-->

24.11.23

Пенсії та зарплати: які зміни нас чекають в 2024 році?

На початку листопада було затверджено бюджет країни на 2024 рік. Чи зміниться прожитковий мінімум в наступному році, і як це вплине на розміри пенсій та зарплат?

Як зростуть найменші й великі пенсії з 1 січня?

Раніше ми писали про проєкт бюджету, що був затверджений в першому читанні ще у вересні. Тепер закон ухвалено остаточно. Як і передбачалося, прожитковий мінімум для пенсіонерів з 1 січня зросте з 2093 до 2361 гривні, тобто на 268 гривень. Отже, найменша пенсійна виплата зросте так само з 2093 до 2361 гривні. Максимальна пенсія при цьому зросте з 20 930 до 23 610 гривень. Хоча ми знаємо, що існують пенсії і вищі за ці розміри. Втім, голова парламентського комітету з питань бюджету Роксолана Підласа заявила, що наступного року планується зниження пенсій для чиновників, які отримують «астрономічні пенсії». Щоправда, деталі такого кроку наразі невідомі.

У кого виплати майже не зміняться?

Поки що ми бачимо, що насамперед зростуть найменші пенсії та великі пенсії. При цьому частина пенсіонерів з 1 січня взагалі не відчує жодних змін. Покажемо схематично, як це може бути.

Сьогодні мінімальна пенсійна виплата – 2093 гривні. Якщо людина не працює, то її пенсію підтягують мінімум до 2520 гривень. А якщо людині виповнилося 65 років і вона має повний стаж (30 років у жінок і 35 років у чоловіків) і не працює, то пенсія підтягується автоматично до 3120 гривень. Те саме стосується осіб у віці від 80 років зі стажем 20 років у жінок і 25 років – у чоловіків. Також залежно від віку і стажу, мінімальну пенсійну виплату підтягують до 2760 або до 3 тисяч гривень.

Все це передбачено постановою Кабінету Міністрів від 24 лютого 2023 року №168. Отже, коли прожитковий мінімум замість 2093 стане 2361 гривня, то у зазначених вище осіб нічого принципово не зміниться. Може трошки змінитися структура пенсії, її складові, однак загальний розмір пенсійної виплати залишиться на попередньому рівні, тобто ті самі 2520, 2760, 3000 або 3120 гривень.

Отже, підвищення відчують перш за все ті, хто отримує мінімальну виплату (2093-2100 гривень). А це здебільшого особи, які отримують не пенсію, а державну соціальну допомогу, оформлену в органах соцзахисту. Таким особам виплати впродовж 2023 року взагалі не переглядалися.

Що буде у січні з іншими виплатами?

Також від прожиткового мінімуму залежать деякі інші види мінімальних пенсій.

Пенсія за втратою годувальника-військовика

Мінімальна пенсія за втратою годувальника-військовика не може бути меншою, ніж два прожиткові мінімуми. Зараз це 4186 гривень, а буде 4722 гривні, тобто на 536 гривень більше.

Пенсія шахтарям

Мінімальна пенсія у шахтарів з підземним стажем не менше 15 років складає три прожиткові мінімуми. Зараз це 6279 гривень, а буде 7083 гривні, тобто на 804 гривні більше.
Виплати ветеранам війни

Щомісячна мінімальна пенсійна виплата для ветеранів війни з 1 січня зросте таким чином:
у учасників бойових дій – з 4395,30 до 4958,10 гривні (210% від прожиткового мінімуму);
у осіб з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи – з 7534,80 до 8499,60 гривні (360% від прожиткового мінімуму);
у осіб з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи – з 10988,25 до 12395,25 гривні (525% від прожиткового мінімуму);
у осіб з інвалідністю внаслідок війни І групи – з 13604,50 до 15346,50 гривні (650% від прожиткового мінімуму).

Ці мінімальні розміри для ветеранів протягом року також не переглядалися. Загальний розмір пенсії з усіма надбавками у зазначених категорій осіб не може бути меншим, ніж вказані суми.

Традиційно від прожиткового мінімуму залежить низка надбавок. Тим самим ветеранам до основної пенсії доплачують надбавки в розмірі від 10 до 50 відсотків прожиткового мінімуму, залежно від статусу (але в межах зазначених вище сум). Також в розмірі від 20 до 40 відсотків прожиткового мінімуму встановлюється пенсія за особливі заслуги перед Україною, а додаткова пенсія за особливі заслуги перед Батьківщиною встановлюється в розмірі 70% прожиткового мінімуму.

