-->

25.03.15

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення ВРУ

Президенту ВГОІ «Союз Чорнобиль України»
БЕРЕЗІНУ В.О.
вул. Ю.Коцюбинського, З м. Київ, 04053

Шановний пане Голове!

У Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення за дорученням Голови Верховної Ради України В.Гройсмана розглянуто звернення очолюваної Вами громадської організації з пропозиціями до проекту закону про внесення змін до порядку пенсійного забезпечення, який подавався Урядом України разом з законопроектом про внесення змін до Державного бюджету на 2015 рік, та в межах предмету відання інформуємо про наступне.

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих" актів України щодо пенсійного забезпечення» (реєстр. №2212) був розглянутий Комітетом з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 2 березня, а прийнятий Верховною Радою України як закон 3 березня 2015 року.

Відтак, врахувати при попередньому опрацюванні законопроекту в Комітеті надані Вами пропозиції можливості не було.

Водночас, поділяючи стурбованість можливістю зниження рівня життя соціально вразливих верств населення, змушені констатувати, що надзвичайно складна політична та економічна ситуації в країні спонукають Уряд встановлювати режим економії і вишукувати нові джерела для забезпечення зміцнення обороноздатності держави та убезпечення її від фінансової катастрофи. Крім того, сьогодні особливої уваги потребують військовослужбовці, які отримали поранення захищаючи цілісність і незалежність держави, а також сім'ї загиблих воїнів. 

Таким чином, прийняття зазначених законів саме й обумовлено необхідністю реалізації заходів щодо економного та раціонального використання державних коштів та приведення до фінансових можливостей дії положень окремих Законів України, а реалізація нових норм сприятиме збалансуванню Державного бюджету України та ефективному і раціональному використанню бюджетних коштів.

Щодо пропозицій по відновленню фінансування бюджетних програм забезпечення житлом постраждалих від аварії на ЧАЕС, то, керуючись нормами статей 4, 13, 14 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» та враховуючи повноваження Кабінету Міністрів України, Ваше звернення надіслане останньому для розгляду по суті та внесення пропозицій щодо шляхів врегулювання порушених питань.

Про результати розгляду Вас буде поінформовано.

З повагою, Голова Комітету                                                                                       Л.Л.Денісова
http://www.souzchernobyl.org

Немає коментарів:

Дописати коментар