерхівок незаселених,ліс,чисте повітря, дешевше буде добудувати приватний сектор.

Анонім сказав...

чернобыльцы 1 катигории некоторые подрывают бджет украины своими за облачными пенсиями .и всё им мало бегают по судам рвут на халяву

Анонім сказав...

Ты, с дуба упал и об кирпич стукнулся?

Анонім сказав...

А судьи с пенсиями от 90к и до 300к не подрывают?

Анонім сказав...

В них довічне утримання,це ж треба таке придумати,а в нас виходить,,МИЛОСТИНЯ",яку треба вигризати.

Анонім сказав...

что всем грабит тепер как судя. и чернобыльцы 1 катигория туда же как и суды грабит украину давай хапайте пока халява .ну нечего вам не добават пенсии героям 90 годов .готовтес до проверки на мсек .посмотрят какие вы больные с импортными машинами за рулё сидите .а в больнички сознание говорите тераю проверят какие больные

Батько героя сказав...

Я вже тут писав,що в своєму кабінеті зробив звернення в електронному виді,що прошу перерахувати пенсію згідно рішення КС від такого-то числа.Все.Відповіді не було як такої,а скріншот з пенсійної справи про нарахування.Текста ніякого,пояснення ніякого.

Анонім сказав...

Всіх чорнобильців 86-90 на мсек ітільки після комісії платити пенсію ,а суддів не чіпай

Анонім сказав...

Чорнобильці та ліквідатори то різні поняття. Ліквідатори помирають, а чорнобильці плодятся.

Анонім сказав...

некто вам пенсию по решению кс некто не зробе перерахунок. .грошей нету для пенсий война

Анонім сказав...

всё грошей мало чернобыльцам пускай разорве с жадности

Анонім сказав...

Народ когда же это недорозумение заглохнет,наверно травку курит.

Анонім сказав...

Відмінить ксу відміну бо гризня іде як на сорочинському ярмарку між бабами

Анонім сказав...

А в цьому році був сорочиньский ярмарок?

Анонім сказав...

Не було

Анонім сказав...

Наш народ, ради денег,пенсии, льгот, готов на "самопожертвование". Будут и в зонах "заражённых" жить и детей рожать, ради их льготного будущего. Никто никогда переезжать в чистые места не будет. Они может экологически чистые , но в этих местах надо работать и льгот нет. Дурных нема. Лучше типа "травиться", но быть с гешефтом.

Анонім сказав...

В Украине вообще страшно жить простому смертному. Без льгот и ступнуть страшно из хаты.

Анонім сказав...

Доплата в 2-3 мин.зарплаты тоже не хухры-мухры. Взгляд со стороны, чтобы делала определенная часть населения если бы не чернобыльская трагедия? Сроднился как-то народ с ЛПА и её наследием.

Анонім сказав...

кому страшно жить в украине .чемодан вокзал россия

Анонім сказав...

А ты кто?, что указываешь где кому жить,да ты не кто, ты просто тупое, вонючее недоразумение ошибка природы, в руке сделанный в пиз..у брошенный вот поэтому такое чмо и получилось.

Анонім сказав...

100%

Анонім сказав...

Обкуренная жертва не состоявшегося оборта . Таких как он ...да выплёвывает , а может мама стря родила-ударился при рождении ЧАРДАКОМ ОБ ЗЕМЛЮ.ВОТ И РЕЗУЛЬТАТ НА ЛИЦО.

Анонім сказав...

А чому в Росію,що більше місця на землі немає?Чи більше країн не знаєте,вчіть географію,збирайте марки,фантики від цукерок,та будь що,розвивайте кругозір,можете збирати грошові знаки,і на закінчення сирникові обгортки біля смітника.

Анонім сказав...

так тибе же страшно в украине же пидор чемодан вокзал россия и шуруй

Анонім сказав...

то пенси мало то страшно пидору только в россии этому место провакаторус

Анонім сказав...

Палата- 6.КАК ВСЁ ЗАПУЩЕНО.

Анонім сказав...

Учи географию крыса кроме чемодана гопник в лексеконе нет не.хрена. БИЛЕТ В ДУРКУ ЛЬГОТНЫЙ.

Анонім сказав...

Для начало ошибка природы выучи азбуку,а то путаешь буквы не знаешь какую куда ставить.

Анонім сказав...

Ты наверно точно заднеприводной,твое любимое слово пидор.

Анонім сказав...

гроши по судам мало всё пенси в росси добавят

Анонім сказав...

а ты бы гроши и сракой и ротом хватал бы

Анонім сказав...

такие дела

Анонім сказав...

все ушли на фронт

Анонім сказав...

так то так

Анонім сказав...

Все дуже просто у чоловіка Лариси немає довідки про заробіток за роботу по ліквідації аварії на ЧАЕС,тому вона і хоче вернути 6.8.10.Але вона чомусь забула про те що норма про нарахування пенсії із зарплати було з першої редакції закону змінювалися тільки мінімальні розміри. Спочатку було 4.5.6.потім стало 6.8.10.Всі хто отримує пенсії з 5 кратки взагалі не на 54 ст.а на 59.Рішення КСУ стосується 54 ст.

Анонім сказав...

Наговорились вдоволь. Денег не прибавилось. С решением КСУ пока полный отстой. Я говорил, что что-то подобное было в 2018 году по КСУ. Все эти судебные провокации имеют какой-то смысл, но пока скрытый от нашего понимания.

«Найстаріший ‹Старіші   201 – 400 з 424   Новіші› Найновіші»

Дописати коментар