Доплата за понаднормовий стаж

Окрема тема – доплата за понаднормовий стаж. В деяких випадках вона також залежить від розміру прожиткового мінімуму (але не у всіх). За кожен рік понаднормового стажу пенсія збільшується на 1% від основного розміру пенсії, але не більше ніж на 1% від мінімальної пенсії, тобто від прожиткового мінімуму. Отже, сьогодні максимальний розмір доплати за 1 рік понаднормового стажу складає 20,93 гривні, а буде складати 23,61 гривні. Тут, очевидно, зростання буде невідчутним. І це ті приклади, де пенсії з нового року збільшаться у деяких пенсіонерів лише на кілька гривень.

Надбавки почесним донорам

Також від прожиткового мінімуму залежить розмір надбавки до пенсії почесним донорам – 10%. Однак ці відсотки беруть не від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (2093 гривні), а від прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць. З 1 січня такий прожитковий мінімум зросте з нинішніх 2589 до 2920 гривень. Таким чином, розмір надбавки зросте на 33,10 гривні – з 258,90 до 292 гривень.

Як зростуть зарплати в наступному році?

Окрім зростання прожиткового мінімуму, бюджет на наступний рік передбачає і зростання мінімальної зарплати, що не переглядалася з 2022 року. Сьогодні її розмір складає 6700 гривень. З 1 січня наступного року вона має зрости до 7100 гривень, а з 1 квітня – до 8 тисяч гривень.

Від цього розміру, між іншим, залежить мінімальна пенсія за віком для осіб, які досягли 65-річного віку і мають повний стаж. У таких осіб мінімальна пенсія не може бути нижчою за 40% від мінімальної зарплати. Сьогодні така пенсія становить 2680 гривень – це 40% від нинішньої мінімальної зарплати. З 1 січня вона зросте до 2840, а з 1 квітня – до 3200 гривень відповідно. Якщо згадати, що паралельно діє зазначена вище постанова Кабінету Міністрів №168, то на практиці багато таких пенсіонерів також не відчують суттєвого підвищення, бо їхні пенсії і так підтягуються щонайменше до 3120 гривень.

А от кому дійсно може стати у пригоді такий перерахунок – це чорнобильці. Частина ліквідаторів, які отримують пенсію за інвалідністю, мають право на розрахунок пенсії з урахуванням п’ятикратного розміру мінімальної зарплати, встановленої на початок року. Отже, підняття мінімальної зарплати з 1 січня означає автоматичний

Що відомо про індексацію пенсій?

Ми зупинилися на двох основних параметрах, що впливають на пенсію і закладені в бюджеті на наступний рік. Що стосується індексації пенсії, то тут уряд має ухвалити додаткове рішення. Зазвичай така постанова видається в лютому. Наразі все, що анонсували чиновники, залишається на рівні обіцянок. Є лише заявлені наміри і певні чутки без конкретних проєктів. Тому про розмір підвищення з 1 березня писати поки що немає сенсу. Нагадаємо лише, що індексацію пенсій з 1 березня нам пообіцяли залізно. Та ще і запевнили, що це супроводжуватиметься зміною до підходу в обчисленні пенсій з урахуванням нової, бальної, системи. Середній розмір пенсій при цьому, за словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, має зрости до 6 тисяч гривень (сьогодні це 5350 гривень).

Про що говорять цифри?

Втім, залишається відкритим питання фінансування. За уточненою інформацією, в наступному році країні потрібно на всі видатки 3,355 трильйона гривень. А заробити плануємо лише 1,768 трильйона гривень. З них планується витратити на оборону майже всі гроші – 1,693 трильйона гривень. Далі на функціонування країни потрібно десь знайти ще 1,571 трильйона гривень – саме таким є офіційний дефіцит ухваленого бюджету. І тут всі сподівання тільки на міжнародну допомогу. Якщо західні партнери не знайдуть цей додатковий 41 мільярд доларів на наступний рік, то не буде ані пенсій, ані зарплат бюджетникам, ані інших соціальних видатків.

Втім, заяви урядовців додають трохи оптимізму. Імовірно, вони на щось розраховують і зможуть виконати власні обіцянки і здійснити індексацію пенсій, як і цьогоріч.

88 коментарів:

Володимир сказав...

Хто перший з анонімів великих лквідаторів почне розгоняти тему які ми бідні! На російській чи державній мові напишуть коментарі! Цікаво

Павел сказав...

Виключно для тебе напишу на русском языке !!! Володимир - ты полный ДЕБИЛ и конченный провокатор !!!

сеня сказав...

Коли буде рішення конституційного суду по Атаманчуку про зняття обмеження пенсіі

Ликвидатор сказав...

