-->

21.03.14

Швайка підтвердив позов Китаю про відшкодування Україною 3 млрд дол. агрокредиту

Україна домовилися прийняти наступного тижня представника китайської корпорації для можливості мирного врегулювання цього спору

Міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка підтвердив позов Китаю до України по кредиту в 3 млрд дол. агрокредиту. Про це він заявив журналістам, повідомляє "РБК-Україна".

"Минуле керівництво подало недостовірну інформацію про те, що до нас немає претензій з боку Китаю. За контрактом є різночитання, різні тлумачення, які призвели до звернення китайської сторони в суд Гафта, який працює в Лондоні. Зареєстрований спір між сторонами існує", - повідомив міністр.

За його словами, наразі сторони домовилися прийняти наступного тижня представника китайської корпорації для можливості мирного врегулювання спору.

"Ми зі свого боку будемо робити свої кроки, спрямовані на те, щоб інша сторона або відкликала свою заяву, або ми знайшли інший спосіб мирного врегулювання", - зазначив він.

За словами міністра, зустріч відбудеться 26 березня.

Він також зазначив, що основна проблема полягає в тому, що окремі керівники ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" надали недостовірну інформацію.

"Ці люди зараз відсторонені на час перевірки", - повідомив міністр.

За його словами, китайська сторона ставиться до справи з розумінням.

Нагадаємо, у 2012 р. Державна продовольчо-зернова корпорація та Експортно-імпортний банк Китаю домовилися про надання українській корпорації кредиту в розмірі 3 млрд дол., який планувалося спрямувати на форвардні та спотові закупівлі зерна для подальшого постачання в Китай. Перший транш у розмірі 1,5 млрд дол. компанія отримала на початку 2013 р. Друга половина кредиту, згідно з договором, є товарною, і Україна зобов'язана на 1,5 млрд дол. закупити китайських товарів

Немає коментарів:

Дописати коментар