Поддерживаю на все 100%.

Анонім сказав...

Це справа Держави - дати чи не добавити кожному за його працю... чекаємо як усе буде...

Анонім сказав...

Що там понаприймала воровська Центральна Рада СЧУ?! Що там Хрущ прозвітував?? На сайті організації як завжди дуля з маком, а не інформація. Не Ваша це холопся справа, ліквідатори. Панська правда всюди однакова: на мужицькому горбі.

Анонім сказав...

Як би ж то,кожному за його працю,в зоні Чаес.

Анонім сказав...

П.В.на х...й

Володимир сказав...

Яке відношення має коментар цього аноніма до надрукованої статті?
Ні якого як і розуму у коментатора Анонімо є анонімо
Дякую одному анонімо що назвав своє імя павел В укр мові є слово ПАВЛО а він павел агент фсб росії Це я так рахую ображати нікого не хочу Вчить мову колега!

Анонім сказав...

Як ви достали мовою у нас в кожній області свій діалект львів та полтава зовсім інша мова

Володимир сказав...

анонімо діалект це одне а мова ЄДИНА УКРАЇНСЬКА визнана в ДЕРЖАВІ УКРАЇНА!
як і аноніми вони є АНОНІМИ ,кожному понад 60 років, а звати окремих з коментаторів анонімо з малої літери Української АБЕТКИ
ТАКІ РЕАЛІЇ!

Павел сказав...

Володимир !!! Ты здесь " ярлыки " не раздавай и не учи нас как жить и на каком языке разговаривать !!! Ты - пыль подзаборная ... Закрой свое хлебало и бегом к своей нацистке фарион !!!

Володимир сказав...

Анонімо на імя павел Ще раз наголошую вчить Українську мову! Ви отримаєте кошти з держави Україна пенсію! Інші пільги але ви АНОНІМО в чергови раз показєте що для вас ДЕРЖАВА і що ви для неї ВЧИТИСЯ НІКОЛИ НЕ ПІЗНО!

Анонім сказав...

Володимир з початку ви вивчіть українську мову бо читаючи ваші коментарі соромно за вас, таких граматичних помилок навіть діти не роблять. Ви згадуєте Фаріон колишню комуністку нині шивоністку націоналістку то хай сама говорить, вивчить після російської нашу українську мову не ту рідну її австро-венгро-польську. У нас в Україні ніколи в мовних питаннях проблем небуло, ми завжди одне одного розуміли, а вами подібних ніяк невгамуєтесь крові вам мало, як вампіри не напʼєтесь, від вас Україна зникає з карт Світу, жінки і діти з України галасвіта повтікали, тепер над ними знущаються, гвалтують, життя нема, що ви ще хочете австро венгро поляки від нас українців!?

Анонім сказав...

Володенька !!! Скоро тебя здесь будут грызть зубами ... Так что поскорей беги к своим извечным хозяевам - панам хоть в Польшу , хоть в Австрию . А в Венгрии тебя на кол посадят ...

Володимир сказав...

Аноніме не розмію послання ПЕРЕВЕДІТЬ на державну мову!
як попередне анонімо сказало Я" рідкусна падлюка" буду дотримувтися.... анонімо ТРУСЛИВА ОСОБА якому понад 60 років а імя своє власне не вивчило! ТАК Є!

Павел сказав...

Ну что , клинический упоротый кастрюлеголов , Володимир , - получил свою " Минуту славы " ...???!!! Тебя здесь все лютой ненавистью ненавидят и презирают !!! Ты Вор и Подлец в вышиванке ...

Анонім сказав...

Адепт,ліги,,СЕКСУАЛЬНИХ РЕФОРМ",із ВІННИЦІ,в своєму першому дописі,із самого початку пішов на провокацію,а саме,про бідність та на які мові це буде написано,він до цього сам докумекав,чи була консультація ,, товаришів",можливо у цієї особи,не все впорядку з психікою,такі індивидуми,небеспечні для суспільства,виходить,що небезпека чекає кожного громадянина ,при зустрічі з ним.

Анонім сказав...

Не розУмію, дотримувАтися. Грамотей україномовний. Уже от злости и ненависти начал буквы проглатывать. Не подавись.

Анонім сказав...

Загнать тебе,гада,в окопі на нулі,під обстріл,години на дві,щоб,ти,стерво,своєю короткою дугою,вигорнув три куби землі,тоді б зрозумів яке відношення до теми яка написана,має цей КОМЕНТАР.

Володимир сказав...

Разом з тобою! Не заперечую!

Анонім сказав...

Жертва Чорнобиля

Ликвидатор сказав...

Чернобыль здесь не при чем, это генетика.

Анонім сказав...

Разом зі мною,що?

Анонім сказав...

Допис має пряме відношення до всіх пенсіонерів та супсидіантів, якщо не буде підтримки західних країн УКРАЇНИ,фінансово,то пенсійних виплат може і не бути,можуть бути скорочення до мінімуму,тому що гроші підуть на війну,і хто розраховує на ці виплати і живе з них, буде туго,так що допис написано по темі,треба дивитися глибше,і подумати про що написано,такі дописи доречні,хто написав його, молодець,так держати.

Анонім сказав...

Так вон оно чтоооо..., Володимир !!! Так ты есть лжеликвидатор и проходимец !!! Пошлем " бумагу " в Винницкий горсовет и параллельно в Прокуратуру !!! Тогда нам будет " ЦІКАВО " , как ты написал в своем первом своем сообщении к этой статье !!!

ДОК сказав...

Доброй ночи , мои дорогие друзья - ликвидаторы !!! Спасибо Вам огромнейшее , что на " корню " пресекаете всех этих уродов - володымырив и всех тех сук , кто нам желал инсульта и смерть !!! Я вот только что еще раз послушал прекрасную песню Сергея Ульянова " Дорога на ЧАЭС " и слезы катились по моему лицу ... И ВЫ еще раз ее послушайте !!! А эти вовы и прочая мерзость - пропадут и уйдут навсегда !!! Желаю Всем настоящим Ликвидаторам крепкого здоровья !!!

Анонім сказав...

На жаль для тих хто любить інтриги .В Києві ' музей Чорнобиля .Там є книга пам'яті. Там є люди які не бояться показати що він робив в Чорнобилі.Серед них є і Володимир Мельник.

Анонім сказав...

Одне неясно,де захисники ВОЛОДИМИРА,чому мовчать,ВОЛОДИМИР у своїх коментарях писав,що у нього все тіп-топ з керівниками ВСІЯЛІКВІДАТОРІВ,чому не має голосу від них,що стосується псевдоліквідаторів, документи перевіряються просто формально,ніхто не заморожується,а почалося це,лице дійство,з 1992 року,коли судам дали право встановлювати статус ліквідатора,в цій хімії були задіяні від районного керівництва чорнобильських відділів і вище,були випадки які треба були встановлювати участь у ліквідації,але ж не масово,а тепер маємо результати,яка кількість ліквідаторів,толком не відома,мінсоц пише про добавку в наші ряди, щорічно,200 людей.

Анонім сказав...

У кожного ліквідатора,є,маршрутний лист,де вказано,де був,що робив, скільки часу та рік,чого та кого боятися,а в книгу пам'яті, повинні бути записані всі ліквідатори,живі,та яких з нами немає,для цієї процедури в ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЯХ всі документи є на кожного,а на рахунок псевдоліквідаторів,то бумага,ще не таке терпіла.

ДОК сказав...

Уважаемые Ликвидаторы !!! Скоро будет Наш Праздник - День Ликвидатора . Пока еще его не отменили - пишите письма на допомогу в Гор. советы . Это лучшее , что я ЧЕСТНО могу Вам предложить . И бейте по своим организациям . В , Виннице , 10 - ДЕСЯТЬ Чернобыльских организаций на 900 истинных ликвидаторов . !!!

Анонім сказав...

напомните - хто это "Громада чекає" ?- здесь как понял три- пять человек мутят воду и занимаются ..... есть статья и по ней нормальные люди пишут свои взгляды и предложения , а видим совсем иное - обиженный люд страдает мечтами и старается показать свои превосходства , ужасно.....

Володимир сказав...

Відповідати анонінам не буду працюйте, особливо особі що висловила виріз ..
Коли моє ПІБ викрислять з книги Памяті не забудьте вказати своє Там є роботи що виконував на ЧАЄС дата та рік!.. Працюйте ГАРНОЇ РОБОТИ ТА РЕЗУЛЬТАТІВ!
Для окремих анонімо повідомляю документи на кожного з нас зберігаються не в органах місцевої влади та обласних радах а в ОДА регіона
В кожному посвідченні стоіть підпис керівника ОДА, що підписав кожному з нас право називатися ліквідатор, постраждалий або ЛЖЕЛІКВІДАТОР зі слів іншого анонімо До відому
Любитетям раджу туди звернутися за довідкою в тому числі аноніму місцевому та дізнатися де та коли в якому році перебував Володимир! Не забутьте принести свою!

Анонім сказав...

Не понятно, кому нужны эти дрязги и выяснения отношений на заезженную тему - "кто,где и как"??? Разве это актуально на сегодняшний день, когда вся финансовая система Украины зависима, коррумпирована и в шатком состоянии? Если начнет трясти экономику без заморской поддержки, то она "накроет" всех, и праведников и не очень. Кто сегодня в статусе ликвидатора , то все они, уже, доживут до ссудного дня.

Анонім сказав...

Це довготривала процедура. Після позитивного рішення КСУ потрібно чекати коли ВОНО вступить в дію. (По військовим пенсіям 6 міс. вступало в дію). Потім звертатись до суду 1 інстанції вказуючи по нововиявлених обставинах і так аж до ВЕРХОВНОГО СУДУ УКРАЇНИ. Потім вже буде як по військовим пенсіям ШТАМПОВКА. НАБЕРІТЬСЯ ТЕРПІННЯ.

Анонім сказав...

Громада-група людей, об'єднаних спільністю становища,інтересів,тощо.
Громада-обєднання людей,що ставить перед собою певні спільні завдання;організація.
Прочитавши тему,якщо є свої міркування,напиши по темі, немає міркувань,читай далі,і не строй із ,, себе великого філософа
по темі про бідність та мову,написано,не було,тоді для чого провокувати людей,а воду ніхто не мутить,ми,не працівники ВОДОКАНАЛУ та не на риболовлі,а якщо клепки замало до логічної думки,відпочинь.

Анонім сказав...

Не треба нікому дрязги,понти ганяти теж не треба.

Анонім сказав...

ДОБАЛАКАЄТЕСЬ .... хто там хто і коли вчився , та чому навчився... і все знає....знову ЖАХ

Володимир сказав...

Трусливе анонімо В моєму дописі написано ДЕ ЗНАХОДЯТЬСЯ ВСІ АРХІВНІ ДОКУМЕНТИ на кожного ліквідатора В ОБЛАСНІЙ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ РЕГОНУ! а не в міських чи районих Дивіться уважно та не забудьте себе озвучите АНОНІМО Але розуму не висточає!

Анонім сказав...

Володимир ви себе вважаєте великим цабе, що так тут зухвало розмовляєте з Героями ліквідаторами аварії на ЧАЕС?! Ми думаєм це тому, що у вас був дар довго триматись біля корита біля влади, раніше ви були при комуністах біля корита, тепер при незалежній самі себе обдаровуєте подарунками і своїх прихлєбателів, підлабузників значками хоч на спину вже вішай місця нема куди на груди притулить. А тут ще свідки пишуть, що ви ще й лже ліквідатор?! Як так, що ви на це відповісте?! І таких як ви немало, а біля них ще підлабузники ваші так звані помічники, яких треба також чимсь одаровувать, щоб краще пʼяте місце вилизували, а справжні Герої по боку! Це не справедливо, як на вашу думку? Ми думаєм треба такими аферистами зайнятись прокуратурі і судам, виявлять жуліків лже ліквідаторів і змусить повернуть все те, що обманом отримував роками, пенсію, на харчування, за путівки і таке інше назад в державну казну. Надіємся ми всі справжні ліквідатори, що так воно і буде! Значки медальки можеш залишити собі на сміх людям, будеш ряженим клоуном. Свідків дайте повну інформацію на цю людину для подальшого розслідування чи був він насправді в Чорнобилі, як ліквідатор аварії на ЧАЕС, чи він підробив документи, папір і хто йому в цьому підробці допомагав.

Анонім сказав...

Мельник,читай 35 допис з початку теми,де написано про знаходження справ ліквідаторів і дотичних до них груп,цей допис,ти,не писав,.
Не бери багато на себе, хребет зломається.

Анонім сказав...

Мельник,читай 35 допис з початку теми,в ньому написано де знаходяться справи ліквідаторів та дотичних до них груп, цей допис, ти не писав.

Анонім сказав...

Ліквідатори ВІННИЧИНИ,треба конкретно вивести цього суб'єкта на чисту воду, якщо особа не приймала участі в ліквідації і про це є свідки,а свідчення повинні бути залізобетонні,для передачі матеріалів в прокуратуру України,її треба покарати по закону,щоб іншим ,,друганам" була наука,але докази повинні бути залізобетонні,а їх знають люди які проживають на території ВІННИЧИНИ,цю справу треба довести до логічного кінця.

Володимир сказав...

Чекаю результату анонімо! Всім буде цікаво Робочий тиждень розпочався!

alder сказав...

Шановні, прошу у своїх дописах припинити використовувати образи, публікацію персональних та конфіденційний даних.

Також, прошу утриматися від публікацій на політичні теми, які можуть буди використані ворогами України.

Прошу прийняти до уваги, що буду вимушений видаляти такі публікації.

alder сказав...

Захист персональних даних
https://bit.ly/49T25G2

Анонім сказав...

Згоден, треба бути більш толерантнішими один до одного. По темі посту прошу проінформувати наступне: 1) як для тих, хто отримує п'ятикратку підвищиться сума середньої зп (зараз 21К)? (на неї множиться відсоток втрати працездатності). Чи пройде такий перерахунок автоматично? 2) чи закладено у проект постанови КМУ, який орієнтовно буде виданий в лютому 2024 повна сума індексації чи знову впровадять обмеження як в 2023 році? Чи змінять в цій же постанові суму за 2020 рік (обмеження по сумі пенсії 10340 грн) на більш нову для отримання президентської надбавки 70+ тим у кого виплати більше 10К? 3) який досвід судових рішень по виплаті двох додаткових надбавок до пенсії як ліквідатору так і інваліду війни одночасно (неконституційне обмеження пункт 15-1 постанови кму № 1210). 4) якщо ліквідатор тимчасово знаходиться за кордоном (не є впо і не планує залишатись там постійно) чи зобов'язаний проходити дистанційну верифікацію, щоб продовжились пенсійні виплати після 01.01.2024? чим регулюється дана вимога саме для вказаної категорії і обставин. 5) чи вплине зміна в системі МСЕК (реформа і їх заплановане закриття у 2025) на вже призначені пенсії? чи будуть якісь переогляди чи зміна відсотків, формул, процедур? 6) яка ситуація із виплатою харчових? чи надійде відповідне фінансування у грудні 2023 за три попередні місяці? Адже згідно вимог бюджетного кодексу - невикористані кошти у 2023 році - станом на 01.01.2024 повертаються до казначейства, тобто їх вже ніхто не поверне. Дякую за розлогі та компетентні відповіді, шановні ліквідатори! Доречі, всіх із наступаючим святом - Днем ліквідатора! Найкращі побажання!

Анонім сказав...

Дякую за Поздоровлення Дійсно справжніх Ліквідаторів з кожним роком все менше..... Питання ці не просто біль кожного , це і робота над їх вирішенням . Займатися цим складно , але треба!!!

Анонім сказав...

Доречі дуже цікаво, чи підніматимуться зазначені питання на засіданні Центральної Ради ВГОІ СЧУ, яке відбудеться 28.11.2023? Можливо варто було б включити їх до Протоколу розгляду, обговорити та прийняти міри реагування? Можливо і іншим шанованим ГО це було б на часі?

Анонім сказав...

Чого це ВГОІ СЧУ має обговорювати такі питання? Інші шановні ГО обговоріть ці питання!Більшість з Вас не є членами ВГОІ СЧУ або помиляюся Створюйте власні або колективні ГО та на передову боротьби з ЛЖЕЛІКВІДАТОРАМИ особливо в окремих регіонах УкраїнИ

Анонім сказав...

Ваня-пожежник чи це ти? якому "по штату положено"? Ховатися це не вихід, бо все одно спитають. Тому що СЧУ захищає права ліквідаторів, чи ні??

Анонім сказав...

хтось взяв на себе "указывать" усім іншим робити , а самі лише папірці гортають та "вроде при делах" , де звіти про роботу , публічні складові? що за закритий клуб "надстройки" над усіма? тому краще розігнати таку "надстройку" тих хто собі два рази платить за одну й ту ж роботу - тягнуть гроші з Держави , тобто з усіх українців

Анонім сказав...

тобі лишили на власні потреби достатньо Виживеш Яке відношення маєш до інших ГО організацій Ніякого!

Анонім сказав...

Можливо саме це варто обговорити 28.11.23 на Центральній раді ВГОІ СЧУ? А саме повна втрата авторитету організації серед органів влади, зокрема й Мінсоцу - через злочинний грабунок Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю? Це і є факт прямої ганьби керівництва СЧУ. Таких "пройдисвітів" пора гнати і члени Ради про це прекрасно знають, просто чекають підходящого моменту? Вже час нового Президента і більшість голів обласних організацій ВГОІ СЧУ підтримують "переобрання"...

https://reyestr.court.gov.ua/Review/109559069
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА В И Р І Ш И В:
Зобов`язати Громадську організацію «Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України» (04053, м. Київ, вул. Володимира Винниченка, 3, код ЄДРПОУ 00032690) повернути до Державного бюджету України 42.667 (сорок дві тисячі шістсот шістдесят сім) грн 35 коп. фінансової підтримки.
3. Стягнути з Громадської організації «Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України» (04053, м. Київ, вул. Володимира Винниченка, 3, код ЄДРПОУ 00032690) на користь Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (04070, м. Київ, вул. Фролівська, 6/8, корп. 15-А, код ЄДРПОУ 00034163) 2.481 (дві тисячі чотириста вісімдесят одна) грн 00 коп. витрат по сплаті судового збору.

https://reyestr.court.gov.ua/Review/111737148
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УХВАЛИВ:
Апеляційну скаргу Громадської організації "Всеукраїнська громадська організація інвалідів "Союз Чорнобиль України" на рішення Господарського суду міста Києва від 27.02.2023 у справі №910/12973/22 повернути без розгляду.
Тобто, ГО ВГОІ СЧУ апеляцію програло, рішення про стягнення коштів залишено в силі. Касація не подавалась.

Анонім сказав...

тобто нема Касації вище - нема нічого.. Програли і треба ПЛАТИТИ... може когось посадять? Чи знову Держава як страус голову у пісок сховає? а грощі які так потрібні Фронту зась...!!!

Анонім сказав...

Це рада вирішить а не ти бо ти НІХТО крім слова анонімо!

Анонім сказав...

чекаємо Ванюша ... ви ж не розумієте , що треба під протокол і його оприлюднити......

Анонім сказав...

Рада вирішить, що задумав диктатор М.М. та його світа?

Анонім сказав...

те що ти не надумав він не диктатор а керівник ,є бажання ставай головою !

Анонім сказав...

Шановний адміністратор! Чому ви дозволяєте паскудить друг друга в коментаріях та їх публікуєте? Яка різниця на якої мові пишуть чи розмовляють, мова одна ДЕРЖАВНА повинна бути.не повинно бути в ефірі соцсітей бруду та образ.Не має значення якою мовою розмовляти, требе бути в першу чергу ЛЮДИНОЮ та поважати традіції Держави в якої ти проживаєшь.Мені соромно ,що чорнобильці заздрять друг другу за пенсії. Да, болячи дивитись на те, що різні суми виплат ,но болячи дивитись на те, що зная що людина не була в 30 км.зоні і має статус навідь не потерпілого а ліквідатора 1 категорії та до сіх пір ніхто не звертає уваги на те щоб лишити такого псевдо ліквідатора статуса.

Анонім сказав...

Допис, без,, ПЕРЦЮ " - мертва писанина, втрачаючи актуальність по темі,писати треба ,,ГОСТРО " і чітко,тоді буде зрозуміло твою,думку.

Анонім сказав...

А как же последняя проверка? Хотя, Украина страна возможностей, неудивительно.

Анонім сказав...

Будь ласка прочитайте постанову 551.І знайдіть там слово про проведення перевірки.Там чітко написано провести заміну посвідчень.

Анонім сказав...

Дякуємо адміністратору,що прибирає дописи від коментаторів анонімних де є МАТИ образи честі та гідності колег та решта не потрібної ЛЖЕ ІНФОРМАЦІЇ Так тримати надалі!

Анонім сказав...

Живий,ПРАВДА очі колола,про,,таких" - не забувають,допис твій АНОНІМНИЙ,так що не ......

Анонім сказав...

Типа шило на мыло? Да не скажите, простых мошенников вычислили на раз-два, которые удачно шифровались до 2018-19гг. А вот "избранные Остапы Бендеры" всегда с "подлинными" документами, им ничего не грозит. Да и не стоит уже искать чёрную кошку в темной комнате, уже все устаканилось. За столько лет псевдо-герои настолько вошли в роль супер-героев, что они байки травят за ЛПА похлеще тех кто там был. Хотя термин БЫЛ четко определен законом, так что частенько звучит предвзятое отношение к побратимам.

Анонім сказав...

Дітей,, лейтенанта ШМІДТА " з ліквідаторським нахилом, велика куча,а по боках ще,по дві великій тачці,в 18-19 роках,при заміні посвідчень додавались документи,де зазначено було:що,де і коли,те що під час заміни попалася мала риба і в малій кількості,це факт,а остальні індивідууми які паразитують на тілі ліквідаторів,при бажанні,ДЕРЖАВА УКРАЇНА могла б вирішити і це питання,звести псевдоліквідаторів до мінімуму, поставивши на посади по чорнобильських справах, людей які приймали участь в роботах, різних в зоні Чаес,а не тих хто,, був в ЧОРНОБИЛІ".

Анонім сказав...

Так, де протокол засідання Центральної Ради СЧУ на сайті счу?

Анонім сказав...

чи може то не сайт счу, а знову самозванці? от і не буде вам ніякої інформації ... як добре говорити, що приймають усіх в лави - тільки правду що саме роблять в цій "конторі" - не хочуть виносити на загал. І знову хто винуватець - керівник М.М. та "секретарка"... Ганебна практика!!!

Анонім сказав...

Це ще треба вияснити,в кого честь та гідність,і в яких колег.

Анонім сказав...

ордена уже поделили между своими подлабузниками .

Анонім сказав...

последний орден 14.12.2021 г. получил М.М., так называемый "керівник", при этом сам же запретил любые награждения от других организаций. Вот вам и правда. Кушайте, не обляпайтесь!

Анонім сказав...

Чергове анонімо не він сам себе подав а обласна рада Київської обл КОЛИ ВІН БУВ КЕРІВНИКОМ ОБЛАСНОЇ організації ВГОЇ СЧУ!
Анонімам орденів не надають, дадуть медальку" ПЕРСОНАЛЬНОМУ АНОНІМУ УКРАЇНИ "Всі решта будуть ЗАЗДРИТИ а може він не ЛЖЕ АНОНІМ!

Анонім сказав...

Яка конкретна кількість орденів і президентських медалей була видана ОПУ, починаючи з 2022 року? Ану анонімо, повідом нам

Анонім сказав...

Саме ліквідаторам аварії на ЧАЕС

Анонім сказав...

може колись хто і не знав о "чудесах" поданного , але ми знали і тому були проти таких... "великих" робітників і Ліквідаторів...це всі ще не знають о наступних поданнях і рішеннях по ньому... правда буде далі

Анонім сказав...

Під якими ініціалами пишете свої коментарі?

Анонім сказав...

Це звернення,самого до себе?Пишете ж ,АНОНІМНО.

Анонім сказав...

аноніме звернися в ОП України зазначь ПІБ та отримаєш відповідь! Працюй !
ТЕБЕ ТА ТАКИХ ЯК ТИ АНОНІМІВ ПЕРЕКОНАНИЙ НЕ БУЛО ТА НЕ БУДЕ !

Анонім сказав...

Як,ти, АНО.....Н достав, подивись на себе в зеркало,твої завчені гасла,людей,які думають головою,абсолютно не хвилюють,пишеш під мемом, АНО,щей когось повчаєш,є вільний час,піди в школу підучися,а то БУКВАРА скурив,а до ЧИТАНКИ не дійшов.

Анонім сказав...

Крім знаку оклику,є ще знак запитання.

Анонім сказав...

Анонімо чергове Нагадую що 30 листопада 1986р підписано рішення комісії про приняття обєкта Укриття в експлуатацію на ЧАЄС! молодець що продовжуєш писати під ніком Вік поважний розум.... такий як є
"Лже ліквідатор"

Анонім сказав...

Центральна рада відбудеться 05.12,в зв'язку з погодними умовами 28.11. не відбулась

Анонім сказав...

Бегущая строга из блога "Мы чернобыльцы" говорящая о ситуации в обществе,и в целом, в мире: "Единственное, что необходимо для триумфа зла это, чтобы хорошие люди ничего не делали." От себя добавлю ,что за последнее время люди просто являются пассивными наблюдателями происходящего .....

Анонім сказав...

На центр раді підніміть питання відставки Прездента і його заступника. Ці люди довели організацію до краху. Грошей нема, нагороджень нема тощо - одне забуття. Ганьба і тільки. Гнати в три шиї!

NICK сказав...

Шановні побратими, не радійте про підвищення пенсій з 1 січня, його не буде. Читайте ЗАКОН УКРАЇНИ Про Державний бюджет України на 2024 рік. Так статею 7 цього закону передбачено:- Установити з 1 січня 2024 року прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі 2361 гривні, для осіб, які втратили працездатність. Але читайте і ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ цього закону. Так у пункті 8 цих положень зазначено:-Установити, що перерахунок пенсій, надбавок, підвищень та інших доплат до пенсії, який здійснюється з урахуванням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, встановленого законом на 1 січня 2024 року, проводиться з 1 березня 2024 року разом із здійсненням щорічної індексації пенсій, передбаченої частиною другою статті 42 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування". Тобто всі підвищення шановні лише з 1 березня 2024 року. Дякую.

Анонім сказав...

Це не стосуються всіх інвалідів ліквідаторів, а тільки тих кого ви тут процитували.

Анонім сказав...

дожевём побачем .чего за рани ботат .

Дописати коментар